НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Релокакво?

Няма нужда да доказвам подробно непоследователността на действията на управляващите в България. В това са убедени повечето мислещи хора. Но ако все пак някой не го е забелязал, ето един пример:

Част от администрацията ще се мести извън София. За няколко дни представителите на правителството смениха няколко пъти и термина – от децентрализация, минаха през деконцентрация и засега са на релокация. Бих им предложил да обсъдят и термините дислокация и репатрация. Идеята е чиновниците да бъдат по-близо до гражданите, които имат нужда от техните услуги, да се разтовари столицата и да се създадат работни места за образовани хора и извън София. И ако това беше внимателно обмислена стратегия, щях да съм най-ревностният защитник на това начинание. А дали е внимателно обмислено?

Погледнете картата на магистралите в България – построени, строящи се и планирани. Нещо прави ли ви впечатление? Това е карта на София и на пътищата към София, не е карта на България. Сега се опитайте да предложите на земеделците от Северна България, където са най-големите производители, бърз и качествен път до Пловдив. Такава линия на картата липсва.

Някой спомена, че митниците трябвало да бъдат в Русе. Сериозна част от работата на митниците е съсредоточена на турската граница, това е входът към Европейския съюз. Да виждате линия, която свързва Свиленград с Русе?

Ако идеята за релокацията (към днешна дата) e стара идея на управляващите, картата нямаше да изглежда така. Всичко е ясно, нали?7 коментара

 1. Това с близостта и пътуването не е добър аргумент, хората не трябва да пътуват до приемните на нейно величество администрацията, трябва да могат да си вършат работата по поща/мейл/www, не да си губят времето с мотаене и висене в приемни.
  Добър аргумент би било намаляване на разходите, както и създаване на работни места извън София.

 2. jordani

  Ако можеше да се върши работа по електронни канали за комункация, то тогава нямаше да има нужда от релокация.
  Просто правителствените чиновници щяха да са в пъти по-малко.

 3. Не зная защо, но цялото това упражнение ми звучи като „дайте нещо да направим“, без никаква и най-малка представа до какво всъщност ще доведе тази релокация, дислокация или както искате го наречете… Май единственото, което е ясно е, че ще струва много пари.., които иначе все ги няма.

 4. Да изнесат всичко в интернет. Така няма да се налага обикалянето, чакането по опашни, незнанието какви документи трябват и така нататъка. Ще се спестят много нерви и пари.

 5. Важното е да спортуваме и да сме живи и здрави докато можем понеже не се знае докога ще е така.

 6. Да прав си за спорта. Но да си носим и новите дрешки.

 7. Лафа е носете си новите дрешки и маратонки че вчера няма да се върне а утре може и да не дойде.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *