НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Къде ми е апартаментчето на Златните?

3293_1167407625470_1236319762_479905_647320_nПрочетете внимателно писмото, което получих от Пламен Юруков във Facebook. Позволявам си да го публикувам, защото е показателно за начина, по който някои хора виждат и си обясняват света. Авторът е публична личност, чието име е най-често споменаваното в новините от седмица насам и затова прецених, че е от обществен интерес писмото да не остане скрито.

Поводът за писмото е предишният ми пост „Пламен Юруков за себе си„.

Необходимо обяснение: В социалната мрежа Facebook съм friend с много хора, с които ми се налага да контактувам служебно. Това улеснява работата ми. И е просто контакт. Нито приятелство, нито вражда.33 коментара

 1. Емил Александров

  Малко съм сънен за да коментирам, доколко е удачно да се публикува лична кореспонденция, както и произхода на заплатите в RE:TV. Само ще отбележа, че имаш право да публикуваш мисли от чужди блогове – писано е в Закона за авторското право и сродните му права:

  „Глава пета
  СВОБОДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ

  Чл. 24. (Изм. – ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:

  точка 2. използването на цитати от вече разгласени произведения на други лица при критика или обзор при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно; цитирането трябва да съответства на обичайната практика и да е в обем, оправдан от целта;“
  В случая е изпълнено важното условие: „критика или обзор при посочване на източника и името на автора“ и е „в обем, оправдан от целта“, затова препоръчвам на всички политици (и журналисти) да четат законите преди да мрънкат.

 2. vera staevska

  Наистина има хора, които смятат, че човек заема позиция, само ако са му платили за това. И това говори достатъчно за тези хора.

 3. Този човек изглежда е доста елементарен, което личи по реакцията му.

 4. Г-н Бедров , това е най големия комплимент който може да ви направи Юруков – Не си ми приятел ! “ Кажи ми кои са ти приятелите ,да ти кажа какъв си “ . Приятелите(предателите) му са вече известни на всички . А заплата, не е Бакшиш (нещо се е пообъркал) , а възнаграждение за извършена РАБОТА ! По въпросът с апартамента – смях в залата , всеки съди за постъпките на другите ,по собственните си такива. И умната с докосването до отворените му писма ( опасност от Свински бацил ) !! Да внимава и Мартин.

 5. Шебек

  След всяка следваща своя стъпка Пламен Юруков изглежда все по-жалък и по-жалък.

 6. Г-н Бедров,честит рожден ден на най-готината телевизия в Б-я-RETV А на водещия на най-смисленото политическо всекидневно предаване“Булевард Бэългария“, здраве,радост и професионализъм да ви съпровожда ооооще дълги години.А за Юруков-убий простака-мошеник с мълчание и презрение.

 7. бойкоСтефанов

  Журналистът има право на почти всичко, за ад извлече информация и да я предостави на обществото.
  Няма право на нарушаване на личното пространство, без изрично разрешение на човекът, в чийто личен живот се намесва, освен ако той не е криминален и самият той не притежава граждански права. Няма право да получава информация чрез измама при каквито и да е обстоятелства, няма право да заснима без разрешение на обекта и вече съвсем впрос на гражданска свест и на професионален морал е, в какъв контекст журналистът ще постави извлечената информация (това зависи от неговата лична независимост или ангажираност спрямо определена корпоративна структура).

  Изключено е да станете гражданин, та дори и на България. Материалите Ви са в основата на този изкуствен скандал, който пряко нарушава моите човешки и граждански права. В моите очи, Вие представлявате точно една отрепка, която точно работи против моя живот, защото създавате (не описвате, а създавате) компромат в полза на партията, която деградира България и българското общество, единица от което съм и аз.

  В поругана от българския гаменски „дух“ Македония, вчера колегите Ви излязоха да протестират и да защитят професионалните си права от управляващата политика и в същото време, Вие създавате и организирате компромат, на страната на управляващата партия.
  Вероятно Ви се изяснява, какви са основанията ми да Ви нарека отрепка.

  С мимикриите в България, няма как да Ви назова Господин, а за Другар, не съм убеден че сте другар. За лумпен няма титла. Затова направо името Ви, Иван Бедров.

 8. Като психолог ще кажа, че Юруков ефенди без да иска сам изобличава най-вътрешния и потаен импулс на своята душевност; пък и несъзнателно дава израз и на ценностната си система, в която всичко се мери с пари; който се чуди защо същият направи толкова простотии напоследък, нека вече да не се чуди: изчерпателното обяснение ни го даде самият „философ“ Юруков, до вчера първи човек на „философа“ Ахмед Доган в СДС…

 9. Тука заприлича на Курило 😀 😀 😀

 10. „На ти си куклите, дай си ми парцалките. Повече не съм ти приятелка и сестра“ – това е често срещана свада между двете ми дъщери на 3 и 4 годинки!
  Интересно би било някой да се разрови в детството на Юруков и да открие причините за тази инфантилност на поведението му.

 11. Не съм изненадан, че Пламен Юруков не разбира как работи Facebook, но съм изненадан, че Иван е изненадан от реакцията.

  Друго обаче ми прави по-силно впечатление: че във всичко се търси материалната изгода. Вероятно хората у нас така са свикнали – че задължително трябва да има някаква „далавера“. В случая П.Юр. мисли, че Иван пише заради желанието си да получи апартамент. От Костов. На „Златните“.
  Сама по себе си тази мисъл издава значително повече за г-н Юруков, отколкото за Иван Бедров.

  Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

 12. Христо Манолов

  Пламен Юруков е малоумен галфон: бившият първи „демократичен“ трие (не публикува) коментарите от блога си, и остава само нему угодни подмазвания а ла Добри Божинов. Ако Мартин Димитров се е превърнал в такъв тираничен деспот, защо не изтрива „неестетическите глупости“ които се пишат в коментарите на неговия блог. Пламен Юруков да си взема Мазерати-то и да заминава на майната си.

 13. случаен

  някой ще ми каже ли кой е пламен юруков /ако не бъркам името/ ?

 14. Интересно. До колко е изкревено съзнанието на много хора. Един познат беше написал в собствения си блог за разочарованието си от една фирма. Веднага отдолу се появиха коментари от сорта на „колко ти платиха за да оплюеш фирмата“…

  Тук пък господина вижда цели апартаменти на Златите. Интересна количествена мярка.

  Тук в случая, май за Юруков поговорката „Гузен, негонен бяга“ важи в пълния си блясък 🙂

 15. Явно г-н Юруков е добре ориентиран как вървят политическите поръчки. Само не съм очаквал, че са толкова ниски тарифите. Да тръгнеш срещу демократичната алтернатива, срещу един апартамент на Златните от Бисеров и Цонев ми звучи просто налудничево! Дано другаря Юруков се е продал за повече!

 16. Г-н Бедров за вас не знам,но аз се радвам,че не сте приятел на Пламен Юруков.

 17. Г-н Бедров,

  Ако повече журналисти бяха като вас, България щеше да е едно по-добро място.

  Благодаря ви

 18. Юруков, този фес въобще няма място в политиката! Абсолютно непопулярен и лишен от всякакви качества за политик и пр. започна да се вживява много… Да ходи да си гледа нечистия си бизнес и да не се бърка където не му е работа. Недай си боже да се провали Синята коалиция, този МРЪСНИК трябва да понесе отговорност!

 19. Petroff

  Г-н бойкоСтефанов,
  Аз съм българин и не смятям, че нося „български гаменски “дух”“. Нито моите приятели и близки, нито народа ни като цяло. Също така не сме поругавали Македония или когото и да било. Гаменски са Вашите изрази и Вашият жаргон. Учудва ме, че не използвате псувни. Както във всяка страна, така и в България има „гамени“ и Вашето излияние е пример за това. Не бих се намесил, ако обиждахте само Бедров, но Вие си позволявате да плюете по българския дух, след като Ви е кристално ясно, кой поруга Македония. Този именно Ваш подход се нарича „създаване на компромат“ и бих очаквал да се извините, ако не съм убеден, че за хора като Вас това понятие не съществува.
  Ругайте когото си щете, г-н бойкоСтефанов, но не обиждайте българите – Вие сте един от тях (предполагам).
  Васил Петров

 20. watmark

  Няма новина. Разбира се всички знаем чия е телевизията. Така че ракурса е разбираем. Иначе е телевизията е много добра. Особено на ужасяващия медиен фон…

 21. Николай Гацев

  ДА УБИЕШ… КОСТОВИЗЪМ…

  / или наместо Сугариада…/

  Българското общество явно наистина е много пропаднало… Гледах съвсем наскоро дебатите за нов президент в САЩ между Обама и Маккейн. Оня прословут диспут, където побелелият сенатор от Аризона защитаваше своят опонент /сега вече избран президент на САЩ/ от нападките, че бил мюсюлманин и ислямист… защото второто му име било Хюсейн! Маккейн каза, че името на човека не е важно.. а той „познавал своят опонент и г-н Обама бил добър американец, добър християнин, добър баща и добър човек.. с когото имали някои различия.. но щели да си ги разрешат със самите избори..имало значение само следването на правилата, а те с Обама еднакво ГИ ПОЧИТАЛИ И СПАЗВАЛИ!”.Като десен човек аз разбира се подкрепях Маккейн и загубих с него като български консерватор, но поведението на Обама, толерантността и тържеството на правилата! по време на цялата президентска надпревара, ме накара да спечеля като демократ!Когато всички спазват правилата няма никой напълно загубил!
  Това е обаче в Америка… В България нещата винаги са до дупка и имат печален край за всички. Тук никой и нищо не може да спечели. Защото никой не спазва правилата, а те са именно обективния критерий за правотата на една справедлива кауза.
  Изминаха само 6 месеца, откакто пуснах първата си жалба в защита на спазването на правилата. Тогава обжалвах правото на ХVІІІ-тата Конференцията на СДС да решава съдържанието в Устава на партията ми. Формално се бях прицелил в 2 поправки в Устава на СДС – наложени от съдия Румяна Паликарова от СГС-Фирмено отделение. Тогава никой в СДС не ме подкрепи и не упрекна съда в съавторство в основния документ на най-старата демократична организация в България – синята партия. Изумително за една толкова привързана към правилата общност. Дори получих упреци, че се занимавам „с глупости и… да съм вземел да си изтегля жалбата срещу Устава.”! Да де ама аз никъде не съм обжалвал Устава на СДС – колкото и на някого да не се харесва тази констатация! Аз съм обжалвал решението за регистрация на Устава в осакатен от СГС вид. Това обаче го прави невлязъл в сила до ново окончателно приемане или отхвърляне на поправките- чрез процедурите на 2 съдебни инстанции. Алармирах за това ръководството на СДС още в началото на Декември 2008 г.– много преди провеждането на първичните избори за нов председател на СДС. Но нямаше кой да ме чуе – а може би някои вече се виждаха председатели и мислеха, че все някак си ще им се размине… Както винаги досега е ставало в тази държава, където правилата нямат никакво значение.Но в случая проблемите си останаха и правопораждащият юридически факт-влизането на Устава в сила – просто беше изпреварен с няколко месеца от породеният си факт – а именно избора на нов председател на СДС!
  Проведоха се избори, които бяха спечелени от Мартин Димитров с обещания за обединение на дясното… с гръмки фрази за необременена политика на новото ръководство на СДС… с роля на младите лица в политиката и т.н. и т.н. Все неща, които и като консерватор и като демократ не можеха да не ми се харесат. Слуховете, че сестрата на Мартин Димитров била женена на мъж от клана на Андрей Луканов-и както и че той принадлежал към някаква секта не можеха да ме разколебаят. Аз се противопоставих дори на обкръжението си, които подкрепяха Иван Сотиров и заработих за победата на Мартин – въпреки че бях доста разочарован от неговото поведение именно на злополучната вече ХVІІІ-та Конференция на СДС. Там аз го карах да ме подкрепи в опонирането ми срещу Пламен Юруков и някои текстове на новия Устав.. за същото го задължаваше и общото решение на Софийската организация, но той гузно се скри при гласуването извън погледа на СДС-София и през цялото време се въртеше свенливо около сектора на Пламен Юруков- сакън да не бъде заподозрян в заговор със столичани.
  Но дойде момента на горчивата истина – Мартин беше избран за председател и моята жалба започна да се усеща като трън в петата му като такъв. Той поиска да я оттегля с думите „какво тук толкова значат някакви си 2 текста от Устава.”?? Направих справка с по-вещи от мене юристи и тяхното мнение беше категорично – дори да оттегля жалбата съдът следваше да се произнесе по нея с определение и пак щеше да впише Устава на СДС с по-късна дата от избора на Мартин. Обясних го на Мартин, а той взе да твърди, че Устава бил влязъл в сила и че аз съм обжалвал само 2-та текста! Аз отговорих, че съм обжалвал цялото решение за регистрация, а не само частта му за не регистрация на 2-та члена и това е видно от текста на жалбата ми. А всъщност устава на СДС аз не съм обжалвал, нито съм съдил СДС! Не знам откъде му беше хрумнала тази манипулация.
  Мина известно време и в началото на Март 2009г. започнаха атаките срещу мене-нали жалбата ми не пречеше на никого и нали устава ни беше влязъл в сила?! Започнаха глупави обвинения за мое сътрудничество с ДПС и БСП, затова че отказвах да кажа на черното – бяло – а именно, че Устава още не е влязъл в сила и Мартин не може да се позовава за избран по този все още невалиден документ. Всичко взе да ми прилича на някаква детска игра.
  Играехме си май на филма „Гладиатор” и приех да участвам…
  Аз бях„Онзи”самият на арената, обреченият и приеманият за плячка, а срещу мене беше самонадеяният, не много легитимен император-отцеубиец и крещящата му публика-жадна за нещо по-така, а отзад се виждаше като фон силуета на присмехулният „костовизъм”. Аз бивах унизен не от неразбирането на другите, на своите, а от заслепението на сините хора – което условно ще нарека „костовизъм” и не за да демонизирам иначе лидера на ДСБ, а защото всъщност това е изтъргуваното верую на цяло едно поколение от демокрацията, към което и аз принадлежа- и безспорно Иван Костов /присъстващ или неприсъстващ / е символа на нашето унижение и краха на измамените ни надежди. Когато си мислите за „костовизма” никога не го вземайте на сериозно. Аз, затова винаги изпращам Костов или като Волдемор, или като Дарт Вейдър, или като Сейнт Джон-Командър в някой от моите гротески – комикси за Неговото явление /виж тук след NB!/. Ако го разглеждате като система, аналитично и логически вие вече сте победени от Него и постепенно ще подхванете припева от хора на вярващите: „О, божествени цветове на .. теменужките от градината на партийната секретарка кака Елена!”.Той е много подреден, логичен и последователен, премислен и предсказуем, делови и безкомпромисен и в същото време безсмислен и анахронистичен, семпъл и омръзнал, тъмен и прокълнат както героите на споменатите вече фентъзи саги. Точно като тях и Той е много деен, много напорист, целеустремен, непоколебим – и в същото време несъстоятелен да реализира нещо позитивно, подменящ действителността и вярващ в подмяната си, безапелационен към инакомислещите и деспотичен към приемащите го. А действията Му винаги уж са успешни, а накрая завършват с крах на управлението, на дясното, на сините идеи или дори на синьото политическо пространство. Това е невероятна способност да правиш слабите и зависимите от Тебе на маймуни и глупаци – да ги караш сами да си изтриват текстовете написани срещу Тебе само преди няколко години /както направи Едвин Сугарев с 40-страничното си писмо до И.К. от 2005г. /, да треперят пред Командира като пред Сталин или някоя друга „Бащица”… все феномени на дребнавия Ти полу-селски провинциален комплекс и произход, да Те бранят жертвите Ти, които си изблъскал, обругал с червените си тайни съюзници, съсипал си репутацията им, кариерата им, стъпкал си ги в праха, само и само защото са имали нещастието да Те срещнат и да Ти повярват и защото Ти тайно си ги третирал с вродения Ти класово-партиен подход – тези не са като Мене, тези са по-различни от мене, някакви слаби софийски или градски нищожества и нямат право да ми се пречкат!
  ”Не знаят, че изобщо не бяхте член на СДС чак до началото на 1995 г., когато Ви избраха за лидер, поради което по време на самия избор се наложи някой да поеме вместо Вас политическата отговорност за Вашата кандидатура – и тази глупост сторихме аз и Стефан Софиянски….Не знаят, че страхливо изчезнахте в нощта на 11 януари 1997 г. и дълго време никой не можеше да Ви намери никъде.
  Не знаят, че бяхте против уличните шествия и протести и дълго трябваше да Ви увещаваме, преди да излезете на улицата.
  Не знаят, че в най-критичния за България момент се колебаехте дали президента да върне проектокабинета на БСП или да бъде допуснато второ комунистическо правителство след това на Жан Виденов. /СТРАШНО Е ДА ЗАСТАНЕШ ОЧИ ВОЧИ С ИЗЛЪГАНАТА ВЯРА-ОТКРИТО ПИСМО ДО ИВАН КОСТОВ-Е.Сугарев 2005 г. целият още неизтрит текст виж на http://www.sarakt.org/sygarev.html/”
  Но да се върнем на „Гладиатора”… и СДС. Императорът започна да ми подсвирква,
  надменно от ложата си и да ме дразни. Реши да ми показва превъзходството си –първо в полето на съдебната система. Победих го на делото във ВКС за двата члена от Устава, съдът уважи моята жалба напълно. Уставът влезе в сила и беше регистриран, но с дата 02.04.2009 г. Това не се хареса на Императора, защото го правеше вече съвсем явно незаконен. И Той реши с подкрепата на „костовизма” да спечели следващото дело – да се регистрира в СГС – там обаче пропадна поради немарливост на слугите си. Тогава се срещнахме отново във ВКС. Там Императорът си беше назначил подбрано жури – все предани и заинтересовани персони, които готови бяха да го коронясат, но Гладиаторът им поднесе внезапна изненада – и със силата на обичая и морала ги отведе в лицето на цели 3 върховни състава! Това вече вбеси Императора и Той реши да излезе на арената на Гладиатора.Нямаше куража да излезе без служебна помощ, затова нареди на преторианската си гвардия да нарани Гладиатора преди излизането от тунела. Преторианците го сториха 64 души срещу 1 в тунела прободоха предварително Гладиатора с решение за изключване без дори да му дадат право на обжалване. Всичко е възможно там, където просто няма правила!
  Но Императорът беше забравил обаче една важна подробност за Гладиатора – че някога той беше Генерал на бащите и дедите му.. /предадени и унищожени именно от „костовизма”/. Че той имаше и сподвижници и колеги от кариерата и въобще не беше сам. А Императорът и „костовизма” му ги мразеха всички – дори и най-верните стари преторианци – защото знаеха добре поуката от миналото: „който се допре до нашето семейство и веднага изгаря…” – пак по мотиви на кака Елена!
  И беше станал Генерал не, защото го беше харесал някой бивш лидер на СДС, а защото се беше доказал в много битки и сложни изборни кампании и имаше около 16 години служба на демокрацията. Започнал като войник на синьото и портиер на сградата на бул.„Дондуков” №9 /СДС още не притежаваше „Раковска №134” 1989-1990 г. /, преминал през щабовете на президентски избори 1991г.,1996 г. и 2001 г., парламентарни избори за 7-мо ВНС 1990 г., за 36-то НС – 1991 г., кандидат за народен представител от СДС в 37-то НС-1994 /9-ти МИР/ и 39-тото НС 2001 г. / 24-ти МИР/, в щаба на СДС за 38-мо НС 1997 г. /за 26-ти МИР/, участник в щаба на местни избори 1991 г. – гр. София, общински съветник от СДС 1995-1999 г. в гр.София, участник в местни избори- 1995 г.-2002 г..- във Видин, Пещера /частични/, Силистра /частични/, Пазарджик, Варна, Сливен,София-област,София-град, Казанлък и др.Защото фамилията му/4 поколения членове на Демократическата партия –по майка, и комити и дейци на старото ВМРО –по баща / го беше възпитало да не понася деспотизъм, робство или дребнави авторитарности.
  За „костовизма” той беше живото и опасно олицетворение точно на онова излъгано от Командира поколение, на студентите от митингите и площадите, на третата и четвъртото ниво на синята йерархия, които бяха предадени – уволнени и изхвърлени отвсякъде след загубата на Изборите 2001 г., когато 1,400,000 български избиратели уволниха не промяната, а подмяната! Дали тези хора пак биха посегнали към синята бюлетина, виждайки вътре Човека, свързан с аферите „Сапио”, БГА”Балкан”, РАО „Газпром”срещу „Булгаргаз”/през„Овъргаз”/,„Плама”ЕАД, „Кремиковци”ЕАД, „Електроимпекс”,„Машиноекспорт”,„Булгарлизинг”, „Химимпорт”, „Техноимпекс” „Техноимпорт-ескспорт” – а зад него мило да ни се усмихват пак уж „сини”: Петър Жотев, Петър Манджуков, Никола Филчев или Корнелия Нинова ??!!
  Паметта на избирателя може би е къса, но май не чак дотам. И той помни как Иван Костов се възкачи в синята партия върху успехите на Филип Димитров, Петър Стоянов, Стефан Софиянски и хилядите вярващи в демокрацията, а после едно по едно загуби всичко, защото неговото възпитание, произход, личен морал и авторитарност бяха чужди на всичко това, за което го бяха избрали свободните хора на България. Случайният Костов, /а може би не съвсем случайния, ако се имат предвид тънката червена линия с Луканов/ през 4-те години на своето управление се държеше като „свой сред чужди и чужд сред свои”. Той по сталински веднага унищожи и натири, тези на които дължеше всичко и ги подмени с несъстоятелни марионетки… Осребри синята идея и я превърна в мръсна дума.
  Първата му жертва беше доброто старо СДС на Филип Димитров. То беше превзето на абордаж – без дори Костов да е негов член! В абсолютно нарушение на правилата. Сега номера се повтаря чрез Мартин Димитров – правят се избори за председател без влязъл в сила Устав. Заобикалят се правилата на закона, на политиката и на логиката, за да се доведе удобен лидер за довършване на започнатото. Зер, защо пак да не мине номера – ХОРАТА правилно си помислиха, че всички сини сме големи будали!
  Втората жертва беше Столична община и Кмета й – Софиянски. Той се смяташе за основен конкурент на Командира и отказваше да играе пешка в шахмата на лидера на СДС. И затова беше предаден на услужливата синя съдебна система да бъде овъргалян в триците и перушината, за да не може да конкурира рейтинга на Първия. По същия начин постъпва сега и Мартин Димитров със своя предшественик – Юруков: омаскаряване /след като му е лизал подметките до последно! /, осъждане /за това, че спасява регистрацията на СДС за изборите/ и изключване /незаконно – защото Закона отново не е на страната на върхушката в СДС/. Какво, че след това жертвата някои Софиянски или Юруков бъдат оправдани и спечелят всичките поръчкови дела срещу тях–ХОРАТА вече повярваха, че всички сини са корумпирани, алчни и безчестни!
  Най-грозна беше разправата с Президента Петър Стоянов! С една ръка еднодневните генерали на Костов му поднасяха нескопосани доклади за компрометиране на бивши съпартийци, а с друга се укриваше досието на Агент„Гоце”-таен фаворит на „костовизма” за Президентски избори”2001 г. Защото и децата вече знаят, че ако беше спазен Закона за досиетата през управлението на СДС – Георги Първанов щеше да бъде съобщен като сътрудник и нямаше никога да спечели и управлява България. ХОРАТА разбраха горчивата истина, че сините нямат принципи, потъпкват собствените си закони и предават тези, които са ги избрали.
  Сега Костовата метастаза – Мартин Димитров не се посвени и обяви за изключване всички инакомислещи, които оспориха промяната и подмяната на правилата – 4-мата депутати от СДС и 4-мата, обжалващи и печелещи! делата си на различни съдебни инстанции. Това се извърши на нелегитимен свикан форум, с нелегитимен състав и след като Претендента за СДС се само-натопи в публични декларации и интервюта пред медиите за няколко сериозни престъпления по НК : узурпация и самоуправство с имущество на СДС на ул.”Раковска” №134, укривателство на документи, възпрепятстване на регистрация на СДС за Избори 2009 г., недопустим натиск към СГС-Фирмено отделение, клевети и набедяване в престъпления срещу регистрирано ръководство на СДС и дискредитация на СДС преди Изборите. Той и неговият Командир /и спонсор!/ се опитват да се домогнат до коалиция с ГЕРБ, за да направят и тази политическа партия заложник на черната си природа. Тях не ги интересуват дясното обединение или свалянето на Тройната коалиция – Костов беше многократно готов да се обединява дори с нейните отломки-например с БНД /които са съавтори на „белите книги” за обвиненията срещу синьото управление/, те се интересуват да влязат в новото управление, за да почнат пак да изнудват, да провалят и да съсипват поредната дясна конфигурация. Тежко на победителя Бойко с такива Съюзници!
  Раненият Гладиатор може и да не умре от раните си, но раненият Генерал може да забие меча точно там където трябва и да прониже едновременно и Императора и „костовизма” му. И тогава всички публично ще видят как Духът ще напусне тялото завинаги и ще отиде право в царството на вечния си покой-без право на завръщане!
  Защото един дори разжалван Генерал понякога е по-важен за общността, отколкото един еднодневка Император /или председател!/. Важното е кой и как спазва Закона! Законът във всеки Рим е равен на Империята!! LEX ROMANA = PAX ROMANA!
  Дано, Боже, с нашите селски войни не съсипем СДС и десните избиратели, защото май както не зачитаме правилата накрая всички ще сме губещи!!! Сори ..ама защо наистина не сме Америка..??!!

  NB! http://www.vsekiden.com/?p=48407 За Волдемор и Луцифер – мнение от 06.04.2009 г. на Николай Гацев

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/14/704968_sds_obsujda_situaciiata_sled_otkazanata_registraciia/?forumsort=2 „Сектата на Ситите в пространството на гладните” 17.04.2009г. – в мнение на „Анонимен” долу

  http://www.vsekiden.com/?p=49235 „Якобити и яко-Ивани в СДС” мнение от 01.05.2009г. на Николай Гацев/лично/

  София,05.05.2009г.
  Николай Гацев /изключен!/

 22. Много добро попадение. Браво на Вас, г-н Бедров 🙂
  Защо този тип е толкова жалък обаче? Да си събира влечугите в ковчега и да ги/се спасява … на Златните. Те малко „позлатени“ са в последно време и може би така Ви подценява – да беше казал апартамент до Докторския паметник поне 🙂

 23. Тодор Узунов

  Уникално е. В България всичко е лично, всичко се обяснява и разяснява с компромати, правят се намеци и в дискусиите се прилага принципа „Ти кажи за него, че е камила, пък той нека доказва, че не е.“. Нищо по същество! Нищо по конкретния повода за дискусия! Бсичко се свеждат до изолиран частен случай и се забравя за какво е започал разговора.
  Тоталитарни типове си служат с терминология на демократи. Чернито за изумление на всички се представя за бяло. Краде се на поразия от най-горно до най-долно ниво и престъпниците не влизат в затвора заради гастрити и други подобни живото-застрашаващи заболявзния.
  За това и другарят им Юуруков си позволи да прави това което му/им се иска, без да зачита волята на мнозинството. Абсолютна свободия и липсата на каквито и да било правила.
  Бедров, както всеки от нас, е в правото си да има мнение относно действията на Юуруков като партиен лидер, добре че вече можеме да кажем, бивш.
  Жалкото е, че хора като него стигат до позиция, лидер на политическа партия. Същото може да се каже и за Станишев. Жалко е, че морално нечистоплътни тоталитарни нагаждачи си разчистват пътя до властови позиции, а народа стои и зяпа. Затова този народ тръбва освен гласа на Станишев и сие, да чуе и гласа на опозицията, която единствена може да направи нещо наистина съществено за него.
  За мен единствен Костов има качествата и управленският опит да направи това което всички ние искаме някой да направи за България заради нас. Шанса да я превърне в нормална държава е „mission impossible“, но все някога, някой трябва да започне от някъде.

 24. петров

  Реално погледнато, мисълта на Г-н Юруков за парите и партиите е вярна. Пак питам- кое не ви харесва??? За процесите в СДС не говоря защото е спорно и само бъдещето ще покаже кой е бил прав.

 25. Cтана ми малко гнусно като прочетох личната ви кореспонденция.. не поради това какво пише, а поради факта че съм въвлечен в някакъв личен аргумент между двама…джентълмени да речем.
  Четейки последните няколко поста се чувствам все едно гледам някое клюкарско риалити шоу. гнусно ми е, няма да го правя повече.
  ако ви липсва жълто, следващия път изложете долното си бельо, или домашно порно с някоя колежка!
  Преди време следях с интерес вашите статии, но явно сме се разминали някъде по пътя

 26. Mladen

  Todore,

  che kakwo vylto ima w tazi korenspondenciq ? Towa sa si dumi i dori sa ostaweni za washa interpretaciq!! Vyltoto obiknoweno ne e istina, a tuk e prilovena glednata tochka na edin politik, koito ima osnowna rolq w politicheskiq viwot. Ne stawa duma za lichniq mu viwot, a za principite mu. Kyde widqhte kluki?! Ima tochno citirani dumi na edin chowek !? Towa kluka li e ?

  Dosta powyrhnosten nachin da se naprawite na razocharowan…..

 27. Стига вече с тия комедийни фигури, които на всичко отгоре са си чиста проба политически трупове! Нито един от обсъжданите „консерватори“ няма да се озове в бъдещия парламент. Готов съм да се обзаложа.

 28. watmark

  Тежко и горко на държава, в която само един човек „има качествата и управленският опит да направи това което всички ние искаме някой да направи за България заради нас.“ Дори да приемеме само за миг, че това е вярно, какво правим когато единствения, който може, примерно не иска? Какво правим, когато единствения, който може, няма да има никакви шансове да управлява, защото, да кажем е недооценен от мнозинството избиратели? Какво правим ако знаещия отиде в историята? Как да дефинираме демокрацията, крепяща се на волята и способностите на един човек? Българино, кога най-сетне ще пораснеш? Такива виждания за политиката са се въдели в Европа в началото на ХХ век. И всички знаем какво докараха. И до кога нашенеца бленува „някой да направи за България заради нас“? А ние какво правим? Имаме само две ноздри а пръстите са десет. Докато не излезнем по улиците при всеки управленски произвол, докато вкарваме в политиката издънили се хора, докато стоим и се радваме на крадци, идйоти и наследници на комунисти, докато не направим неприемливо всяко действие, кето е в разрез с обществения ни интерес, никой няма да направи това което „ние искаме някой да направи за България заради нас“. Дори и онзи. Вижте какво става на юг от нас…. А са просто някакви си гърци…

 29. Само на мен ли ми прави впечатление?

  Ако се абстрахираме от скандала, Пламен Юруков пише в блог и има фейсбук.

 30. Младене, в търсене на ‘новината’ много журналисти са способни на всякакви морални компромиси. Самия Юруков слабо ме интересува като цяло, той е бита карта. Това което ме ..хмм възмути, е начина, по който автора ни сервира спекулации , които даже не бих нарекъл новина. И не толкова начина, ами готовността му да падне доволно низко по пътя на newsmaking-a – демонстрирайки с публикуването на това писмо.. това за мен е жълтото в цялата работа, и това е което различава добрия журналист от папарака.

  и все пак две важни неща:
  1) в това писмо може да се прочете инфантилното разочарование на Юруков че е цитиран от автора без разрешение, може би спекулативно. Обаче публикуването на това писмо тук вече е жълт акт, защото писмото има повече личен характер отколкото политически или обществен.
  2) преди малко проверих , профила на Юруков във фейсбук е достъпен за всички, независимо дали са приятели или не, последното казва в прав текст че Юруков не си крие профила (съответно и ‘мислите си’) от широката публика. И това, че е махнал автора от ‘приятелите’ има повече ..еррр..символично значение (заради това казах че е инфантилно). Така си обяснявам нещата аз, затова за мен цялото нещо е доста гнусно. Кому е нужно да се публикува лична кореспонденция за да се докаже какъв инфантил е Юруков? Tака по-скоро автора сваля гарда, нивото, и пожълтява. Далеч съм от мисълта да правя някаква оценка на автора, просто изразих личната си позиция и разочарование.
  Лек ден от мен

 31. мари

  Всъщност…както би се изразила една приятелка по отношение на Юруков…“Тъпо парче!“.

 32. Тъпо парче, ама кафето му си го бива. Само че той е тъпо парче и не го рекламира. И то си залежава. А сега де… Не е ли изключително много тъпо парче?

 33. andrei kamenov

  еех тъп дъртак си ти апостолов какво разбираш ти от политика и кафе.гледай си пенсийката старче и не се мотай в краката на големите ще пострадаш накрая.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *