НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Изненада: 2013-та продължава

4159485114a0f1f5da764f07d4847668_XL2013 г. започна на 1 януари, но не завършва на 31 декември. Предстои да я живеем още няколко години.

2013-та разби на пух и прах самодоволното заключение отпреди няколко години, че преходът бил свършил.

Три неща ще си запиша в тефтерчето:

1.Повече така не може!

Този израз описва годината – все повече хора го крещят. Едни хора крещят, че не могат да си плащат сметките за ток, други крещят, че не искат повече да търпят мутрите от властта да им се присмиват.

Опитът за разделяне и конфронтиране на различните групи протестиращи е манипулацията на годината. Отвратителна манипулаця.

2.Медии-бухалки

2013-та ни показа какво се случва, когато лошите овладеят почти всички медии. Превръщат ги в бухалки срещу всеки неудобен – независимо дали е от политиката, бизнеса или обществения живот.

Лъжата, клеветата и малоумието се изсипват върху всеки, който дръзне публично да оспори божествеността на групировката и нейните слуги. И понеже много хора продължават да питат „Е, какво пък, че има концентрация на собственост?“. Ами, видяхте какво.

3.България е Европа

2013-та ни показа, че България все пак е Европа. Когато едни поискат национализация, много повече казват: Това е глупост! Когато едни поискат изгонване на бежанците, много повече се организират и започват да им помагат. Когато едни зажалят за Евразийски съюз, много повече продължават да предпочитат другата посока.

2013-та ще продължи до тогава, докато не се появи политическа алтернатива, която да посочи изхода. Празниците са си празници, но трябва и работа…

(от ТопНовини Варна ме помолиха да резюмирам годината. Реших, че може и на вас да ви е интересно)

снимка: Ладислав Цветков8 коментара

 1. Чудя се Бедров знае ли, че тоя на снимката – Ивайло Василев е нещо като варненския Петното :))) или въобще не му пука и на Бедров, че ближе задника на нарко-продавачи при това няколко пъти фалирали и с досиета в доста кредитни институции и полицията? Важно е Бойко да подкрепят, пък може да са най-големите боклуци във Варна! Браво бе!

 2. Драгомир

  Уважаеми господин Бедров,
  При цялото ми уважение към Вас, не съм съгласен с написаното в началото, а именно, че преходът не е свършил. Напротив, според мен трите „неща“ записани в тефтерчето Ви Ви опровергават. Те само показват, че вече сме станали страна, като всички останали. Не ми вярвате? Вижте Франция!
  С уважение
  Драгомир

 3. Gergana

  както винаги точен , ясен и конкретен – поздравления

 4. В. Петков

  Оп(орни точки), включиха се в коментарите контрапротестиращите.

 5. Живко боев

  „2013-та ще продължи до тогава, докато не се появи политическа алтернатива…“
  Ама как да се появи политическа алтернатива, когато имаме медии-бухалки в ръцете на „групировката“, а средностатистическия българин е човека, който гледа най-много телевизия в Европа. Те алтернативите си ги създават чрез телевизора, спомнете си как изградиха „образ“ на Тиквеника – средно на ден го показваха по 50 пъти, а моми репортерки повтаряха името Му по сто пъти и Му задаваха удобни въпроси, докато го наместят в съзнанията на тъпанарите… Сега правят същото с онова леке Дудука. Помпат му процентите докато масовия наивник повярва, че е неизбежен, после го налазват кариеристите като мухи на лайно, и ето ти я алтернативата…

 6. npocmak

  Преходът свърши. Страната ни е такава каквато им е удобна.
  Тоест, страната им е такава каквато им е от полза да бъде.
  Т1 или Т2, в това е въпросът

 7. ще има здраво такова отзад

 8. Ще е интересно, определено

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *