НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

А ти къде, бе!

IMG_1690Заключването на вратите на университета с вериги е грозен символ, казваш ти. Имаш очи да го кажеш, защото самият ти си сътворил един красив символ – преди четири месеца натисна зеления бутон в пленарната зала и избра онзи, който няма медии, за шеф на ДАНС.

Студентската окупация на университета всъщност е узурпация, казваш пък ти. Били същите като узурпаторите на властта. И не мога да не ти повярвам, защото ти разбираш от узурпиране като участник в назначеното гражданско общество със скъпи офиси в центъра на София и запазено място за всяка среща с властта. Едно столче през Лекето.

Какво искат тези студенти?! По-добре фасадна демокрация, отколкото диктатура, казва умно трети. Вярвам и на този, който много добре разбира от фасадна демокрация, след като е записал в CV-то си стаж при Доган и Ковачки.

Трайте сега, че ще се върне диктаторът, тревожно предупреждава четвърти.

Какви глупаци са били поляците, за да вдигнат Варшавското въстание срещу нацистката армия и така са улеснили пътя на Съветската армия?! Да си бяха търпели фашистите.

Защо студентите имат политически искания в декларацията си, а нямат позиция по студентските столове и общежития? А, бива ли така?

А защо в Библията няма спорт и кръстословица на последна страница?

Къде бяхте досега? Защо мълчахте?

А защо възрожденските българи вдигат Априлското въстание чак през 19-ти век?! И чии интереси обслужват?

Сори, ама Сорос не е бил роден тогава.

Не виждате ли колко сте малко бе, узурпатори! Каква част от студентите сте вие? Защо пречите на другите?

А попитахте ли онзи наивник на площад Тянанмън през 1989 г., който застана сам пред танка, какво си мислеше? Попитахте ли го кого изобщо представлява и защо до него не са останалите милиард и кусур китайци.

Делян Пеевски ли ви е най-големият проблем? Той ли е най-големият олигарх? Такива гръмовни въпроси задавате от сутрин до здрач по телевизорите.

Вярвам ви, че за вас наистина няма разлика. Сервитьорът не се интересува кого ще обслужва, нито кой ще му даде бакшиш. Вие не питате КОЙ?, а КОЛКО?

Точно затова не допускате, че някои глупаци ще жертват комфорта си за някаква кауза, без да им плащат. Парите, парите, парите… Няма място за друго в главите ви.

Всичко, което е извън малкия ви свят и не разбирате, наричате бутафория и потрес.

Имам една лоша новина за вас.

Ако до този момент не сте се научили да различавате доброто от злото, а в душите ви любовта все още е по-малко от омразата, изобщо не ви завиждам. Жал ми е и дано намерите сили.

P.S. сетих се за Pink Floyd, чиято една четвърт така ви вбеси на 29 август.

So, so you think you can tell Heaven from Hell,

blue skies from pain.

Can you tell a green field from a cold steel rail?

A smile from a veil?

Do you think you can tell?

Вижте видео как бе обявена окупацията.64 коментара

 1. Иване, Иване… Как да ти повярваме, че ти пречат да учиш, щом тука си на всяка манджа – мерудия? В нормалните европейски държави, не се стига до там да наричат премиера си „Оглушарски“, нито той да се изнизва като пръдня из гащи през изходите за боклук. Във Франция 1000 човека да излязат на протест – ще им изпълнят исканията. Ако не напълно, то поне достатъчно, за да се приберат доволни. А пък когато се правят масови стачки в един сектор, но и други сектори спрат работа в знак на солидарност? Тогава не се ли нарушават едновременно свободите на гражданите? В Лондон без метро един ден нали знаеш какво значи? Ха сега се оплачи, че ти е голяма мъка как няма да ходиш една седмица на лекции. Аз виждам четири опции. Първата е да си мазен натегач. Втората – зубър. Третата – лицемер, който си виси по кафетата наоколо. И четвъртата – не си никакъв студент, а скапан трол.

 2. P.S. Обръщах се към долния коментиращ, не към Иван Бедров.

 3. Емил

  Иване,(втория)защо спориш с тези хора? Не виждаш ли езика им, просташките думи, агресията и омразата, която струи от тези псевдодемократи?! Заблуден и просташки народ сме – за това ще сме на тоя хал! „Демократи“ – смешници! Не си хаби силите,Иване! Остави ги да се опияняват от простотията си!

 4. Илиян

  Странно! Този Иван случайно бил попаднал на статията, пък се оказва първият коментиращ!!? Явно червените следят стриктно сайта на г-н Бедров.

 5. Стоян Узунов

  Не искам да споря с г-н Бедров, за много неща има право. Но в конкретния случай…Питам се, как само за четири месеца /след Пеевскигейт/ студентите ни изведнъж узряха за тази акция? Защо не окупираха университета през февруари? Къде бяха през тия четири години, когато полицейската машина се глобяваше пред очите на всички и пак пред всички взе да громи – лекари, адвокати, бивши министри с „легни-стани“…Къде бяха тия будни момчета и момичета, когато свиха парите ни от Здравната каса? Толкова ли не виждаха целия фарс в държавата и завладяващата ни простотия…Не, аз не вярвам в този протест, защото съзирам мечтания резултат от него.
  А когато това стане факт – повярвайте ми, вече ще бъде ужасно, ужасно късно…

 6. Илиян

  Г-н Узунов, ами просто се е случило. Защо розите цъфтят през май? Къде бяха през януари и февруари??

 7. Ивна Плачков

  Г-н Узунов,
  Няма по-примиренческа и опасна за нацията позиция от вашата – за съжаление твърде разпространена.
  Ако всеки започне по тази линия – няма да има смисъл нищо освен овчедушното блеене.

 8. Гаврил

  Потребителят „Иван“ е обикновен трол. Писанията са лишени от смисъл. Диалог не може да има, защото той задава реторични въпроси, и такива, на които не може да се даде отговор – до такава степен са елементарни.

 9. Тенев

  Въпросът за Априлското въстание е хитро подвеждащ, но не е много умен. За отговора може да се сети всеки, който си поразмърда гънките в черепа (ако ги има, де). Проведено е, когато е имало подходяща политическа обстановка. И така (малко накратко, но за повече няма място) идваме до отговора на въпроса защо сега се окупира СУ. Да, сега му е времето… за някои. Кои? Това е за домашно на съобразителните.
  Освен това за любознателните е полезно да се припомни това:
  Правилник за устройството и дейността на Софийския университет „Свети Климент Охридски”
  приет на 30 юни 2003 г., в сила от 15 юли 2003 г.; изменен и допълнен на 20 април 2005 г., в сила от 15 май 2005 г.; на 31 март и 28 май 2009 г., в сила от 7 юли 2009 г.; на 24 март 2010 г., в сила от 6 юли 2010 г.; на 20 юни 2012 г., в сила от 10 юли 2012 г.; на 16 януари 2013 г., в сила от 30 януари 2013 г.

  Академична свобода
  Чл. 4. (1) Академичната свобода се изразява в свобода на преподаването, свобода на научните изследвания, свобода на творческите изяви и свобода на обучението.
  (2) Образованието в Университета е независимо от идеологии, религии и политически идеи…

  Неприкосновеност на територията на Университета
  Чл. 6. (1) Автономията на Университета не може да се нарушава чрез намеса в дейността му освен в случаите, изричано предвидени в закон.
  (2) В сградите на Университета и прилежащите им територии не може да се извършват политическа, партийна или религиозна дейност.
  (3) Не се допуска насилствено възпрепятстване на дейността на Университета и на членовете на академичната общност.

 10. Защо задължително трябва някой да получава пари, за да направи нещо? За да се бори за своя цел? Нали ако нямаме идеали, значи сме духовно мъртви. Политиците много добре знаят това, но се правят на ударени и заблуждават народа.

 11. до: Тенев 29 окт 2013

  Ей, боклук марш в кочината. Значи казваш, че за 480 години нито веднъж не е имало „подходяща политическа обстановка“ и затова Априлското въстание не се е случили 10, 50 или 100 години по-рано?

  А студентската окупация беше провокирана от:
  1. Решението на конституционния съд за пеевски
  2. Приемането на мораториума за земята
  3. Неадекватността и наглостта на политиците в парламента. От самоцелния политически тарикатлък (по Местан).

 12. Weihnachtsmann

  Иване, ти кого представляваш бе отрепко нагла? Ти трябва да си в някое заведение под ключ, без да имаш право да излизаш навън и да тровиш нормалните хора.

 13. Тенев

  До: mmouse

  Имало е и други подходящи политически моменти, бе пич. Поне няколко са били. Ако си се заглеждал в историята би трябвало да знаеш това. И винаги са били в някакъв „подходящ политически момент“.
  Решенията на Конституционния съд не може да бъдат оспорвани от никого, още по-малко от всеки, на който му скимне, дори и да е студент. Решение на НС за продължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци всъщност няма, а „неадекватността и наглостта на политиците в парламента“, пък, е доста силно притъпена след протестите през зимата и лятото. Постепенно се научиха да стъпват на пръсти и никога досега не е било така.
  Накрая – истинските боклуци се познават и по това, че използват боклучав език 😉

 14. голям българин

  Здравейте! 🙂
  Я кажете, вие, какво стана?! Бутнахте ли го това правителство, най – накрая?

Споменавания

 1. Кристална нощ в неделна сутрин (видео) | ИВАН БЕДРОВ - [...] Първо дойдоха Нина Гергова и екип на ТВ Алфа на “Атака”. Учудващ синхрон в действията им. В началото полемиката…

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *