НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

МВР подготвя убийството на депутат

gender-violence75 години от Кристалната нощ в Германия.

Футболни агитки пристигат в Карлово, за да се противопоставят на „ислямизацията на родното място на Левски“.

Сред „патриотите“ е и един от нападателите на протестиращите студенти в Софийския университет преди две седмици.

В София се учредява нова партия от откровени нацисти, които не крият целите си „да смажат циганската престъпност“ и да забранят неправителствени организации, които защитават човешките права и разпространяват либералните ценности.

Няколко часа по-късно агенция „Фокус“ съобщава:

„Мъж от турски произход е бил пребит в центъра на София, в района на ул. „Пиротска”. Мъжът е в тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и е откаран за лечение в болница. Изясняват се причините за инцидента. Утре ще има повече информация около случая. Нападението е станало на кръстовището на улиците „Пиротска“ и „Самуил“ от група мъже.“

бТВ допълва картината:

„Преди да пребият младия мъж, нападателите му връхлетели в намиращия се на около 10 метра от мястото пансион, който се обитава от имигранти. Изпочупили са вратите, но чуждите граждани са успели да ги изблъскат. След това нападателите случайно са попаднали на 28-годишния мъж на улицата. Пребиват жестоко с ритници в главата“.

Всичко това е пред очите ни, но държавата мълчаливо съучаства.

Изобщо не ме интересуват теориите на конспирацията за това кой има интерес от подобна ескалация и кой точно и как помага на уличния фашизъм.

Интересува ме, че плащам на полиция и прокуратура, които демонстративно отсъстват. Бездействието им насърчава тези групички „патриоти“, които взимат нещата в свои ръце.

Сутринта мразят имигрантите, следобед мразят турците, а всъщност мразят всички. Утре ще се ядосат на позицията на някой депутат и ще го пребият. И ако този депутат не е от далавераджиите с лична охрана, тогава лошо му се пише.

Знам, че стигнахте дотук само заради заглавието. Да, провокация е. Нямам данни МВР да подготвя подобно нещо и вярвам, че МВР не подготвя подобно нещо. Но без да иска подготвя пътя към подобно нещо.

Толерирането на саморазправата е отказ от държава. И колкото повече се правим, че не забелязваме какво се случва, толкова по-малко ще бъде защитен всеки от нас.

Изпратете този текст на депутатите от вашия избирателен район. Дано разберат за какво става дума.34 коментара

 1. Пламен

  Точно така си е.

 2. Е те ги пускат да вилнеят както октопода пуска мастило и пора – смрад. Виж че сега всички са възмутени от расизъмо, а не от орешаро! Сега сигурно крадне докато не гледаме.

 3. Комунистите в Сибир

  Батака, Дудука и МВРО са основните облагодетелствани от този цирк.

 4. krashkov

  Г-н Бедров, нападателят на протестиращите студенти може да е бил на протеста в Карлово, човек все трябва да е някъде, но това няма нищо общо със самия протест. Бях там. Изненадан бях да го вида по БТВ. Изненадан бях от самия репортаж, което бе връх на некадърност, или пък връх на баданарката, не мога да преценя. този субект нито взел думата на митинга, нито по някакъв начин е показал изобщо индивидуално присъствие. Не смесвайте триците с брашното. Проблемът, посочен в Карлово, е другаде, но явно ти се изплъзва.

 5. Димитър Вълчев

  Манилулатор е Иван Бедров: намесва протеста срещу окупацията, но услижливо е изпуснал как протестъри гонят група цигани по Московска, а Асен Генов мълчаливо ги снима.

 6. Вълчев, няма да толерирам говоренето в стил „една жена каза“. Или доказани факти, или премахване. От уважение към читателите.

 7. Реалист

  Много се радвам, Бедров, че не пишете вече в Дойче веле. Подобни безмислици и блябосвания си ги запазете за вас, както в случая. Случайно попаднах на тези писанки и съжалявам, че си изгубих времето, да ги чета…

 8. „Изобщо не ме интересуват теориите на конспирацията за това кой има интерес от подобна ескалация и кой точно и как помага на уличния фашизъм.“
  Публикувано от Ivan Bedrov на 9 ное 2013

  „Кой подпомага „патриотите“ организационно и финансово, за да заливат страната с омразата си?“
  Публикувано от Ivan Bedrov на 6 ное 2013

 9. „Интересува ме, че плащам на полиция и прокуратура, които демонстративно отсъстват. Бездействието им насърчава тези групички „патриоти“, които взимат нещата в свои ръце.“ Много, много вярно. Точно като в Кипър преди 40 без малко години…

 10. Христов

  Ало,Бедров ли си,какъв си!Явно добре ти плащат да плюеш народа и държавата си и да прокарваш проислямски интереси.Ако пък си искрен значи си тъп,заблуден,сляп и не виждаш страховитата опасност,надвиснала над народа ни.И в двата случая нямаш място в България и се махай там,където ще слушаш вой от джамиите,ще те обрежат и ще биеш чело в пода!Ние,истинските българи и християни,не желаем жените и дъщерите ни да са покрити с с разни парцали,с процепи за очите и искаме да запазим родните си традиции,които са ни съхранили досега.Не желаем и това мургаво нашествие от главорези,имаме си достатъчно цигани.И след като няма държава,която да влезе в ролята си,принудени сме да се защитаваме сами.А ти продължавай да лижеш задници,това ще ти изяде главата!

 11. Иван Рангелов

  Г-н Бедров, журналист,който поддържа само една гледна точка се нарича ПОРЪЧКОВ.NO COM.

 12. Браво, приятелю Бедров! Давай, само така!!! Тази прокълната държава е в това състояние именно заради слабоумни като христов, JD и другите от тази порода – невежа маса упорито и грижливо моделирана години наред от цървулите комунисти. Смелост приятелю! Не всички са идиоти!Благодаря ти!

 13. Обадиха се и „истинските българи“ 🙂

 14. Петков

  Бедров, бива те да раздаваш само квалификации! Такива като теб либерасти докарахте българите да се чувстват безсилни и дискриминирани в собствената си страна. Точно такива като теб и БХК. Резултатът е този. Къде беше бе сине майчин когато няколкостотин циганина пребиха и убиха професора в Захарна фабрика, а?

 15. Не ви познавам, за да си говорим на Ти. Ако ще продължавате с етикетите, знаете какво следва. Ако водите диалог, сте добре дошли.

 16. Бедров, зададоха ти въпрос за професора, какво се хвана в „етикетите“ и кой как ти говорел – има далеч по важни неща, като например въпроса който ти зададоха. Хората вече не са глупави да се опитваш да ги манипулираш като млад милиционер – отговори къде беше когато се случи това в Захарна Фабрика ,иначе си просто един прозрачен манипулатор, който избягва неудобни въпроси.

 17. Дали „нацистите“,пребили случайно минаващия български гражданин,се чувстват доволни…представете си само, глутница озверели келеши с бръснати глави,ритат в главата и където дойде паднал на земята нищо не подозиращ човек…мургавел,просто минаващ от там…ебаси, верно ли има хора за които смятат,че с тези действия защитаваме народа и родината…..

 18. Петков

  Сигурно не се чувстват доволни. А иначе да седят и да си траят докато ги претрепват, колят, изнасилват и ограбват ли? Или да се опитват да преборят всемогъщия хелзински комитет в съда ли? Довели сте българите дотам да се чувстват сами и беззащитни, а после плюят жаби и гущери защо някои са преоткрили закона на Линч.

 19. Андрей Сахаров, кое точно в коментара ми ви подразни?

 20. Петков,искаш да кажеш, че скинарите са направили правилна стъпка в посока за разрешаване на проблемите на българите(като,коляне,изнасилване,грабежи…и т.н)…и трябва по често да се организират хайки с цел трупясването на някой заблуден,циганин?

 21. Петков

  Ми не, предлагам някой като го убиват, изнасилват и грабят много да внимава какво прави, че току виж навехнал случайно нещо на някой, на когото това му било културна особеност и човешко право. А съм много доволен когато в едни случаи някой си трае и мълчи, а в други вдига врява до небесата.

 22. Аничка

  CA
  10 ное 2013
  Дали “нацистите”,пребили случайно минаващия български гражданин,се чувстват доволни…представете си само, глутница озверели келеши с бръснати глави,ритат в главата и където дойде паднал на земята нищо не подозиращ човек…мургавел,просто минаващ от там…ебаси, верно ли има хора за които смятат,че с тези действия защитаваме народа и родината….
  Смея да кажа, че тези с бръснатите глави- младежи, утре без да се замислят ще нападнат и баба Ви,майка Ви, брат Ви или някой друг Ваш роднина- разхождал се по улици или паркове без да им мигне окото. Наистина са младежи, които просто хей така, за „спорта“ бият наред, който им попадне.

 23. Не разбрах точно к’во написа,но както и да е.Истинате за случая е от ясна по ясна.Събрали се 10-15-30,скинари,ултраси,nazi та или както се наричат там,пили по някоя бира и решили да ходят да чупят кокали на емигранти в пансиона. …,там обаче им оказали отпор,успяли да се защитят(затискайки вратата отвътре),и „народозащитниците“,вече доволно озверели,от неуспешния опит за пробив в пансиона нападнали,като глутница първият изпречил им се пред погледа НЕрасов…няма значение кои е…Юсеин Болт,Еди Мърфи или Барак Обама… отнася кютека като стой та гледай.Лошото е че човек,когато се бие сам,може в известна степен да се контролира,когато са много с/у един,контрол вече няма…Та случая си е чисто криминален, причинен от хулигани избиващи комплекси…зя жалост турчето може да се прости с живота си..при това по най нелепия начин.

 24. Не разбрах точно к’во написа Петков,но както и да е.Истинате за случая е от ясна по ясна.Събрали се 10-15-30,скинари,ултраси,nazi та или както се наричат там,пили по някоя бира и решили да ходят да чупят кокали на емигранти в пансиона. …,там обаче им оказали отпор,успяли да се защитят(затискайки вратата отвътре),и „народозащитниците“,вече доволно озверели,от неуспешния опит за пробив в пансиона нападнали,като глутница първият изпречил им се пред погледа НЕрасов…няма значение кои е…Юсеин Болт,Еди Мърфи или Барак Обама… отнася кютека като стой та гледай.Лошото е че човек,когато се бие сам,може в известна степен да се контролира,когато са много с/у един,контрол вече няма…Та случая си е чисто криминален, причинен от хулигани избиващи комплекси…зя жалост турчето може да се прости с живота си..при това по най нелепия начин.

 25. Петков

  Така, така, изгодно ти е да не разбираш, а иначе всичко ти е ясно! А затова че се събрали 100 мургавела и претрепали един нищо неочакващ възрастен човек какво ти е ясно?

 26. И в отговор на това ще се съберат 30 турчина и ще пребият някой българин. И после 50 българина ще пребият 5ма циганина. И после 100 циганина ще пребият 10 българина. И после… До там води това. До повече страх, омраза и насилие. Но не и до повече сигурност. Затова авторът на статията обвинява МВР, защото МВР са тези, които единствени могат легитимно да се занимават с опазване на реда и сигурността. Ако искате да не ви колят, бесят и изнасилват, обърнете се към най-голямото министерство в държавата, което получава повече пари от здравеопазването и образованието взети заедно. Всичко останало няма да реши проблема, само ще го задълбочи.

 27. Петков, ТОЗИ ли човек от турски произход е претрепал въпросния възрастен човек..? Бил ли е там, когато това се е случило? Този човек наранил ли е изобщо живо същество в живота си? Откраднал ли е някога нещо изобщо? Ти знаеш ли да има такова нещо? Биещите го знаели ли са?

  Опитай се да си отговориш само на този въпрос и може би ще ти светне нещо…

  PS. Допълнителен въпрос: а къде е била полицията, когато възрастният човек е претрепан? А намерила ли е поне после извършителите, а прокуратурата осъдила ли ги е? Ако не, защо нацистите-хулигани не ходят да бият в полицията, а ходят по пазарите?

 28. Darth Starkiller

  Щом е така тогава направо да им пуснем реклама: „Елате в България – единственото място, където ще получите статус на бежанец незабавно и ще можете да обирате, убивате, изнасилвате и каквото още Ви хрумне и няма да бъдете наказани от закона! Заповядайте при нас!“

 29. Георги Денев

  Ако считаме за нормално група хора да обгражда и опитва да прониква в Парламента – независимо от това какви „политици“ са вътре, ако допускаме двадесетина души да окупират цял университет и да пречат на работатата на няколко хиляди – не даваме ли повод и на скин-идиотите да пребиват, и на олигарсите да подкупват и крадат? Защото допуснеш ли да се наруши законът, допуснеш ли да се заобикалят законовите процедури, колкото и неморално да ти се вижда обществото – ти вече се отказваш от демокрацията. Другото се нарича „двойнствен морал“ – а това обслужва точно големите крадци и мошеници. Аз искам, назовавайки олигарха Пеевски, да назовем и олигарха Прокопиев, но спазваме законите в страната си…и, преди да гледаме сламката с чуждото око, да видим и в своето…

 30. Б.Павлов

  Денев, извинявай, но ти ми приличаш на манипулатор.

  Защото:
  1.Никой не ти пречи да демонстрираш 150 дни срещу Прокопиев, но ти не го правиш.
  2.Неизвестно защо, не „стопляш“, че Прокопиев не беше избран за председател на ДАНС. Избран беше Пеевски – от „парламент“ със заместник председател Христо Бисеров.
  3. Пропускаш да споменеш, че националсоциалистическата клика, която днес „законодателства“ и „управлява“ България, дължи възможността да се гаври с народа ни на Волен Сидеров, на същия Сидеров, на когото му отнеха „етиката“ и му оставиха (като на познавач) „само“ корупцията.

  Ти мълчиш, че „сламката“ Пеевски, станa възможна след „гредореда“ Станишев, Луканов и Виденов.
  Мълчанието ти по тези въпроси не прилича на респект към законите. То напомня омерта. А тя е закона на мафията.

 31. Живко боев

  Няма по лесно нещо от това да завоюваш територия населена от тъпи и слаби мъже и незадоволени дами с мощни еротични фантазии! Те, джигитите от Афганистан и бандитите от Сахел са усетили това, така както хищника разбира коя е най-лесната жертва в стадото. Затова ще прииждат все повече, докато шериата стане основна норма и основен закон. Тоест, получи се това, което стана в Косово. Той и Тито навремето си мислеше, че няма нищо страшно, и че подпомага борци за правда и свобода, ама ги изритаха сърбите от Косово, нали! А там се е създала сръбската държава. И защо ли оня „ГРЕШНИК“, Иван Костов не ги пусна навремето, въпреки натиска на американците? И още – знаят ли всички последователи на комуниста интернационалист, Нидал Алгафари, колко деца в българия се записват годишно в първи клас – 65000. Тези деца се раждат при мизерни условия от около 6500 сирийски семейства или от около 5000 афганистански, т.е. от около 10 -12 000 хиляди ситуирани в страната „бежанци“ захапали мършавата цицка на българската „социална“ система, която едва издържа циганите. И още, и още все важни, но сложни въпроси, далеч по важни от това дали някакви хулигани са набили някакъв турчин или някакъв циганин. Да, лесно е да заемеш позата на възмУтен (с ударение на у), и след това благоразумно да посъветваш петнайсет годишната си дъщеря да зобикаля района на халите…, „… тази продавана и предавана страна България…“, кой ли го беше казал – май приличаше нещо малко на бежанец…

 32. Спас

  Благодаря на автора.
  Как мога да го насърча да публикува по-често своето мнение?
  Много силна публикация!

 33. Расим

  „…тази продавана и предавана страна България“
  Човекът казал тези думи, през последните години /2-3/ имаше чудесната възможност да СКЪСА РОДИЛНАТА СИ ВРЪВ, е не се реши и така че нищо странно сега да ти прилича на „… нещо малко на бежанец“.
  Аз също бих употребил това сравнение с бежанец но в съвсем друг смисъл много, много тъжен.

 34. Живко боев

  Хубаво е, че за този блог не важи неписаното правило – за автора – или хубаво, или нищо.
  Спасе, предполагам, че си някой арапин, възседнал скромно българско семейство чрез лигавата им дъщеря, или имаш магазин на „Симеон“ – като внасяш чаркове втора употреба описани като скраб и си спестяваш дължимото ДДС, подпомагаш „бюджета“ с пласмент на безбандеролни цигари, и прочее народополезни неща. Така, че твоята благодарност я разбирам.
  Не мога да разбера наивността и причините за една толкова слаба публикация, от иначе доказан журналист!
  Ако имаме право на препоръки бих препоръчал на автора да напише статия за издевателствата на циганите върху беззащитните възрастни хора от село Мечка, например! Бити, крадени, изнасилвани по жестоко, отколкото по кърджалийско време. Без разбира се, да предизвикат състрадание у мошениците от хелзинския комитет! Или, ако те са безинтересни, да се занимаем как в Пазардик, или Самоков, или в който и да е друг град цели квартали биват прогонвани от циганската инвазия, като хората продават имотите си на безценица. Има ли подобни тенденции в някои „напреднали“ в това отношение страни в ЕС – например в Брюксел, където са настанени подобни подгонени от войните „страдалци“ и „бежанци“, и където даже полицията не смее да влезе. Огромно предизвикателство за всяко честно журналистическо перо би било изследването на влиянието на ухабитите върху циганското малцинство в Пазарджик, иначе разчитащо за прехрана и размножаване на християнската солидарност. Хубаво ще бъде да се онагледи процеса с манифестацията на уахабитите с бели роби, дълги бради и мощни викове „Аллах акбар“. Това безспорно е важна крачка в развитието на хуманизма и демокрацията. Някои го смятат като важна крачка към установяване на шериата, ама те са ксенофоби.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *