НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Някой се готви за нещо

Zapalen-tyutyun-655x353Основното искане на безпрецедентните като продължителност антиправителствени протести още не е постигнато – седем месеца след началото на бунта оставка все още няма. Недоволните обаче постигнаха друг неочакван успех – наложиха своя дневен ред. Вече всички питат: КОЙ? Досега темата за задкулисието беше външна за партиите, а днес е на път да се превърне в център на вътрешнопартиен дебат в БСП. Искането за нови парламентарни избори доскоро бе оценявано като „национално безотговорно“, а днес представители на управлението коментират предсрочния вот като напълно реалистичен вариант за сваляне на напрежението и като част от решението на проблемите.

Партиите на власт БСП и ДПС, както и „Атака”, която не спира да отрича, че ги подкрепя, извършват видими движения в посока на разграничаване от немислимата управленска формула, която сами създадоха. Социалистите все по-често преиграват в стремежа си да оправдаят всеки свой неуспех с „трудните коалиционни взаимоотношения“ с ДПС; институциите станаха изненадващо ефектни срещу Волен Сидеров, а той самият отново е в любимата си роля – сам срещу всички; Станишев и Местан вече имат отговор на всеки упрек за заиграване с екстремистката партия: „Ето, ще му свалим имунитета“, а ДПС отново предвожда бунтове и се представя за опозиция, нищо че е на власт. Точно като преди избори.

Да запалим по тютюн

Жителите на село Вълкосел в родопската община Сатовча протестират срещу забавеното изкупуване на произведения от тях тютюн. Блокират пътя, спират децата си от училище, палят изсушения тютюн. Темата е основна за всички медии, а лидерът на ДПС Лютви Местан, който не всеки ден е на екран, се включва извънредно в сутрешните блокове, за да засвидетелства загриженост. Пред Министерството на земеделието протестиращи също палят бали с тютюн.

Но както във всяка история, и в тази е важно кой говори. Протестите в Родопите са предвождани от председателя на Съюза на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов, който случайно или не е вече четвърти мандат кмет на община Сатовча. Избиран е винаги от ДПС. Балите пред министерството бяха запалени не от друг, а от Ангел Славчев – едно от лицата на движението на бившия журналист Николай Бареков. Това политическо движение е промотирано от ТВ7, с която депутатът от ДПС Делян Пеевски отрича да има нещо общо, но чийто дневен ред удивително съвпада с този на издигналата го партия.

Сценарият не се разиграва за първи път. Зададат ли се избори, лидерите на ДПС по правило получават удобни случаи да демонстрират загриженост за избирателите си, чиито проблеми не успяха да решат за цели осем последователни години в управлението. Още през 2003 година кабинетът прие програма за алтернативно земеделие в Родопите. Дори субсидиите за тютюна през последните години са оформени като помощ за преориентиране към друга заетост. Днес няма нито алтернативно земеделие, нито преориентиране, но отново има проблем, който плаче за предизборни обещания.

Всички питат: КОЙ?

Намерението на бившия президент Георги Първанов да се яви с отделни листи и на европейските, и на националните избори вкара БСП в ускорена предизборна кампания, каквато лидерът Сергей Станишев едва ли е планирал. Месеци наред той бягаше от въпроса на улицата: КОЙ?, но сега започна да го чува и от свои съпартийци. Първанов попита: Кой е този, който разпъва медиен чадър над Станишев? – и дори даде жокер: „отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС“. Червеният дисидент проф. Георги Близнашки също попита: Кой предложи на Първанов да предложи Станишев за лидер на партията? А евродепутатът Илияна Йотова отиде още по-навътре в задкулисието: „Когато през 2001 година се взе решение една част от БСП да участва в правителството на НДСВ, питам тогава къде беше прозрачността? Ние научихме от медиите“.

Така поставеният от протестиращите въпрос за прозрачността на политическите решения и за отхвърляне на задкулисието бе подет и вътре в БСП. Където най-после осъзнават колко прави са били всички, които недоволстват от лятото на миналата година насам – такъв тип управление, създадено по този начин и губещо ежесекундно доверие, е невъзможно. Затова и активисти на „Позитано“ бяха цитирани да настояват за избори, само и само да потушат по-бързо пожара в собствената си къща. ДПС е показало, че работи еднакво добре и с двете крила в БСП и затова движението се фокусира в подгряване на собствените си избиратели, а скаченият съд „Атака“ прави всичко по силите си да консолидира своите привърженици и да плаши със същата цел мюсюлманите. Бареков демонстрира неограничен ресурс, създават се нови медии, отново започнаха да летят записи на подслушани разговори. Темпото се покачва, някой харчи много пари и се готви за нещо. Едва ли е за Първа пролет.

DW64 коментара

 1. чичака

  Така е.

  Въпросът е, че „мене ме нема в целата схема“. И зад „мене“ стоят минимум един милион българи, на които „отнийде взорът надежда не види“…

  Това е всъщност проблемът.

 2. Расим

  Да. Така е.
  И все се питам, ако не беше 11.05. и предшестващата го безумна предизборна кампания дали конфигурацията в парламента щеше да е същата и дали щяхме да лягаме и ставаме с въпроса „КОЙ“, и къде е държавата която „уж ни върнаха“?

  Д. Пеевски ли беше „царския болт“ че механизмът им за управление не сработи и въпреки че подмениха дори чистачките в държавния апарат, държавата не само не помръдна напред а се заизсулва назад и надолу?
  И толкова ли нямаха „план Б“ та цял народ и държава да са сега заложници на едните европейски избори и далаверите за които все по често постфактум научаваме?

  Статията ме подсети и за още нещо, за поуката от една приказка която някога учихме:
  Бащата и сина откраднали и изяли вола на съседа и когато пролетта като се претеглили бащата напълнял а сина бил отслабнал, тогава стария рекъл: „Сине, по равно ядохме и пихме но ти отслабна щото яде „крадено“ а аз тайно платих вола на съседа и ядох моето си затова напълнях“

  Та поуката от 11.05 е „че успееш ли да откраднеш власт то не значи че ще управляваш с УСПЕХ и ЧЕСТ!“
  Може да е наивно и смешно но аз, макар и вече на възраст вярвам в тези неща!
  Успешен ден, пожелавам! :)))))

 3. Живко боев

  Това, че в БСП започнаха да си задават въпроса „КОЙ“ , безспорно е напредък към добро. Но аз си задавам още по важния въпрос – ЗАЩО тяхното „добро“ се случва винаги, ама абсолютно винаги след някакво „зло“. И още следват по дребни въпроси – те, комунистите, нехристияни ли са, нечовеци ли са, та не могат да сторят някакво „добро“, без преди това да са сторили някакво голямо „зло“, защо тяхното добро винаги минава през някакво зло?

 4. илия илиев

  Наверно сте гледали откриването на Олимпиадата в Сочи.
  И наверно сте видели иконата на Светите братя Кирил и Методий, след което бяха предтавени руски и съветски герои.
  И се питам:
  След тази гавра може ли премиер-министърът на България да остане в Сочи?
  И каква трябва да бъде реакцията на Външно министерство?

 5. Расим

  Г-н Илиев, че имаме ли такова министерство?- това 1.
  2.- Ще остане!

  Сега СТАНА ли ВИ я..о, ЗАЩО „чехльото“ /както обичахте да го наричате/………………………………………………………………………….. и т.н.

 6. Живко боев

  Хайде публикувайте нещо, г-н Бедров! Така все едно се сърдите на нас, вашите почитатели.

 7. Расим

  Хайде Г-н Бедров, някои хора се нуждаят от „Опорни точки“ а те не са „червен патент“! :))))))))))))

  .Ба си !

 8. д-р Петроff

  С ИК на Лая Манолова и с неговия чл.209 ал(2) цитирам : Бюлетините се подреждат в кочан по 100 бюлетини. При
  откъсване върху бюлетината и върху кочана трябва да остава един и същи номер, който да се сравнява от избирателната комисия след попълване на бюлетината и преди пускането й в избирателната кутия
  се отнема тайната на вота. Това никой ли не го вижда или е удобно за всички в НС? НОМЕРИРАНА бюлетина е СВЕТОВНА НОВОСТ.Даже при БКП не беше така.

  Поздрави д-р Петров

 9. Живко боев

  Пак не позна, бе расимчо, мене опорните точки ми ги пише Радан Кънев, Петър Москов, Иван Иванов, под вещото ръководство на Иван Костов. Затова съм извън стадото, което прави „този така наречен народ“.
  Бедров не пише опорни точки. Като всеки човек с интелигентност над средната, предполагам, че симпатизира на РБ, но иначе е един от „шепата независими блогъри“, с точни и интересни анализи и статии по важни и злободневни въпроси. Впрочем, и ти най-активно се напиняш да коментираш тези статии, от „висотата“ на своята камбанария и „дълбочината“ на своите разбирания, разбира се. Няма лошо. Даже е хубаво. Не мога да разбера, защо се опитваш да се заяждаш на лична основа, обаче.

 10. Расим

  „Майтап, бе Уи.. т.е. Ж боев. Понеже съм отдалечен от „жълтите плочки“/центъра на духовността/, цитираните господа а и Бедров не пуска материали е естествено да скучая.
  А ти редовно ме „кълвеш“, колкото и да се „напиняш“ да изглеждаш „високо интелектуален“ ще ти е трудно да достигнеш „висотата“ на моята камбанарийка и „дълбочината“на разбиранията ми.

  Дай го по простичко че да се разбираме, бе човек! /за.би ги запетайките и другите подобни условности/
  Лека нощ!:))))))))))

 11. Живко боев

  @ РАСИМ
  Имаше един френски хумористичен сериал, с комично ироничен поглед върху втората световна война и една натрапваща се реплика „слушайте внимателно, няма да повтарям“. Та и аз сега – чети внимателно, РАСИМ, няма да повтарям…
  Хубавото е, че си запомнил цитата, но лошото е, че не си го разбрал съвсем точно. Другият вариант е, да се опитваш да иронизираш, ама не ти се получава. По ми се вярва да си прочел коментара като другаря Ленин по диагонал и си разбрал нещата почти толкова, колкото и той ги разбираше. Точният цитат е: „Отдалечените от столицата и мисловността български граждани…“, което съвсем не означава, че „мисловността“ се намира на жълтите павета, т.е., тя може да бъде навсякъде, тя може да бъде в компютъра ти, и пак да си отдалечен от нея на цяла епоха, защото предпочиташ телевизора на цигането с мустаците, Ц.В. Е, ако си в София, дори да си отдалечен от „мисловността“ имаш повече шанс да прочистиш отровеното си от болшевишка пропаганда съзнание и да погледнеш на света с други очи. Естествено, не говоря лично за тебе, РАСИМ, ти си светъл лъч в провинциалната тъма, изоставена и предоставена за лесни манипулации на идиоти като Волен, Доган, Тиквоний, СерГея, вещо ръководени от руските тайни служби. Става дума за оня провинциален типаж, на когото вече 23 гонини никой не успя да обясни убедително, че относителното благоденствие и фалшивата сигурност „по онова време“ се дължаха на:
  1.Кредитите от Запада, които Дянков наричаше дълга на Милен Велчев, а то няма нищо общо с действителността, защото това си е дълга на Тодор Живков, редуциран значително по времето на Костов. М. Велчев само направи така, че западните инвеститори да вземат около 150 млн. повече.
  2. На успешно продаваната и силно надценена политическа лоялност – артикул, който вече няма цена.
  3. На бабичките в „те-ке-зето“, които блъскаха за 2,74 лв.(два лева и седемдесет и четири стотинки) надница и произвеждаха евтина храна. И сега какво? Бабетата измряха, никой не иска да дава пари (петрол) срещу политическа вярност (само донякъде ЕС), а кредитите трябва да се връщат. И този много умен, премъдър народ, още не може да разбере – КОЙ, КОГА, ЗАЩО.

 12. Расим

  Ж.боев, не хората „отдалечени от центъра мисловността“, не хора като мен и подобни вашето пренебрежение ви е проблема.
  То е просто, трябват гласове а те не се печелят по вашия тъп начин както виждаш дори „любимият“ ти Тиквоний загуби точно там и то не без помощта на Костов, респективно вас.

  И дано Р Кънев и сие осъзнаят че „байрака Костов“ е байрак на самоубийствена кауза а той имаше своя шанс!

  Те БКП/БСП и ДПС приложиха същия трик и на Борисов, ДСБ и Атака бяха само баласт от който могат да се отърват когато си искат.
  Ако Бареков вземе 1-2 мандата на евроизборите ще има и извънредни.

  Тъжно е, нали?

  А аз ще добавя, жалко за народа този народ, който ти презираш защото не разбираш!

 13. Живко боев

  На нас не ни трябва вота на хора, които гласуват за Тиквоний, нито на тези от атака или пък на идиотите, които са за Дудука, да ни пази Господ! Това са хора, които са баласт, тежест за всяко общество. Сигурно ги има навсякъде, безспорно. Проблема е, че у нас те са мнозинство. Това е проблема на страната, това е мрачната ни перспектива. Знам, че не е културно да споменаваш без сериозно основание името господне, но си мисля, че сам господ Бог да стане премиер на тези нещастници (апропо, нали според някаква международна класация се чувстваме най-нещастната нация на света) не може да реализира напредък. Ще дам пример.
  Мой познат, пийваме чат, пат по ракийка, вечер, беше гледал прословутото интервю на Люба Кулезич с Бареков, където тя го „сравни със земята“, набута го в кучешки гъз, като разголи цялата му фалшивост, подмазвачество, корпоративния организъм на неговия политически проект и т.н.
  Опитах се да разбера какво, аджеба, го е впечатлило от интервюто. И сега, внимание!
  -Тоя я смазА! Виде ли я като и каза, че му се е обадила да я назначат на работа в ТВ7!
  Щях да падна под масата. Гледам го прилича на нормален човек, ходи на работа, кара Голф, има средно…
  Какъв шанс може да има, който и да е, с такива тъпунгери, бе РАСИМ, КАКЪВ ШАНС? Остави ги на СерГея, Бея и Злодея, а сега и на Дудука, докато се затрият от само себе си и това е. Ама пусто много е хубава територията и затова си струва заниманието. Остави ги на Боко, който да им направи 100км ръмбави магистрали и да им изхарчи резерва. С тая средноазиатска паплач не те очаква друго освен провали. За тях не важи правилото – „роден за да бъде свободен“. Каква демокрация, какви избори. Никой тарикат още не е разбрал, че ТЕ, този така наречен народ си търси господаря, търси си диктатора, нему ще бъдат по верни, ще пълзят и ще му целуват пешовете. И знаеш ли защо, Расим? Защото истинския диктатор ще държи всички долу в калта, в гюбрето и идиотите няма да страдат, че някой по умен се е измъкнал от блатото. Истинския диктатор ще взима решенията вместо тях, няма да им се налага да направят своя избор. Няма отговорност, макар и колективна. Има далеч по важни неща – туршийката, ракийката, булката (вж. З. Стоянов).
  „Не сме народ, не сме народ, а мърша, туй ще кажа и ще свърша“

 14. Расим

  Ех Ж.б. докато ние с теб си спамим /нали така се казва/ тук виждаш какво се „случАва у нази“ излизат опорни точки, откровено етническо насъскване в парламента, бой в Пловдив, „най-толерантния“ град в Европа.
  Появи се и Костов, „да свие сармите на Р Кънев“ че не гледал в правилната посока, да обясни че икономиката „дръпнала“ /де го сега умнягата JD да ми вади пак файлове и обидни квалификации, след тоя коментар и ти можеш да го сториш , моля насреща съм Ако имаш Очи /.

  Та да караме по ред, приятелю:
  – опорните точки сочат само едно, Борисов и ГЕРБ виновни за всичко: като започнеш от „ръбавите“ магистрали, наркотрафика и контрабандата, бедността, протестите че дори и „сармите на РКънев и т.н. и стигнеш до липсата на сняг и зима.
  – медиите тръбят: „БСП отряза ДПС за майчиния език“ но камерите от парламента показват Хафъзов да се пеняви в съвсем друга посока.
  – станалото в Пловдив пак на Борисов го приписват, организацията и заплащането на феновете, съвпадението на делото и дебата за езика и т.н.

  И ко прийми ся, Р.Б. трябва да го има, ама Фронт срещу дветЕ „пети колони“ също, защото те си уреждат вече евентуалния партньор или опозиция, „дудука“ става и за едното и другото, според нуждата.

  Корделата си уреди водачеството и повече ни се видя ни се чу, а другите от файтона просто ги няма и остана сал един Радан, ама тоя зад него с едната ръка му дърпа дизгините а с другата го налага с камшика.

  Вярно приятел, жалка картинка!/ ех да имаше някаква светлинка в тунела, че да ти кажа аз, „видя ли бе приятел, че съм бил прав“/
  И нещо лично, ще гласувам за ГЕРБ за първи път, за да не става гласът ми „зеян“ а вие в слепотата си се блъскайте в стените които сами си издигнахте.

 15. Живко боев

  Голем напредък, брей! И у икономиката и у гласуването!

 16. Расим

  Отчаян ли си?
  Нормално е! И не е моя вината, както и за това че около мен няма стена, в която да си бия главата.
  Това е свободата на мисълта!

 17. Живко боев

  По скоро няма глава, която да си я биеш, а стени колкото искаш!

 18. Teobromina

  МНЕНИЯ и ПРЕДЛОЖЕНИЯ до ВСИЧКИ:
  1.Бареков демонстрира неограничен ресурс за „България без цензура“ , а в същност името на тази партия трябва да се обяви от протестиращите като: „България без МОРАЛ“ !
  Мотиви: На протестите юни 2013 скандирахме/стотици хиляди протестиращи/ :“БАРЕКОВ-КУРВО“! Защото той с Цацаров и Мая Манолова създадоха „КОСТИНБРОД-Бюлетините“! Е сега, след решението на съда питам:НЯМАЛО Е КОСТИНБРОД, а е имало ПИАРА на горните двама, техните партии, начело с Гл.Прокурор!
  2.Операцията „Чисти ръце“ с „МРЪСНИТЕ РЪЦЕ НА БАРЕКОВ“ НЕ СЕ ПРАВИ!
  Мотиви: Освен размахването на ПИАР-„документи“ срещу Борисов и Президента-БЕЗГРАНИЧНАТА ЗЛОБА това за-купено със зееща уста/тип“усмивка за ловене на мухи“/ НА КАКАВА ОСНОВА Е ИЗГРАДЕНА неговата Партийка и претенциите му за победа в Евроизборите и въобще в изборите? Засега само еднолична ЗЛОБА БАРЕКОВ-БОРИСОВ ,но ВСЪЩНОСТ мисля , че ХОРИЗОНТЪТ Е ПО-ГОЛЯМ: ПЕЕВСКИ-ВАСИЛЕВ с гаулайтерчето СИ БАРЕКОВ-ТЕ СА СЕ ИЗПРАВИЛИ срещу БОРИСОВ, ЗАЩОТО БОРИСОВ ИМ ПРЕЧИ ДА СРПАЗЯТ ПРОТЕСТИТЕ И НАРОДА!
  Уважаеми млади и интелигентни БЪЛГАРИ,
  Аз НЕ СЪМ ЧЛЕН НА ГЕРБ, НЕ СЪМ ТРОЛ , но съм на една възраст 70 г. и гледам нещата от ВИСОТАТА НА ПРЕЖИВЯНОТО в годините с БКП/НЕ С БСП/!
  ИНТУСИАЗЪМ+ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ-САМОЗАЛЪГВАНЕ за ОЛИГАРСИТЕ в лицето на ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ !ТОВА Е РЕЦЕПТАТА за болеста ни!
  Готова съм да популяризирам ВАШИТЕ ясни и смилаеми за обикновените хора и от най-неграмотните краища с каквото мога! Знаете какво е казано преди Априлското възстание:“кой с каквото може, стига да иска“!Обявете ПРОГРАМА И СРОКОВЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ-кратко и достатъчно
  ясно, защото иначе гарантирам ви „КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА“ на N-та степен! Главните актьори НЕ СА В ЗАТВОРА, защото Прокуратурата НЕ поиска това, дори след РЕШЕНИЕТО НА СЪДА!
  Всички слоеве на Обществото трябва да знаят, а НЕ ДА ЗЛОРАДСТВАТ, че УДАРИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕРБ-на са ЧИСИТ РЪЦЕ, А РЪЦЕТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА СРЕЩУ НАРОДА! Звучи защитаващо от моя страна , но пак ВИ казвам ГЕРБ не МИ Е НИКАВА, а Борисов НЕ МЕ ПОЗНАВА И НЕ ЗНАЕ ЗА МОЕТО ПИСМО!МОЯТА ИДЕЯ Е : ДА ОБЕЗВРЕДИМ ОЛИГАРХИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, които са купили Агент на ОЛИГАРХИЯТА Бареков, а той сега „пазарува МУНЧОВЦИ като та Женския пазар: отпадък от парламентарни партии, не-дотам умни и слаби психически социолози и т.в.водещи! Това е ВИДИМОТО ДО СЕГА, но СИГУРНО С ПАРИТЕ, КОИТО РАЗВЯВА СА СОБСТВЕНИ т.н. ДУДУК от Пловдив, си е разпасал пояса и ВЕЧЕ Е ОПЛЕЛ В МРЕЖИ още НЕ-знайни СРЕБРОЛЮБЦИ ГОТОВИ ДА ПРЕДАДАТ и МАЙКА СИ!
  Е ЮДА/ПРЕДАТЕЛЯТ Е БАРЕКОВ, а ОЛИГАРХИЯТА му пълни Партията с МУНЧОВЦИ, ГОТОВИ ЗА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ!
  НА БОЙ С ОЛИГАРХИЯТА И МУНЧОВЦИТЕ-ЮДИ/ПРЕДАТЕЛИ!НА БОЙ С ОЛИГАРХИЯТА И МУНЧОВЦИТЕ-ЮДИ/ПРЕДАТЕЛИ!
  НА БОЙ СРЕЩУ „БЪЛГАРИЯ БЕЗ МОРАЛ” истинското име на партията на АГЕНТЪТ НА ОЛИГАРХИЯТА – БАРЕКОВ!

 19. Teobromina

  АЛО! И ДВАМАТА БЛОГЕРИ!
  Чудесно е , че си „общувате с размяна на мнения т.е. без юмруци“ л

  Ама и двамата страдате от“императорска болест“ т.е. сутрин целувате огледалото. Слезте на земята и НЕ СЕ ПУЙЧЕТЕ , защото и двама сте прави, ама Ситуацията НЕ Е ЗА ПУЙЧЕНЕ – а е страшна!

  МУНЧОВЦИТЕ са на ход, а тогава и в закона на МВР ще се запише, както беше едно време“КАТО ГОВОРИШ С МЕН, ЩЕ МЪЛЧИШ!“

 20. „Teobromina“, Вие,сте напълно права,че ситуацията не е за пуйчене,а е наистина страшна,но „императорската болест“/в различните и разновидности/,явно е силно разпространена в „дясно“. „Вината за сегашното състояние тежи/с много малки изключения/върху тези,които,когато говореха,казваха по-малко,отколкото знаеха,и го казваха по-неясно,отколкото темата го изисква.“ Айн Ранд

 21. До къде се докарахме, ужас!

 22. Така е. Напълно съгласен съм със статията.

 23. Само негативизъм навсякъде…

 24. Много истини има тук…

 25. Хайде публикувайте нещо, г-н Бедров! Така все едно се сърдите на нас, вашите почитатели.

  Расим

 26. Нека видим какво ще се случи…

 27. много интересна публикация обяснява много. Честито!

 28. Доста интересни тези. Не знам обаче вече на какво да вярвам.

 29. Хайде публикувайте нещо, г-н Бедров! Така все едно се сърдите на нас, вашите почитатели.

 30. Много истини има тук…

 31. много интересна публикация обяснява много. Честито!

 32. олем напредък, брей! И у икономиката и у гласуването!

 33. Гледам заглавието и се чудя.. аз лично по това време на годината мисля за ремонтни дейности вкъщи.. Шпакловка, боядисване.. Решил съм тази година да използвам професионални фирми, доказани в тази сфера. Със сигурност ще ми излезе по-скъпо, тъй като дори извозването на строителни отпадъци мисля да се поеме от фирми с контейнери под наем в София. Цените не са никак лоши, но какво пък.. това е мое мнение, нали?

 34. София, заповядай при нас. Ние сме с дългогодишен опит в строително-ремонтните дейности от-до за вашия дом и офис.

 35. muito bom!! excelente material

 36. Você viu a abertura das Olimpíadas de Sochi.
  E você viu o ícone dos Santos Irmãos Cirilo e Metódio, após o que foram apresentados heróis russos e soviéticos.
  E me pergunto:
  o primeiro-ministro da Bulgária pode ficar em Sochi depois disso?
  E o que deve ser a reação do Ministério das Relações Exteriores?

 37. Adorei, vou acompanhar o site.

 38. Наистина е голям напредък за хората, страната, икономиката и гласуването !!!

 39. thanks very good, very good

 40. София, заповядай при нас. Ние сме с дългогодишен опит в строително-ремонтните дейности от-до за вашия дом и офис.

 41. Вие си мислете за политика и поредните протести и неправди в България.. Аз лично си мисля, как ще си закупя новото спално бельо и то на добри цени и топ качество. Всеки в този живот се готви за нещо. Аз лично нямам търпение да си легна със съпруга ми на чисти и новички завивки.. Политиката оставям на Вас.

 42. Get The Dissertation Writing Service Students Look For These Days With The Prime Focus Being Creating A Well Researched And Lively Content On Any Topic.

 43. Well Thanks For Posting Such An Outstanding Idea. I Like This Blog & I Like The Topic And Thinking Of Making It Right.

 44. Nice content. I loved it

 45. Страхотна статия!Браво и евала

 46. I agree with the article. Thanks

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *