НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Заразата на омразата

Image_2415506_126Новините от неделя:

На стадион „Георги Аспарухов“ се игра футболен мач под огромен лозунг „Смърт за бежанците“.

По същото време черни дрехи маршируват из центъра на София и скандират „България за българите. Бежанците вън“.

В автобус по линия 72 се вози чернокож мъж, който опитва да слезе на избраната от него спирка. Налага му се да се върне на бегом обратно в автобуса, след като група младежи налитат да го бият. Защото цветът на кожата му е различен от техния.

В района на НДК се разхождат баща и син роми. След малко група младежи ги пребиват. Защото цветът на кожата е различен.

Вечерните ТВ новини излъчват „патриоти“ с бели ризи, които искат „мерки срещу бежанците“.

Използваха нещастието на едно 20-годишно момиче, което попадна в неточния момент на неточното място. Единствената добра новина в случая, е че нападнатата с нож Виктория се възстановява. МВР съобщи, че е установило самоличността на престъпника, но все още го издирва. (днес вече е задържан в Гърция)

Версията, че това е мъж от африкански, арабски, арабско-африкански и т.н. произход, стана повод за активността на „патриотите“.

Те не поставят искане МВР да гарантира изобщо сигурността по улиците и да задържа всеки престъпник. Те искат държавата да изгони различните. И го искат много преди инцидента с Виктория.

Пък после нека българи с ножове се разхождат безпроблемно, нали са си наши…

Депутат от ключовата за кворума в парламента партия „Атака“ нарича от парламентарната трибуна бежанците „убийци“, „терористи“, „джихадисти“.

Бежанците ли? Не, не започва от тях. „Патриотите“ мразят различните много преди появата на бежанците в България.

Никой не е осъден за нападението на агитката на „Атака“ срещу мюсюлмани по време на петъчната молитва в софийската джамия преди две години и половина.

Никой не е осъден за нападението на агитката на ВМРО срещу събиране на „Свидетели на Йехова“ в Бургас месец по-рано.

Миналата година „7 дни спорт“ излезе на първа страница със заглавие „Новите в ЦСКА: Италианец, швед и две чернилки“. След което издатели държаха да наводнят медиите с позицията си, че това е безобидно и нищо нередно не виждали.

По същия начин филмовият герой Борат искрено се изненадваше защо в САЩ не пребиват жените си.

Всички тези „патриоти“ и футболни фенове много обичат да носят тениски с лика на Апостола на свободата Васил Левски. Но едва ли са чели как в едно от писмата си Левски е описал бъдеща България, в която „…всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони… и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е… Така ще е в наша България“.

Вълната от фашизъм не се надига, както често четем напоследък, защото тя не е от вчера. Вълната от фашизъм отдавна ни е заляла.

Имаш различен цвят на кожата? Ще ядеш бой! Идваш от друга страна? Марш обратно! Не си православен? Или ще станеш, или бягай бързо! Имаш различно мнение? Моето контрамнение обаче е, че нямаш право да имаш различно мнение! Избрал си твоя форма на протест? Не си познал, аз ще нахлуя да те откажа с ритници!

Въпросът отново е Кой?

Кой подпомага „патриотите“ организационно и финансово, за да заливат страната с омразата си?

Кой допуска законът да бъде всекидневно нарушаван и това да остава без последствия?

Кой има интерес от това хората да се мразят и избиват помежду си, за да не виждат голямата картина?

И докога можем да си позволим да бъдем толерантни към нетолерантността…6 коментара

 1. „Кой допуска законът да бъде всекидневно нарушаван и това да остава без последствия?“
  Щом си затваряме очите, когато закона се нарушава от протестиращи срещу комунистическото правителство студенти, ще трябва да се примирим и с нарушаването му от крайно левите екстремисти.

 2. Аз съм „от малцинствата“. Корените ми са румънски и ме наричт „копанарин“. Прадядовците ми са се били за България в 3 войни. Завършил съм магистратура с отличен успех и работя като програмист. Имам семейство, а жена ми е българка. Живея и работя в Пловдив.
  Не знам колко пъти вече ми се случва да ме нападат докато се прибирам от работа. След като първия път се обърнах към полицията и никой не ми оказа никаква помощ спрях да ги търся. С какво съм по-малко от тези, които искат да ме бият и ограбват?

 3. Vladimir Georgiev

  За жалост в „толерантна“ България ксенофобията се котира сравнително добре.Вече от доста години ксенофобскатаи по тази причина противоконституционна партия „Атака“ е в парламента,а сего и даржи „златния глас“, с който крепи управлението на новата тройна коалиция.Да мразят другия /по религиозен,расов или какъвто е там признак/ е любимо занимание на примитивните хора.Всъщност е известно,че „Атака“ е създадена от тайните служби на голяма северна държава,бивш „голям брат“ и стриктно изпълнява възложените и задачи.За жалост излиза,че тази държава има интерес от дестабилизиране на България и в тази насока са действията на „Атака“.Докато кабинетът действа в интерес на тази чужда сила /справка споразумението за „Южен поток“/ то и „Атака“ ще го подържа.Ако обаче се опита да смени курса /това е малко вероятно с оглед състава на управляващата коалиция/,то тогава „Атака“ ще ги свали.

 4. Емил

  Благодаря ви Г-н Бедров за хубавата статия. Иска ми се да вярвам че хората като вас за мнозинството в България.

 5. Живко боев

  Този път смятам, че г-н Бедров е написал една плъзгаща се по повърхността на проблемите статия, без какъвто и да е опит за „заораване“ в минното поле на проблемите. Защото бежанеца от Сахел не е дошъл да се интегрира в обществото, да приеме тукашната култура, да работи по осем часа на ден. Не! Те идват тука да завладеят една територия без охрана, с правителство, чиято основна грижа е подсигуряването на руските интереси, а министъра на вътрешните работи – празнословец и пълен некадърник.

 6. по-добре любов, отколкото война

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *