НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Кой е новият бастион на ДПС

rotterdam2Знаете ли къде е новият бастион на ДПС? Сигурно традиционно се сещате за Кърджали, но традициите не са това, което бяха. В кърджали Движението за права и свободи спечели 68,98% от гласовете. Малко по-назапад и по-насевер се намира най-голямото пристанище на Европа. В холандския град Ротердам, на делтата на река Рейн, Движението за права и свободи печели 92,5% от гласовете. В едно друго пристанище, в съседната Белгия, където обаче също говорят холандски, ДПС спечели 76% от гласовете. Става дума за Антверпен.

В друг белгийски град – Гент, ДПС има 63%. В столицата на Европа – Брюксел, в неделя българските граждани гласуваха в две секции. Едната беше в постоянното представителство към Европейския съюз, другата – в посолството. И там резултатите са интересни. И първа политическа сила в Брюксел е … Това ще разберете след рекламите, както е популярно да се казва. Но вие нямате нужда да чакате отговора, защото на сайта на ЦИКЕП можете да проверите. И да се уверите, че ДПС е първа политическа сила в градовете Брюксел, Антверпен, Гент, Стокхолм, Копенхаген, Памплона, Хага, Ротердам.

Тази новина може да бъде всичко друго, но не и изненада. И всички останали политически сили трябва да си признаят, че на са положили и една стотна от усилията, които ДПС е положило за постигане на този резултат. Да, имало е автобуси. Информации за това получаваме от много места. Да, имало е предварителна организация. Да, събирани са заявления организирано и са откривани секции там, където никога не е имало. Всички упрекват ДПС за тези неща, но нито едно от тях не е незаконно.

Споменатите градове в западна Европа привличат много емигранти. Никой не се интересува от тях. Ако случайно някой си изгуби личната карта, го очакват много изненади, но не и адекватна помощ от българска страна. Да създадеш организация сред емигрантите, да организираш комуникацията помежду им, да им осигуриш транспорт – това е сериозна работа. Която, видя се, дава резултат. Така че изненаданите партии просто трябва да положат повече усилия, за да не бъдат толкова изненадани.

снимка: syndicaat.org52 коментара

  1. It’s really very complicated in this full of activity life to listen news on TV, so I simply use the web for that purpose, and get the most recent news.

  2. What’s up, this weekend is good designed for me, as this occasion i am reading this wonderful educational piece of writing here at my residence.

  3. The inclusion of fresh more activities at Friv.today is surely news that
    is excellent especially for players who’ve been playing at the website
    before.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *