НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Опитва се да ви излъже

image„Делян Пеевски се оттегля“, съобщиха част от медиите и това обърка част от готвещите се да протестират за втора поредна вечер пред Министерския съвет.

Това беше целта на занятието. Объркването.

Цялото писмо на председателя на ДАНС може да прочетете тук. И да се убедите, че никъде не се споменават думите „оставка“ и „оттегляне“.

Делян Пеевски нито се е оттеглил, нито е подал оставка. Значи поводът за протест продължава да е актуален.

Писмото умишлено заблуждава публиката с някакви административни казуистики.

Цитат 1:

„Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми.“

Въпрос 1:

А кои решения на парламента не сте готов да приемете? Може ли изобщо български гражданин да си позволи да разделя решенията на най-висшата институция в една парламентарна република на такива, които е готов да приеме и на такива, които не е готов да приеме?

Цитат 2:

„За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност.“

Въпрос 2:

Ако не сте подписал цитирания документ, като какъв се срещнахте с главния прокурор и с вътрешния министър? Официалното съобщение за срещата може да видите тук.

До довечера.20 коментара

 1. наблюдател

  Освен това, даже и като (ако) се махне, протестите трябва да продължат, одкато не се махне този, който го предложи – Олигарски!

 2. НИКОлко

  До край…..просто трябва да ги разкараме ВСИЧКИ….живота ни мина в лъжи,не трябва и децата ни да живеят така.
  До довечера.

 3. До наблюдателя – като искаш да махнеш и Орешарски, кой мислиш, че ще сложиш-Бойко Борисов. Той сам вече си се провъзгласи, че пак ще е премиер. Служебното правителство под индиго на Бойковото се опита да фалшифицира изборите. с 1 мил.200 хил. фалшиви бюлетини, официално установени, а колко са неоткритите фалшиви бюлетини стигнали до урните верятно никога няма да разберем. Евентуалното второ служебно правителство в случай на правителствена криза ще бъде абсолютно копие на първото, че и още по зависимо от гербавите. И аз не харесвам Делян Пеевски, но няма да наливам вода в мелницата на герберистите. Мислете с главите си и не докарвайте отново бандитите на власт

 4. НИКОлко

  До Зсс

  НИКОЙ вече не говори за Бойко скъпи или скъпа….така или иначе вече почнахме да копаем дъното и ако трябва ще изпием горчивата чаша до дъно ,но така не може повече да продължава Аз не желая да виждам никой от този парламент повече,независимо какво ще ни коства това.

 5. Варна

  Аз не мога да разбера какъв ви е проблема с Бойко Борисов. Видяхте за 1 месец другите какви каши правят. Видяхте какво направи Борисов. Абстрахирайте се от манипулациите. Е? Не разбирате ли, че повтаряте думите на точно тези, които искате да свалите в момента. Искате нови партии? Ок и аз искам. Създайте партия. Направете програма. И ще ви подкрепим. Но в момента само лаете срещу вятъра.

 6. Ако дясното спре. Ще тръгнем към цивилизованият свят.

  Дясното е цел на
  Олигархията.
  Неолиберализъм в
  услуга на
  олигархията. А тя
  дясното ще пази – Няма по дразнещо и
  олигофренско
  същество от сДСара.
  Голям кеф е че народа
  ги измете. Те дадоха на
  червените олигарсии да станат и
  милиардери
  плутократи. С.ДСарите
  първи ще станат турци
  ако станем турска
  република. Те бяха първи комсомолци.
  Проклети сини идиоти,
  криптофашистите
  десните.

 7. Ако дясното спре. Ще тръгнем към цивилизованият свят.

  Иван Бедров,Пеевски,
  Орешарски, Иван Костов, Димитър Костов, Румен Гечев, Милен Велчев, Ники Василев, Бойко Борисов, Андрей Луканов, Ричард Ран, Сорос, Дянков, Румен Овчаров, Мартин Димитров, и всички експерти на прехода включително
  Любен Гоцев и Алексей Петров – се ръководят от една страхотна философска
  книга – решена да победи Библията. Това е романът на великата Айн Ранд – Atlas Shrugged

 8. „Орешарски пое лична отговорност за избора на Пеевски и сега той трябва да поеме своята лична отговорност, която е неговата оставка.“

 9. rasim53

  Браво, Варна точно и на място! Е рискуваш постояното присъствие тук да те нарече гербераст/ка, но какво ти пука, важното е че това е голата истина!
  Тия „грами“ на уикилийкс никаде по света не ги броят за инфо само тук при нас са фактор и то само това което им изнася на определени хора, то чувам че и Пеевски и майка му са вътре но за тях това не е грях.
  Същия балон ще излязат и подслушванията и откраднитите бизнеси и многото срашни неща за ББ скидневно заявявани от „Главния“ на ПЕС

 10. Дори Пеевски да се оттегли това не решава проблема.

  Сега вече знаем, че министър-председателят на Република България е зависим от мафията.

 11. ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ, СДС ПОДКРЕПИ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ОЛИГАРХИЯТА

  Минстър председателя е зависим от мафията. Що да не.. Важното е да пази дясното, да пази супер капиталистическата икономика, неолибирализма – криптофашизма. За нащи капиталисти има два пъти по-изгодни данъци и заплати от Естония. Дясното казва ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ. СДС Слуги на ДС. СДС направи олигархията прокара олигархичната икономика – неолиберализма – криптофашизма, и вече са излишни слуги.

 12. Николай

  Тук има някои личности,които спешно трябва да потърсят аптека.

 13. Мечо Пух

  Да се надявам,че всички демократи и „автентични“ десни разбраха ,че Бойко е НАЙ-големият демократ на съвременна България.И ЕДИНСТВЕНИЯТ отговорен държавник и строител на съвременна България.Колосална разлика с тея мишоци!

 14. Пламен Иванчев

  Господи, колко мъка има по тоя свят, Господи! Или може би по-точно трябва да цитрам Ян Хус: О, sancta simplicitas!“. не ми се иска да обиждам никого, но не мога да си обясня как е възможно да се изкаже такава глупост, каквато е тропосал тук нареклия се „Мечо Пух“?Банкянският простак-мутра бил „НАЙ-големият демократ на съвременна България.И ЕДИНСТВЕНИЯТ отговорен държавник и строител на съвременна България“.

  Що не земеш да фанеш, па да се гръмнеш, бе нещастник?! Няма ли кой да ти обясни с думи прости, че ГРОБ-арите са по-тъпата и некадърна (даже в хайдуклука!) пасмина на Партията-майка, не по-малко вредна и опасна за България от осталите 3 пипала на ДС-рската отрова, набутани в парламента – енергийната мафия, предателите на собствения си етнос и истерично-фашизоидните агенти на руския империализъм?

 15. Живко боев

  Делян Пеевски, „антропологичната мутра“ е елегантния трик (според комунистическите представи), който трябва да избави най-свидната рожба на БКП, а именно БСП от властта, след като другото и (на БКП) любимо чадо ГЕРБ, хитряшки, с цената на една пукната глава, се отърва от ужаса да управлява след себе си.Подхвърлят си властта
  като горещ картоф и никой не знае какво да прави.
  Милите, колко са жалки! Антон Кутев, тази сутрин по Нова Тв, се зае да обяснява, колко симпатични са протестиращите, те не били като ония протестиращи от зимата, дето подкрепиха на изборите Болен Сидеров, те видите ли били симпатизанти основно на автентичната десница, онази дето получаваш като гласуваш за Боко Тиквата…, де да беше така! Нали си спомняте онзи предизборен плакат на БСП 2009г.- гласуваш за Бойко, получаваш Костов – и наивниците гласувАха, само че, „ЕБАТИ ТАШАКА“ (ЦИТИРАМЕ БОКО) не получиха Костов, а една тъпа Банкянска мутра, която направи 117км магистрали и съсипа държавата до степен, че да няма негативна оценка където да не държим първенство, и няма позитивно състезание, където да не сме на последно място. Така, че на всички затънали в парламентарното тресавище засега ще им пожелаем само „дерзать товарищи, дерзать“. Като се объркате до степен, че даже вие да го проумеете, може да се обадите на „ДРАГАЛЕВСКИЯ ЦИГАНИН“ или както там го наричате вие, носителите на КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ от „този така наречен народ“.

 16. Коментарите в „Дневник“ са спряни около 16:30 часа! Някой знае ли защо?

 17. Мечо Пух

  Пламен Иванчев,ти си доста жалка картина,ако се възприемаш като демократ.Единствено може да си костовар,което е синоним на ретрограден комунист.Другаде не пасваш.Мощните ти ругатни показват само едно-избиване на комплекси и нисш интелект.

 18. Живко боев

  Мечо Пух раздава оценки за интелект!
  „ЕБАТИ ТАШАКА“(цитат по Тиквоний)

 19. This ponstig knocked my socks off

 20. I don’t comment, however after browsing a few of the comments here Опитва се да ви излъже | ИВАН
  БЕДРОВ. I do have some questions for you if it’s allright.
  Is it only me or do a few of these remarks appear
  like they are coming from brain dead people? 😛 And, if you are writing at other sites,
  I’d like to keep up with anything fresh you have to post.
  Could you make a list of all of your public sites like your
  Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

  homepage (Gennie)

Споменавания

 1. Последен ДАНС, Орешарски - [...] Днешният протест започва в 18 часа. Още по темата – при Виктор, Марфа, Енея, Божидар Божанов и Иван Бедров.…

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *