НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

А ти къде, бе!

IMG_1690Заключването на вратите на университета с вериги е грозен символ, казваш ти. Имаш очи да го кажеш, защото самият ти си сътворил един красив символ – преди четири месеца натисна зеления бутон в пленарната зала и избра онзи, който няма медии, за шеф на ДАНС.

Студентската окупация на университета всъщност е узурпация, казваш пък ти. Били същите като узурпаторите на властта. И не мога да не ти повярвам, защото ти разбираш от узурпиране като участник в назначеното гражданско общество със скъпи офиси в центъра на София и запазено място за всяка среща с властта. Едно столче през Лекето.

Какво искат тези студенти?! По-добре фасадна демокрация, отколкото диктатура, казва умно трети. Вярвам и на този, който много добре разбира от фасадна демокрация, след като е записал в CV-то си стаж при Доган и Ковачки.

Трайте сега, че ще се върне диктаторът, тревожно предупреждава четвърти.

Какви глупаци са били поляците, за да вдигнат Варшавското въстание срещу нацистката армия и така са улеснили пътя на Съветската армия?! Да си бяха търпели фашистите.

Защо студентите имат политически искания в декларацията си, а нямат позиция по студентските столове и общежития? А, бива ли така?

А защо в Библията няма спорт и кръстословица на последна страница?

Къде бяхте досега? Защо мълчахте?

А защо възрожденските българи вдигат Априлското въстание чак през 19-ти век?! И чии интереси обслужват?

Сори, ама Сорос не е бил роден тогава.

Не виждате ли колко сте малко бе, узурпатори! Каква част от студентите сте вие? Защо пречите на другите?

А попитахте ли онзи наивник на площад Тянанмън през 1989 г., който застана сам пред танка, какво си мислеше? Попитахте ли го кого изобщо представлява и защо до него не са останалите милиард и кусур китайци.

Делян Пеевски ли ви е най-големият проблем? Той ли е най-големият олигарх? Такива гръмовни въпроси задавате от сутрин до здрач по телевизорите.

Вярвам ви, че за вас наистина няма разлика. Сервитьорът не се интересува кого ще обслужва, нито кой ще му даде бакшиш. Вие не питате КОЙ?, а КОЛКО?

Точно затова не допускате, че някои глупаци ще жертват комфорта си за някаква кауза, без да им плащат. Парите, парите, парите… Няма място за друго в главите ви.

Всичко, което е извън малкия ви свят и не разбирате, наричате бутафория и потрес.

Имам една лоша новина за вас.

Ако до този момент не сте се научили да различавате доброто от злото, а в душите ви любовта все още е по-малко от омразата, изобщо не ви завиждам. Жал ми е и дано намерите сили.

P.S. сетих се за Pink Floyd, чиято една четвърт така ви вбеси на 29 август.

So, so you think you can tell Heaven from Hell,

blue skies from pain.

Can you tell a green field from a cold steel rail?

A smile from a veil?

Do you think you can tell?

Вижте видео как бе обявена окупацията.64 коментара

 1. Иван

  Попаднах на статията съвсем случайно докато се мотах във Фейсбук, един приятел я беше споделил. Реших да я прочета, и сега съм принуден да оставя коментар. По-голяма простотия не бях чел скоро, а напоследък знайни и незнайни „журналисти“ и „писачи“ се надпреварват по простотия. Барикадирането на няколко десетки студента и поставянето на искания е било равно на законно избран парламент и правителство? Вие нормален ли сте г-н Бедров? 50 човека ще поставят исканията си и ще се опитват да налагат вижданията си над останалите? Ами ако аз утре взема заложници и кажа, че ще ги избия ако правителството подаде оставка? Посочете ми една страна, без значение къде, която ще позволи подобни своеволия? Аз като студент имам правото да уча, за това си плащам таксите, и тези в СУ не ми позволяват това, те накърняват моите свободи, както и свободите на всички нас, които не сме съгласни с техните виждания и действия. Ние не живеем в Ангола или Сиера Леоне, а в една Европейска държава, обществото трябва да спре да толерира налагането със сила, има инструменти за изразяване на несъгласие и за заявяване на предпочитания и личен избор. Сега какво трябва да почнем, да си мерим агитките? И с какво право заявявате, че те са „добрите“? Ако аз не съм съгласен с тях това автоматично лош ли ме прави? Жертват комфорта си казвате? Не, жертвите сме ние, обикновенните хора, които стават заложници на политическите амбиции на разни хрантутници и десни „Ентелегенти“. Какво искате да предизвикате, гражданска война? Десни срещу леви? Бедни срещу реститути? Софиянци срещу провинция? Хората в тази измъчена страна искат едно нещо – нормалност. Искаме промени, да, искаме реформи, искаме спокойствие и достоен живот, но нима мислите, че поредната вълна от „едвин сугаревци“ „марковци“ и други изкукуригали десни могат да ни го дадат? Как може от ненормални да искаме нормалност? Срам ме е от Вас и хора като Вас, ето затова нямаме държава, защото закона се изкривява от всеки за своя угода…

 2. Силвия

  Нямаме държава, заради такива като тебе Иване ( не Бедров). Още колко статии имаш готови? Готви се, ще имаш поводи да ги пускаш. Дръжте се студенти! Вие сте цвета на нацията! Ако не вие, кой друг? УСПЕХ!!!

 3. Иван

  Поредната защитничка на „демокрацията“ се втурна с голи гърди да защитава студентите. Жалко, защото явно дори и идея си нямата какво е демокрация, права и задължения и т.н. Искам да попитам, кой от тези 17 студенти ще възстанови таксите ни за университета? Загубеното време? Ами на студентите от провинцията? С какво гласът на тези 17 студента е повече от моя, на приятелката ми, на другите състуденти? Аз искам да уча, за това съм си платил, имам изпити след 2 месеца, и всеки ден, всяка пропусната лекция е важна. Трябва ли да влезнам и да започнем битка за СУ? Да се съберем всички, които плащаме за своеволията на тези 17 и да ги спукаме от бой? Те са били цвета на нацията, а ние, трудолюбивите и честни студенти, които работят и учат само и само да си вземат диплома и получат по-добри шансове за нормален живот какви сме? Ще почакаме още малко за да видим дали държавата в лицето на полицията и съответните органи ще ни защити, или този път ще трябва да поемем закона в наши ръце. С вашите камъни по вашите глави.

 4. Ванчо,ванчо…..много си простичък мойто момче – питай кой ще ти върне върне загубените години,а не таксите…. Но имаш право разбира се – появи се там, с лицето и името си, заяви позиция и я отстоянай. Тук е лесно да се правиш на мъж – а количеството няма и никога не е имало значение – иначе още да смятаме че земята е в центъра на вселената. Чети малко поне….

 5. тома белев

  Иване съберете се и си покажете позицията. Няма значение колко са в ректората. и двама да са, щом няма 3 срещу тях с обратното искане – тези 2 са мнозинство.дотогава ще смятат че си 50 годишна лелка пишеща постове срещу заплащане.

 6. Ех, фалшиви коментиращ Иване (ама колко хитро, да използващ същото име като автора на блога)… как ще се гледаш утре в огледалото, как ще ползваш тези ръце с които пишеш и тази уста с която сега говориш такива глупости в полза на силните на деня?

 7. Цвети

  Нормалните граждани искат избори. Нашето бъдеще-студентите декларираха своите искания.Да ги подкрепим и изметем тези управляващи, които не са желани от българския народ.Двадесет и четири години преход СТИГАТ!

 8. аз бе

  проблемът, казват, бил в системата. всъщност, проблемът са хората. как искате чисто и свято правителство, ако чисти и святи хора не се кандидатират за депутат. няма как да стане. само келнери, които цял живот са лизали задници, искат да станат шефчета, за да им лижат техния задник. защото вярват в кармата. всички, които не подкрепят протеста или го подкрепят, но не участват в него, страдат от мозъчен тумор. или по-скоро туморът страда от тях.

 9. Димитър

  Много силна статия. Браво на студентите. След тях трябва да почнат и синдикатите и скоро ще дойде оставката.
  Със „студентът Иван“, който пише коментари ви съветвам да не влизате в дискусии, защото от километри си личи, че е измислен и платен герой 🙂
  Примерите и аналогиите, които Иван Бедров прави в статия красноречиви.

 10. Маргарита Кръстева

  Бедров, ти като взе властта от другия Иван през май,що не вземеш да млъкнеш малко,бе?

 11. Драган

  Иване, аз пък съм Драган,но ти си потомък, комунистическо синче,внуче или щерка -налапало парите, които твоя тати бивш-комунист, тоест бандюга е окрал за 24 години от тоя беден и доверчив народ.Всички вие синчетата и щерките , а сега и внуците на бивши и настоящи партийни боклуци в момента сте бесни, да не би да падне правителството ви ,защото ще ви вземат златната открадната от татитата ви лъжичка от устицата. Мръсник си ти Иванушка и боклук.Рано или късно съдбата ще те чукне.Там , където най-малко си очаквал.И тогава дано се сетиш , че омразата ти се връща като бумеранг и ти отнема най-скъпото, ще видиш и кое е то.Никой мръсник не остава ненаказан.Очаквай го.

 12. Елеонора Калчева

  Мога да ви отговоря на всяка дума. Но на патетика в стил даскалска поезия е нискоинтеигентно да опонираш с разумни аргументи. Само две неща ще кажа: Липсва ви спонтанност, съжалявам. Прекалено е обмислено всичко, за да претендирате за чистота и невинност.Застудя нещо и ….площада не е актуален вече. Нейсе. Аз съм 50 годишна лелка, която не е получила никога една стотинка обществени пари. Всичко което притежавам е от моето семейство и от труд и винаги и само на свободния пазар. Та да ви кажа: по-добре сервитьор отколкото политпроститутка. По-добре слугиня отколкото наложница. Това е морал, уважаеми г-н Бедров. Вие искате да върнете Борисов на власт. Това е кристално ясно за всеки, който има грам здрав разум в главата си. Аз няма да ви простя ако това се случи. И няма да съм единствената. Няма да ви призовавам да се гледате в огледалото. Очевидно сте убедени в собствената си непогрешимост и морално, физическо, ментално и всякакво превъзходство. Затова не разчитам на катарзис, но аз вярвам в Бог и в справедливостта. Въпреки всичко и въпреки вас.P.S.Майка ми, съпруга ми и аз сме гласували винаги за СДС и ДСБ. Вие ме накарахте да се срамувам, че съм го правила.Говоря и с приятели – те се срамуват също. Борисов е най-страшното нещо, което се е случвало на тая територия. И вие работите за да му дадете отново власт. Това е шизофрения. Понеже се изказвате за Варшавското въстание. Антихитлериската коалиция е Чърчил, Сталин, Рузвелт. Всички срещу Хитлер.Кой е вашият „Хитлер“, г-н Бедров? Това е въпроса.

 13. Валентина

  Иванеее, Иване такива писачи като теб знаят само да пишат колко на брой били хората и дали се налагали над останалите!!!! Та ти ли ще казваш, че няколко десетки като всичко показва, че 80% от България иска това, което и тези будни млади хора. Майната им на шибаняци като теб, никой няма да се съобразява с твоето мнение.

 14. Иван

  Чета и не вярвам на очите си, много прости хора има на тоя свят, ей, страшна работа. Ако не съм протестирал, това автоматично ме прави комунист, лелка, дядо, платен писач, комунистко чадо и т.н., но никой не оборва казаното от мен. В нашата страна има закони драги, да, системата е корумпирана, но законите не са. Когато някои се докопват до властта с методи, различни от предвидените във закона, това не само е недемократично, ами е противозаконно. Намерете ми член в Конституцията на която и да е държава, където се позволява окупация на чуждо имущество. Само при нас полицията е страх да се намеси. Аз искам да уча, когато те искат да протестират, да отидат да протестират по предвиденият от закона начин. Никой не ги спира, та цяло лято ми крякате под прозорците, блокирате движението, писна ми от вас. Това не е демокрация или свобода, а свободия. И за какво? За да върнете тези, които народа не пожела да избере? Да качите Боко Тиквата на власт? Мислите, че съм платен писач? Хубаво, нека така да бъде, но оборете тезите ми ако можете. Посочете ми в коя демократична страна тези похвати за взимане на властта са позволени или практикувани. Нима това е демокрацията за протестиращите? Да изнудват и да държат за заложници нормалните хора? Да се барикадират в университети? Да хвърлят камъни по полицията? Да се опитват да линчуват? Това ли е дясното в България? Това не са демократи, това са примати, хванати от джунглите в Африка. Ако ще има промяна в страната, то тя може да се случи единствено по нормален, законен, демократичен начин, защото това би доказало, че обществото е съзряло за тези промени. Всичко останало е в стил „стани да седна“.

 15. Силвия

  Иване ( не Бедров), странно как съм познала. Доста странички си приготвил. Не се учудвам,че искаш да учиш. Учи, учи и дано се изучиш, че нещо май изоставаш и имаш нужда от наваксване!
  Ама някои работи не ги пише в учебниците… За тях трябва сърце!

 16. До Иван (не Бедров)
  Иване, такива декларации като твоята сме чели и през 90-та, и през 91-ва, и през 96-та. Кажи на другарите от Позитано да сменят малко фразеологията. Ако наистина беше студент и се грижеже за бъдещето си щеше да искаж да учиш в държава, където Токушевци не са председатели на КС и преподаватели по право в КС.
  До г-жа Калчева
  И този прийом е познат – „гласувам за СДС и ДСБ, ама не искам да връщам ГЕРБ“. А кой иска да върне ГЕРБ на власт? Това е само мокър сън на Волгин. Понякога се чудя как не може да измислят нещо ново вашите кукловоди. Да са ви честити заработените 30 ст. за коментара.

 17. Имах огромното желание да отговоря на въпроси, ако има такива, или поне да добавя коментар. Обаче някои изобщо не уважават кратката форма. Нямам време да ги чета. Приемам тази графомания за отказ от диалог.

 18. Иван

  До Силвия,
  Явно общуваш с доста прости хора, щом не може да вържат повече от 3 изречения без предварителна подготовка. Ще уча, ако правото ми да уча бъде защитено. Ако тези, окупираните, са хората със сърце за теб, много са ти ниски критериите.
  До Димитър,
  Честит Имен Ден. Да си жив и здрав. Сега по същество. Аз искам да уча и живея в нормална държава. В правова държава. Аз не съм част от Позитано, но да си призная дори и да бях, аз пак бих искал да живея в правова и нормална Европейска държава. В държава, в която всеки недоволен няма да може да накърнява правата и свободите на другите. Нали всички искаме демокрация? Тези студенти в момента рушат държавата повече от ГЕРБ и всички преди тях взети заедно. Как очаквате хората да бъдат честни и почтенни, да възпитават децата на морал и уважение към държава и закони, ако непрекъснато се толерира точно обратното. С какво протестиращите са толкова по-различни от контра протестиращите? А тези, които са извън парламента, да не би да са по-различни от тези вътре? Та нали само до преди няколко месеца и те бяха вътре? Хайтов го е казал, едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

 19. Силвия

  Иване (Бедров), съгласна съм с тебе! Не си струва да се четат. Нищо не се научава и е доста скучно!

 20. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Огромните чаршафи по разнообразни теми ще третирам като спам. Ако писанието ви е изчезнало, не си правете труда отново да спамите хората, които водят диалог помежду си.

 21. Гергана

  Иванчо, Иванчо, че си ученолюбиво дете видяхме. Но ако не си оправим държавата туй образование за нищо не ще работа да ти върши. Освен ако нямаш батко и татко дет да те уреждат или парички за службички. Което иде да ми каже защо явно си против тази революция на морала

 22. Гергана

  Поздравления към Бедров! Винаги актуален и точен

 23. Страхотна статия. Поздрави 🙂

 24. Харамията

  Хипотетичната защита на обществени блага не може да оправдае реално увреждане на законни права – в случая правото на образование.

 25. шшшшшт!

  тези, които окупират университета, ще научат повече от онези, които „искат да учат“

 26. Александър

  Иване,ти с бездействието или незаинтересоваността си си вреден за обществото.Казано е: за да тържествува злото,достатъчно е добрите хора да не правят нищо.Ти си от ония хора,които „ще отидат да работят в чужбина или да работят за 1000лв в call center“.Глупак си ти,Иване.Писнало ти да ти „крякат“ под прозореца?По-добре ли ше е да ти пеят ходжи и да те бият цигани по улиците щото си гяур бе,тъпанар???Изобщо замисляте ли се ти и глупаците,които мислят като теб??Явно за вас е все тая.За бъдещето на децата ни мислете бе,бездушници.Ако не искате да помагате поне не пречете бе!!!!За ква демокрация говориш и изобщо знаеш ли какво означава тая дума?Какво дясно и ляво бълнуваш – тука от 23 години има само едно – кражба.Говориш тука за Конституция и спазването и – коя гнида в парламента спазва Конституцията бе??Луд ли си,прост ли си,какъв си??Никой не ги ще тия турци,комунисти,герберисти и псевдо националисти.Явно само ти не си разбрал.

 27. Христо

  Иванчо (не Бедров, а другия, глупавия),
  Напъни се и прочети още няколко пъти статията, въпреки че никога няма да я разбереш. Най-малкото е писана точно за такива като теб.
  Упрекваш всички тук, че са прости, а зад това прозира какво се крие под собствената ти повърхност – духовно кух и примитивен човек.
  За съжаление не си единствен. Много сте и винаги ви е имало.
  Заради такива като теб не е успяло Априлското въстание, защото и тогава са се намирали нищожества като теб, които да заявят „Откъде накъде шепа бунтовници ще вдигат патардия, та те рушат мира повече от отоманската власт!“.
  Е, излишно е да споменавам какво си мисля за тебеподобните, просто сте измет.

 28. Йордан

  Бедров удари го на цензура май….. а се пишеш борец за демокрация! твоя елементарен писквил е доста по-дълъг и значително по-безмислен, от коментарите на другия Иван. А това че ти е трудно да прочетеш, разбереш и осмислиш нещо по-дълго от три реда, и съставено от изречения с повече от три думи, си е изцяло за твоя сметка. на всички е ясно, че пишеш много повече, отколкото четеш. и към всички останали – опровергайте Иван, не търсете призраци от Позитано.

 29. Радост

  Г-н Бедров, поздравявам Ви за статията- много точна и навременна. Сбито сте отговорили на всички небивалици, които се сипят по ефира . На Иванчо( умалително, защото явно е по- млад от мен- дъщеря ми е студентка)да кажа- има моменти, в които е нужно да погледнеш напред- по- далече от днешната лекция или изпит.Може сега да не го разбираш, но тези чудесни студенти, които протестират го правят и за теб. Те протестират за това утре като завършиш и вземеш диплома- да не те измести някой друг Делян Пеевски- и без да има квалификация на 21 години да го назначат за твой шеф- повярвай ми гадно е.Протестират да имаш повече шансове от деляпеевците в обществото ни.

 30. Лелче Елеонора, не говори, че си гласувала за СДС и впоследствие за ДПС, защото ни компроментираш!!! Такива като теб просто не са десни!

 31. Калин Григоров

  Бедров, толкова се изкефих като ти биха шута от Дойче веле. Нали не мислеше, че можеш да правиш реклама на шефчето си на сайтовете на международно издание. Червенобузият ти шеф все пак не си беше платил на Дойче веле, за да му го лъскаш от тяхно име:)

 32. И кат го учиш, къде ще го ползваш, бе простак (Иван)?
  Ай сиктир, лайно.

 33. Рени

  Заядливите пасквили на дълбоко заблудените индивиди като Иван/не визирам автора/,който говори за нормална,правова държава, каквато България НЕ Е,за пореден път доказват тезата, че образованието няма нищо общо с интелигентността.

 34. Жоро

  Иване или Иванке, ти си чел/а статията, но не си я разбрал/а. Та той (Бедров)точно на теб говори. Не забеляза ли? Съмнявам се. За едно парче фалшиф салам и ефтини кебапчета си готов/а да напишеш, че майка ти е куче. Само да има КОЙ да плати, все пак глада е по-силен от тока, нали. Няма ли по-достойно занятие с което да се занимаваш от най-старата професия на света. Е сигурно си се замислял/а, но пък е по-лесно да вдигнеш краката. Да тънеш в мръсотия явно ти е кеф. Остани си там.

 35. Plamen Penchev

  Поздравления и благодаря за този текст г-н Бедров!

 36. георги

  Мдааам, виждам как троловете са налазили статията…чудя се на Студента Иван как мисли,че ще живее в нормална България с това народно събрание, това правителсто,този конституционен съд…как като се изучиш и ще попаднеш на работа при някой от кръговете КТБ, ТИМ, ПИБ, Г.Гергов, или Ковачки (защото никой нормален работодател няма да е останал тук) и ще трепериш за мястото си и ще си готов да лижеш задници и да вършиш мръсотии само за да запазиш топлото и така уютно местенце…това ли ти е мечтата на живота? Едва ли…

 37. Веселина

  Иване (студента), навсякъде студентите протестират и окупират. Това, което не е нормално, е да не го правят. Ето ти един от Мадрид от 30.09

  http://www.abc.es/videos-espana/20130930/ocupacion-universidad-autonoma-contra-2707317261001.html

  Ние сме най-непротестиращата, неокупираща и нестачкуваща нация в околията, стига ривали 🙂

 38. Много страшен този Бойко, привижда ви се сянката му на всеки километър или просто плашите гаргите с него? Много е удобно така- да се държи народа в страх, че ако надигне глава, ще дойде на власт плашилото Бойко.
  Мен не ме е страх от ГЕРБ, нито от БСП, нито от ДПС, тях трябва да ги е страх от народа. Вас страх ли ви е?
  Добре е да знаете, че промените не се случват на страхливците.

 39. Иииван

  Априлско въстание, Тянънмън, Флойд, Библията, Сорос, Пеевски и студенти в една статия ми дойде горница. Подредих ги по впечатлителност. Тян – оставка или човешки права? Сорос би с удоволствие подкрепил Йуда, но нищо не видях за момичето от трета страница с ябълката, та реших, че стигайки дотук, госина Бедров е уморен от четене, та спирам. Като се наспи, почине на Маями и се върне, ще продължа.
  Яростта в слюноотделянето не е аргумент. Както и пришиването на етикети. Попрактикувайте още няколко месеца в Одеса и опитайте пак, че сега не ви се получава.

 40. Лопе де Вега

  До „студента“ Иван. Недопустимо много правописни грешки за студент. Върнете се в началното училище – там ви е мястото.

  Г-н Бедров, поздравления за статията. Благодаря. Поздрав!

 41. Ииване, Иванушка дурачок, Иванчо оня, глупавия. Абе ти защо си се намърдал тук, няма ли за теб „Дума“, или каквото там четете в кръжока за политограмотяване от руското посолство? Що щеш тук да четеш Иван Бедров и си навираш вмирисаните на руски ботуш сентенции? Изглежда нямаш не само способността да разсъждаваш като нормален българин, но нямаш и съвест щом си се пазарил за някакви нещастни рубли да си постваш фекалните словоизлияния. Комуняга и рубладжия съвест нямат!

 42. Ивайло Желев

  Поздравления за статията!

 43. Николайчо

  Иван – коментиращия, получава мойте адмирации, за добре написани глупости от Червен лаптоп! Кирил Добрев ще е много горд с теб!
  Аз живея извън България и съм с леви политически убеждения! Нещото наречено Българска Социалистическа Партия, няма нищо общо с левите идеи! Не знам, как може хора, коите се определят, като „леви“да подкрепят човек с неолиберални разбирания за икономиката!? Зная, мили Иване, че въпреки значителното превъзходство, което имаш над другите подкрепящи настоящия премиер, урока за неолиберализма си го пропуснал! Безпринципността е единствената идея обединила хората в тая партия! Добре платена безпринципност!

 44. Николай Атанасов

  Г-н Бедров, моите адмирации !!!

 45. Расим

  На вниманието на „студента“ Иван който не иска „някакво си“ малцинство да му определя дневния ред, предлагам извадка от стенограмата на едно заседание на НС. / случайна дата /
  05.07.2013г.
  09.01ч.– присъстващи 120 депутата – няма кворум
  09.03ч.– ……….. 121 …….. – има кворум
  Първи две гласувания – гласуват 112 и 110 депутата
  СЛЕДВАТ 5 гласувания за 15 мин. на така важния / за Иван „студента“ / ЗИ на Закона за Висшето образование. Измененията на този закон се приемат със 76 до 83 гласа общо / ЗА, ПРОТИВ и ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ /
  И това не е всичко, в 10.17ч. се гласува важен икономически закон само с 63 гласа.
  Та, „драги ми Иване“ ТОВА „МАЛЦИНСТВО“ което ти пречи всъщност се борят с МАЛЦИНСТВОТО което е вредно за целия Български род, и само слепите, заблудените и интерисчиите не го виждат това.

 46. скарфейс

  От комунисти хубаво тази държава не е видяла. Не съм гласувал за Борисов и в момента мен не ме представлява нито една от партиите в парламента. Може би щото не съм мафиот или тъпанар.. както и да е.

  До този Иван написал първия коментар: Ако наистина ти пукаше да учиш нямаше да си във фейсбук и да четеш постове. Никой не ти пречи да постигаш целите си. Ако наричаш хората прости как ще коментираш изказването на ахмед доган, че Турция трябва да отнеме от територията на България, където е населено с български турци? Ти това за нормално ли го приемаш? Човек като сидеров – ти това за човек, решаващ проблемите на хората ли го вземаш? Станишев, който няма грам знания и трудов стаж през живота си – да те изведе от икономическа криза? С кредити? Знаеш ли защо Германия и Япония правят икономическо чудо а са от страната на победените? Свързваш ли отговора с кредити? Преди да наричаш някой прост виж първо какво си постигнал ти и какъв е реалния резултат, както един човек ти писа тук „когато се правиш на мъж“..

 47. Мими

  Жалка работа! Не статията, а всичко, което се случва… Преди 23 години окупирахме Университета, няма да споменавам, че и тогава имаше подобни аргументи, че пречим на другите. Като в някакъв кошмар, след толкова години – отново се окупират университети с искане за повече демокрация и политически избори в тази държава. ВСЕ ЕДНО, 23 години НЕ СМЕ ГИ ЖИВЕЛИ!

 48. Аз мисля, че е безсмислено да се спори с форумните „лелички“, независимо от декларациите за лявост или дясност. Годините от 90-те, можем да ги наречем и години на неслучила се декомунизация на България, оставиха възможност за рафиниране на всякакви измислени позиции.
  Що се отнася до Борисов – ясно е, че ГЕРБ бяха създадени да подменят дясното, но пък и Дясното излезе бая калпаво. Към днешна дата бих предложил на всички, които ругаят ГЕРБ и управлението им (изключително калпаво впрочем) да го сравнят с това на комунетата и присъдружните им политорганизации и ще констатират, ако са обективни, че сравнението е в ПОЛЗА на ГЕРБ. Затова #ОСТАВКА!

 49. Спас

  Благодаря на Автора.
  Благодаря.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *