НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Бълбука ми на южния поток

imagesВчера ми звъннаха от една телевизия и ме питаха дали съм За или Против въвеждането на задължително гласуване. Първо казах: Ъъъ, а малко по-късно размислих и отговорих нещо от рода: През южния поток ми е!

Наистина това изобщо не ми се струва сериозна и адекватна тема в момента, но все пак бях попитан и реших да обсъдя въпроса. Със себе си.

Не ми звучи привлекателно нищо, което започва с думата „задължително“. Обаче…

Голяма част от будните, активни, информирани, а бе – готини хора, изобщо не гласува. Има някаква логика да си мислим, че ако и всички те гласуват, резултатите няма да бъдат съвсем същите. Обаче…

Изобщо не ми пробутвайте подобни глупости. 99.99% от партийните активи се държат като тюфлеци и не правят абсолютно нищо, ама абсолютно нищо, за да спечелят доверието на нови хора. Не говоря за откровените лъжи и откровеното купуване на гласове, а за честна и открита кампания за убеждаване на избирателите в смисъла от твоето съществуване.

Мамицата ви, изобщо не се опитвайте да продавате фалшиви „хапчета за младост“, с които да си гарантирате отново и отново място около трапезата. Не ви купувам задължителното гласуване.

Размърдайте си задниците, опитайте се да изглеждате прилично, да не воните на евтини проститутки, да свършите поне нещо в обществена полза… и майка му стара, поне се опитайте да прикривате селския си акцент!

Тогава с удоволствие ще гласувам за вас.

ОК, казвате си, дори и да не е задължително, вие пак няма да гласувате, а ние пак ще си купим достатъчно гласове, за да продължим да ви крадем.

Успокоява ли ви тази мисъл?

Имам една новина за вас: отдолу бълбука. И рано или късно избухва. Даже по няколко пъти. В някои държави – мирно, в други – не толкова.

Спете спокойно.12 коментара

 1. Могат да ни задължат да пуснем бюлетина, но няма как да ни задължат тя да е валидна.

 2. Преди месец случая ме събра с едни бразилци на маса в Германия. Хора от средния бизнес, направиха ми добро впечатление с професионалните си познания. От дума на дума, стана въпрос за политиката.

  – „Нашата Дилма как е?“, попитах ги

  За моя изненада, петимата се спогледаха за по-малко от секунда две и отсякоха:

  – „Готови сме да ви я върнем веднага. С куриер. Само да се отървем“

  Аз бях останал с впечатление, че тя е печена и добра, но се оказа, че нея я харесват предимно много бедните и много богатите. Средната класа не я обичала много. Ръста на икономиката от последните години бил предимно на увеличаването на вътрешната консумация, сега този ресурс бил изчерпан, а бизнеса не бил конкурентен на международните пазари.

  Казаха ми, че изборите в Бразилия били много опорочени и се купували много гласове. Медиатора отивал в селото и давал на всички селяни нови, леви обувки с обещанието, че ако спечели неговата партия в това село, ще им даде и десните.

  Това, което обаче ме учуди, беше, че те изтъкваха задължителното гласуване като един от основните проблеми на изборната им система. Имало затвор, за тези, които не отидат да гласуват и поради това много хора, които въобще си нямали понятие от политика ходели да гласуват и гласували за този, който има плати/обещае повече. Преди този разговор, аз си мислех, че задължителното гласуване е може би нещо положително за демокрацията, но сега не съм толкова убеден.

 3. Ако се въведе образователен ценз – например завършено средно образование за да се гласува, то ще се елиминира в голяма степен манипулируемия вот.

 4. градинко

  на тебе ти е през Южния поток и на следващите избори пак ще чакаш принца на бял кон барабар с всичките високоморални интелектуалци, а БСП, ДПС и нацистите пак ще управляват страната благодарение на по-скромните изисквания на електората им

 5. Тия приказки с принцовете – не на мен. Но моят и твоят глас не са достатъчни. Доверие се завоюва и за съжаление, никой от нормалните не се опитва да го прави

 6. Расим

  Както и да застанеш към картата Южния поток си е все там „отдолу“ и каквото и да бълбука на всички ни е ясно какво е то, фекалии.
  И това се отнася най-вече за „тюфлеците“ на тях отгоре нищо не им бълбука защото ТАКА ИМ Е НАРЕДЕНО, ако някой е попаднал случайно там него пък съвсем не го търси.

  Как пък никой не видя че, сценария за „отстрелване и сатанизиране“ е един и същи цели 24 г. примери бол, СДС-та, БЗНС-та, демократи, радикали, нашия Фил, дори техния Жан, „наш Иван“, подкараха Царя довършиха го „с прегръдка“, Борисов, и КОЙ, кой им повтаряше мантрите КОЙ – тези 99.99%, тези „тюфлеците“ ТЕ СА, тези които осигуряваха комфорта на „единствените правилните демократи – БСП“ и конструктивната им опозиция.
  КОЙ помогна на БСП да върне Борисов в парламента не са ли тия, „тюфлеците“, КОЙ после го обвини в „съглашателство“ не са ли същите?

  А тези „а бе – готини хора“ не че не ви чуват, те не ви вярват и чакат, чакат да се събере „достатъчно качествена „критична маса“ и да измете целия политически боклук насъбрал се до сега!

 7. Живко боев

  Аз ли си фантазирам, или никой не е схванал жестокия намек, които ни прави автора с „през южния поток ми е“! Нещо като – аве Цезар, обречените на смърт, те поздравяват! Или разкодирано – здравей Демокрацийо, обречените на Южен Поток, те поздравяват!
  Симеон Сакс Кобург Гота, Сергей Дмитриевич и Ахмед Доган, Бойко Тиквеника, Делян Пеевски (чрез марионетката си Пацо Орехчето) – „Поток“-а беше неизбежен! Да, може би си фантазирам, но през тръбите на „Поток“-а, ще изтече свободата на България, а после и всичко свястно.
  Здравей, Демокрацийо, обречените на Южен Поток, те поздравяват!

 8. Живко боев

  п.с. Страхотна е снимката на вълка, които носи част от разкъсаната жертва!
  Ако беше мечка, вместо вълк, щеше да бъде още по впечатляващо!

 9. Расим

  „ЖЕСТОКИЯ НАМЕК“ на автора е за „тюфлеците“ и „ТЪПИТЕ тюфлечета“ и техния девиз – „Аве Цезар, обречените на ЗАБВЕНИЕ, те поздравяват!
  Девиз на „особено ИЗЯВЕНИТЕ демократи-онанисти“ неспособни да се възпроизвеждат И ОСОБЕНО да произвеждат … И З Б И Р А Т Е Л И !!!

 10. Живко боев

  Да, през тръбите на „Поток“-а изтича всичко свястно, ще останат само Симеон Сакс Кобург Гота, Сергей Дмитриевич, Ахмед Доган, Бойко Тиквеника, Делян Пеевски, както и техните обречени на Южен Поток избиратели.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *