НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Кристална нощ в неделна сутрин (видео)

1395240_10201715729830992_500473194_nРеших да мина покрай Софийския университет в неделната сутрин. Ей, така – без цел. Не успях лесно да проникна в двора – бях проверен, анализиран, накрая решиха, че може.

След като екип на бюрековите медии вече беше вътре, оставаше и да не мина проверката 🙂

От студентите чух, че се готвят провокации и към 11 часа очакват „атака“. Не очаквах обаче толкова буквално да се случи.

Първо дойдоха Нина Гергова и екип на ТВ Алфа на „Атака“. Учудващ синхрон в действията им. В началото полемиката беше само словесна.

После дойдоха двайсетина яки момчета в черни дрехи, които недоволстваха, че не могат да учат. Не очаквах в такава компания да видя и депутата от БСП Борис Цветков.

А репортерът на ТВ Алфа активно се включи в късането на плакати.

Останалото е фашизъм. Вижте го в кадрите, които успях да снимам:

(снимката е на Тихомира Методиева)24 коментара

 1. Видяхме отново моралната утайка на обществото. Хора, които за 50 лв са готови и майка си да продадат… Жалки същества. С право протестират студентите, ако не искат занапред да живеят в среда, доминирана от подобни малоумни кретени, готови на всичко за пари.

 2. Светослав Бацоев

  Атакистчетата какви са ученолюбиви

 3. рени

  Време е партията на Сидеров да бъде забранена дори и с риск това да провокира известни неудобства за нормалните хора, причинени от ненормалните наричащи себе си атакисти. Пример – спиране субсидията и забрана съществуването на „Златна зора“ в Гърция.Репресивните мерки срещу Атака са все по – наложителни, но затова се иска държава, а нея на този етап я няма, поне за прогресивните.

 4. Проблемът в случая не е толкова Атака – тя тъй или иначе ще отиде на бунището на историята съвсем скоро,без да я забраняваме. Проблемът е в умелите манипулатори от БСП и ДПС, които с действията си целят единствено оставяне на власт на всяка цена, било тя да е и гражданска война 🙁

 5. Белята

  Г-н Бедров, вие сте много низък манипулатор. И наистина трябва някой да ви анализира, но не полицейски, а психиатър клиницист.

 6. Анонимната Беля, напиши още няколко коментара, че няма да ти дадат надницата само за един.

 7. Борис Ташков

  В ранната есен на 2005 година, националисти водени от Волен Сидеров,
  наложиха нов образ на национал-социализма от времето на АдолфХитлер,
  ползвайки ел.ток на Храм Св.Климент Охридски буквално зад гърба на нищо неподозиращия и добронамерен отец Ангел, родом от Оборище,
  свой протекционизъм, нахвърляйки се върху живеещи в България, различни от българския етнос, групи и общности.
  Тази опасност забелязах и на Петър Манолов, лидер на БНПП, дал шанс
  за парламентарните банки на групата около Волен Сидеров,
  казах, че той П.М. е дал шанс на Волен Сидеров да възроди в България
  национал-социализма като политически проект,
  който никога не е имал почва за развитие у нас!
  ОСЕМ годишното съществуване на ПП „АТАКА“ на политическия хоризонт в
  България на практика съживи националистическото мислене и окончателно раздели България на българи, турци и други.
  АТАКА стана патерица на ДПС и обратно ДПС стана патерица на АТАКА, които взаимно воюващи една срещу друга втвърдяват двата електората!
  Българите нямат необходимост да се втвърдяват около АТАКА,
  но подведени от АТАКА неволно стават съучастници в консолидацията
  на ДПС и спомагат в бавното, но категорично отделяне на турците особено от нас българите.
  Ако погледнем САЩ,Англия,Франция,Швеция,Дания,Финландия или Италия,
  в тях няма да видим партии на националистическа основа,
  влияещи на политическите процеси в държавите им,
  с което да консолидират различните етноси и в това е шанса
  на тези държави да вървят смело към консолидация, етническият фактор, водещ до братоубийства, на практика се изолира и изключи.
  Затова предлагам: двете партии – на ДПС и на АТАКА да се забранят,
  с което да се премахне противопоставянето на етно-групите в Б-я!

 8. Игнатия

  Всички виждаме какво прави властта на политическо-олигархичната мафия:
  срещу протестиращите изпраща „протестиращи“;
  срещу студентите – „студенти“;
  срещу гражданите – „граждани“…

  Предлагам на вниманието ви следната анкета:

  Според вас способен ли е Станишев (Местан/Сидеров/Борисов) да се превърне в българския Башар ал Асад, за да запази властта си?

  1. Да, като нищо!
  2. Би му се искало, но няма как да стане, защото България е стран-член на ЕС и на НАТО.
  3. А бе, страна-член на ЕС и на НАТО, ама при гражданска война като в Сирия, Русия (като член на СС на ООН) ще блокира всичките инициативи на Запада.
  4. Категорично не. Станишев (Местан/Сидеров/Борисов) обича българския народ и отдава всичките си сили, време и енергия за неговото добруване.

 9. Мноого ме дразнят като каже някой си, че имали политически искания…

  Ами кви искания да имат бе: да се намали цената на билетчетата за метрото. Или такситата да ги чистят по-честичко. Или не пушете в асансьорите и кучето на повод.

  Те искат МОРАЛ, то без това няма, ни политика, ни нищо.

  Бе в крайна сметка на повечето контри там им се наложи и да идат за първи път в живота си във висше училище, даже май май и пари за баничка им дадоха 🙂

  Бе къв морал – ЗАТВОР, трябва да е искането според мен за всички виновници от прехода и сега. Това ако не стане, идните ще са си същите Моралисти.

 10. Живко боев

  Пълномощникът на Путин за Задунайская Губерния, СерГей Дмитриевич, изпратен да ликвидира България, най-напред ще маргинализира българския филиал на коминтерна, по-известен с новото си име БСП, въпреки, че, вижда се, овладял е путинските методи за разделяне и противопоставяне на различни групи от обществото. Това, че опира до услугите на Атака и екземпляри от утайката на обществото, показва, че краят им наближава!

 11. В.Антонов

  Продажните руски мекерета се активизираха. Явно студентската окупация им дойде много. АТАКА води останалите – БСП, ДПС, ГЕРБ, НДСВ и останалите продажници- всички платени с рубли…

 12. Тенев

  Въпросът за Априлското въстание е хитро подвеждащ, но не е много умен. За отговора може да се сети всеки, който си поразмърда гънките в черепа (ако ги има, де). Проведено е, когато е имало подходяща политическа обстановка. И така (малко накратко, но за повече няма място) идваме до отговора на въпроса защо сега се окупира СУ. Да, сега му е времето… за някои. Кои? Това е за домашно на съобразителните.
  Освен това за любознателните е полезно да се припомни това:
  Правилник за устройството и дейността на Софийския университет „Свети Климент Охридски”
  приет на 30 юни 2003 г., в сила от 15 юли 2003 г.; изменен и допълнен на 20 април 2005 г., в сила от 15 май 2005 г.; на 31 март и 28 май 2009 г., в сила от 7 юли 2009 г.; на 24 март 2010 г., в сила от 6 юли 2010 г.; на 20 юни 2012 г., в сила от 10 юли 2012 г.; на 16 януари 2013 г., в сила от 30 януари 2013 г.

  Академична свобода
  Чл. 4. (1) Академичната свобода се изразява в свобода на преподаването, свобода на научните изследвания, свобода на творческите изяви и свобода на обучението.
  (2) Образованието в Университета е независимо от идеологии, религии и политически идеи…

  Неприкосновеност на територията на Университета
  Чл. 6. (1) Автономията на Университета не може да се нарушава чрез намеса в дейността му освен в случаите, изричано предвидени в закон.
  (2) В сградите на Университета и прилежащите им територии не може да се извършват политическа, партийна или религиозна дейност.
  (3) Не се допуска насилствено възпрепятстване на дейността на Университета и на членовете на академичната общност.

 13. Случаят в неделя беше интересен опит, но не много умно измислен. Спомняйки си какво беше през 1990 – 1994 мога да се сетя поне за няколко мръсни номера въртяни тогава от полицията: пожар в ректората, спешен медицински случай, слухове как американците дрогират и напиват студентите (сега сигурно „соросоидите“) и т.н. Дали сегашното МВР ще си спомни този „опит“ ще разберем предполагам скоро.

 14. Радост

  Тенев, а по кой закон един 21 годишен пикльо става шеф на Пристанище Варна? По кой закон същият учил недоучил, без стаж става следовател? По кой закон го правят шеф на ДАНС, а той не може два свързани думи да каже? Този титан на мисълта не е излязал да говори пред хора, а уж е депутат. По кой закон това недоразумение беше върнато в парламента?По кой закон един уж професионалист си плю на достойнството ( Токушев) и го върна в парламента? И студентите да гледат такива недостойни и долни дела и да протестират наум, за да не ви се развалят далаверите?
  Ние несъгласните с безобразията в държавата какво да правим? Да ви ръкопляскаме ли?

 15. Живко боев

  Не, бе РАДОСТ, ще им свирите на роял, по възможност – бял! И те като се трогнат, като си кажат – я, това е по-добро от руските частушки, ще се разплачат от умиление… и хоп, ще си променят мисленето и морала, ще си посипят главите с пепел, и никога повече няма да правят така.
  Те властта с лъжи и манипулации я взеха, с лъжи и манипулации я държат, и няма да я дадат докато някой не ги нарита по червените задници.

 16. Расим

  Охо-хо-о, тука като че ли съзирам нещо като прозрение и то НЕ просто позакъсняло а доста закъсняло.
  На кого се надяваш Живко боев да я свърши тая работа с наритването, на РБ ли? Ха, ха и пак ХА!

 17. Живко боев

  Ха, тук се появи някой под вънкашност чужда и под име ново, и сърце порасло и за ГЕРБ готово!
  Естествено, че се надявам на РБ, бе РАСИМ, ако беше топка или ритнитопковци от Бистришките Тигрове, можеше да потърсим и Тиквоний, а иначе как той би могъл да нарита своите началници.

 18. Расим

  Ж.б. нищо ново /освен IP-то/ другото е за „по-лесно“ т.е. за удобство както за мен и приятелите, така и за враговете ми /да са живи и здрави, едните и другите/

  Ама голяма смрад бе Живко боев, направо воня и гнус се носи от към ъгълчето Реформаторско, истинско ОФ срещу ОБЩИЯ враг.
  Съгласен съм, трудно се „наритва родителското тяло“ но явно им Е бръкнал яко там където слънце не огрява /справка-твоя „спасител“ за когото все още търсиш БЯЛ КОН,надявам се бадева щото и народа дето го избра бадева МУ се надева/

 19. Николайчо

  Хората на Кирил Добрев доказват теорията на Роки Марсиано, че спортист/боксьор/ се става с мачове, а не с талант! Последните месеци се понаучиха да пописват и граматически вярно, и лексика понатрупаха, и май ще се окаже, че форумите са по-добро образователно средство от училищата! Сега остава, да се научат и да мислят – тогава биха се обърнали срещу работодателя си и… Марсиано е прав, ама ако имаш и малко талант – останалото е просто придобит рефлекс! За съжаление!

 20. Живко боев

  Не, тия не са хора на Кирил Добрев, тия са хора на Тодор Живков, всестранно развитите личности на социализЪма, дето построиха двете Българии, умни и мъдри като патрона си, дето изпадат в душевен комфорт, колчем видят някакво подобие нему, пък било то и неговия пазвантин Боко Тиквата.
  “ Нашият народ, другарю Брежнев, го разбира суверенитета, като да има за хапване и пийване…“ – Т. Живков.
  България беше единствената страна в източния блок, която немА истински дисиденти! И тия чистофайници, които с простотията си и самонадеяната си дивочА, имаща за аналог само дивотията в дълбоката руска провинция, тия поклонници на банкянската мутра, те ще ни поучават къде мирише и къде не!

 21. Расим

  Великия ТИ гняв Живко ме върна в годините на черно-бялото кино, каква страст, какъв апломб и само едно „СВОЛОЧ“ на края ТИ липсва да достигнеш класиката в жанра.
  И как искаш да е имало истински дисиденти че то до 10.10. продължаваха да слизат от Балкана АБПФК които на 11. вече бяха първи демократи /баш демократи/ Значи другарката Кунева-Пръмова МОЖЕ, заместника И – адвоката на мафията /ДС/ също МОЖЕ и много други но Расим НЕ може.
  И тука вече забравям ДОБРИЯ ТОН и питам;
  – ТИ ли ще определиш „какъв съм,какво съм и какъв трябва да съм“,ТИ.
  – ТИ какво дисидентско си извършил?
  – Поне на всеослушание напсува ли партийния секретар, публично прати ли комсомолския на „майната му“ или се изсекна в пионерската си връзка и пред строя я стъпка с детските си крачета? Кое ТИ дава право да ме определяш и лишаваш правото на самоопределяне?
  АЗ честно споделих факт от миналото си в един незначителен спор, просто като пример за свободомислие а ТО ИЗЛЕЗЕ ЧЕ „БОРБАТА Е БИЛА БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА“ за моя сметка и се питам; защо така бе др. демократ, не се ли притесняваш за твоята демократичност че толкова често ми цитираш ТЖ. То ако не е ИК ще е ТЖ,елементарно е и обидно, а аз-толерантен, нали съм отдалечен от центъра на „мисловността“ не-е, не става така, но какво пък твоя воля.
  Ставай си за резил приятелю, утре на моите свободомислия ще ти се наложи да отговаряш с цитати от др. Пръмова и г-жа Тракторова и други кой ги знае какви още „изявени“ демократи /Дърева на пример, може някой да ВИ реши че тя МОЖЕ да Е а ти да си решиш че АЗ НЕ МОГА да съм/

  Повтарям се но трябва;„НЯМА СВЕТЕЦ БЕЗ МИНАЛО НИТО ГРЕШНИК БЕЗ БЪДЕЩЕ“ цитат; Оскар Уайлд

  Но аз съм си виновен, толкова други хубави неща има в тоя интернет ама аз като „и Дон Кихот във кръчмата спореше с неверници“ /Сигнал/
  Скромничко и достойно за килийното ми интернет образование.

 22. Расим, няма бивши комунистически боклуци!

 23. Живко боев

  Радвам се Расим, че така хубаво се припозна! Още веднъж ще ти кажа, че десет пъти предпочитам Пръмова пред Боко Тиквата, даже считам за излишно да се обосновавам, защо. Имам и какво да кажа по поставените от тебе въпроси, но за да не изпадам в някакво глупаво самохвалство, само ще ти кажа, че на баща ми му беше забранен достъпа до университета, а по късно му беше отказана работа във военен завод, въпреки добрата му квалификация. И в заключение ще ти кажа, че ако ги нямаше „мъдреците“ като теб, нямаше да ги има и онова нищожество Величеството, и още по малко банкянския тъпанар Тиквоний.

 24. Расим

  Ж. боев МАЙНАТА МУ на миналото ако не можем да се поучим от него.
  Ти и някои други възприехте признанието за миналото ми 100% но признанието че не съм гласувал за ББ не, и така не забелязахте че въпроса КОЙ го задавам още преди повече от година.
  Днес е актуално от къде ЦвЦв знае за топлата връзка „ДАНС-Доган“ и в това се съзира престъпление, но такова няма даже напротив толерира се и е акт на „гражданска доблест“ когато изтичат разговори на премиера /независимо дали е ББ или друг/. Между другото цели два дни преди ЦвЦв по ТВ тази връзка я осветли Юнал Лютви.
  Пиша това заради за да разбереш че, зад моите думи и писания стоят размисли и мисли от чуто, видяно и прочетено, и не претендирам за безпогрешност, важното е че СЪМ свободен а НА ТЕБ АКО ти НАРЕДЯТ утре ще цитираш и ББ /Тиквата, Тиквоча,Винету,МУТРАТА – впрочем не е ли това човека който БСП/БКП се опитва да ДЕМОНИЗИРА така както впрочем направи ВЪТРЕШНОВЕДОМСТВЕНО и с ИК/

Споменавания

 1. Пещерата на неандерталеца » Да се учим, да работим, да строим живота нов… - [...] Прегледах клипчето от статията на Иван Бедров [...]

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *