НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Ако полицаите бяха гинеколози

Има един полицай, който очевидно се опитва да бъде и гинеколог. Преди време се опита да бъде икономист. Преди това е бил консултант, в резултат на което се оказа и сериозен собственик. А доскоро беше министърът с най-висок рейтинг. Ако се съди по рейтинга му, този човек често е симпатичен и решителността му в борбата срещу престъпността наистина впечатлява. Или впечатляваше.

Фигурата на Цветан Цветанов много бързо промени своя публичен образ – от смелия и решителен мъж, който се изправя срещу бандитите, дори с цената на заплахи към живота му, до комично разбиращия от всичко и неспособен да даде адекватни отговори министър. Цветан Цветанов дълго ще заобикаля Горна Оряховица и ще избягва срещи с лекари. Трудно някой стратегически мозъчен център можеше да измисли по-успешен начин министърът да изгуби тотално доверието на цяла обществена група.

Изводът на петорната експертиза за случая „Горна Оряховица“ (стр. 6) е, че плодът е бил мъртъв още при раждането. Цветанов се усъмни. Всички помнят как в първия петък на декември Цветан Цветанов потресе цяла България с части от подслушани разговори между лекарите. След това публично четене разумните въпроси по случая звучаха неуместно. Сега обаче е време за тях:

1. По силата на кое си точно образование министърът на вътрешните работи оспорва по същество 40-странична съдебно-медицинска експертиза, подписана от петима специалисти?

2. Докога министърът ще се държи като разследващ полицай и ще съобщава, обяснява и коментира по медиите детайлите на всеки по-скандален случай?

3. Не разбра ли вече министърът, че системата под него е прогнила и не може да й се има доверие?

Сега Цветан Цветанов има два пътя пред себе си – да приеме с примирение уроците от този случай и да се фокусира върху тежката задача да модернизира МВР или да продължи да се държи по същия начин, докато катастрофира в следващия сътворен от подчинените му и охотно експониран от него в публичното пространство скандал. Самият факт, че изредените въпроси съществуват, намалява значително шансовете Цветанов да избере първия път. Но все пак може и да тръгне по него. Ако не го направи, репликите за предстоящото му кандидатиране за президент ще звучат също толкова интригуващо като новините за поредната раздяла на Николета Лозанова.

коментар от в.Пари64 коментара

 1. Рони, когато се разболеете, повикайте за помощ Цв.Цв. Дано излекува болежката. Попитайте патоанатома с каква техника разполага,за да работи качествено и каква ползва неговия колега в Америка,напр., за да работи добре.

 2. Стефан

  Всъщност, причината да се подслушват докторите (за тези които не са разбрали, понеже беше успешно неглижирана от услужливите медии) се изпуснаха да я кажат в самото начало и след това им запушиха устата да не се разбере за каква груба злпупореба с власт за партийно-политически цели става въпрос… Беше нещо за което във всяка нормална държава мястото на министъра щеше моментално да изстине, но тук обществото така и не разбра за какво става въпрос извън запознатите с местната политика… Цял американски президент си отиде за подобно нещо! А тук овцете не вярват на пет(5) от светилата в тази област на медицината, а предпочитат да вярват на един погазил всякакви правила и закони министър!

 3. SILANCE

  Уважения за изказването на Стоян за т. нар. управляващи!
  Защо само ги наричаме така?Та те са просто поредните властимащи,които я употребяват /ползването е все пак по-„свенлив“ вариант/ за собствени цели.Къде време и мат’риал за управление?
  Поне половин век мина в такива упражнения!

 4. Стоян

  Рони, много лесно го „уби“ това бебе! Твоите обвинения много ми приличат на едно заглавие в един вестник – „България уби дете!“. Много лесно е, да оклеветиш някого, само щот’ ни мъ кефи. Ако аз напиша, че те познавам и ми дължиш 500 лв., може и никой да не ми повярва. Но ако го повторя няколко пъти и от името на други, ще видиш как ще ти излезе „име“.
  Не бъди толкова категоричен за гилдията!

 5. Рони

  http://mediapool.bg/show/?storyid=174633&srcpos=5

  300лв. за убито дете

 6. Стоян

  Рони, благодаря! Все пак това доказва моята теза, че лекарите не са безнаказани. Аз точно това исках – да докажат грешка и виновните да си понесат последствията. Но недоумението ми все още остава – не съм сигурен дали не ми подслушват телефона!!! Освен това ако разширя темата, не разбирам как е възможно в днешно време, в Европа да се счита за нормално СРС-тата да не смущават дори потърпевши министри! Как да разбирам факта, че тези СРС-та се появяват публично почти всеки ден?!!!

 7. Рони

  Абе Стоянчо, ти да не си ментално болен???
  300лв. за убито дете!!! И ти наричаш това НАКАЗАНИЕ???
  Това е ПОДИГРАВКА!

  Колкото до подслушването, – айде стига вече. Тези хора са били на РАБОТА! Така че в случая правилото за личен живот не важи. В банки, Училища, Магазини,… и къде ли още не се прави 24 часово видео и звуково наблюдение.
  Това което с еправи в училищата трябва да стане и в болниците.
  Нека да се знае кой, какво и защо е свършил!

  и накрая: важно е какво са сътворили мърлячите от Г.Оряховица, а не кой и защо ги е записал.

 8. Стоян

  Абе Рончо, нали сега ще доразследват в таз прокуратура, бе!
  И накрая – добре, че ти не определяш кое е важното в тъз бедна държавица!

 9. SILANCE

  Ронченце,ти ходиш ли при доктор?

 10. Рони

  SILANCE,
  ходя, ама със голем страх. И обикновено поне при 2-ма, и ако кажат едно и също проверявам в Интернет.
  Лично съм преживял 3 опита за УБИЙСТВО от тъпи и неграмотни лекари.
  Е, не всички са такива, но трябва да има система за ОТСЯВАНЕ на брашното от плявата.

 11. Честно да ви кажа не ме задържа вече нищо в тази помийна яма с име България. Такава простащина, крещяща некомпетентност, пълна селяния, комплексарщина – не мога да повярвам, че всички ние толерираме подобни хора да управляват съдбата и живота ни. 60% от хората не са гласували за нито един от сегашните идиоти в Парламента. Излиза че малцинство тъпанари, гласували не за Герб, а лично за ББ, се разпорежда с живота на мнозонството, което очевидно не припознава в настоящите политици хора, достойни да ги управляват. Не желая бодигардът ББ да ме управлява, нито първия приятел на Веселин Маринов – ЦЦ, нито Льчо Мозъка – къде му е мозъка не знам, и как още не е уволнен от уж безкомпромисния Батман при положение че е готов да се продаде за лъскава телефонна дрънкулка.
  Имам познати, които се подслушват от поне 1 год. За мен не знам. Къде живеем? Как позволяваме подобно нещо? Докато хората масово умират поради липса на пари, копупция в болниците и липса на елементарни медицински грижи, за СРС-та се харчат незнайно колко пари. Чии пари? От нашите здравни осигуровки и пенсиите на бабите ни ли?
  Има ли с тази гнусна държава стойност човешкият живот?
  И колко струва той? – 17 лв здравна осигуровка ли? 300 лв за избор на екип, който да ти убие детето при операция на сливици ли? А на недоносеното дете и то от нежелана бременност – за какво му е да живее в такава държава? Просто са го спасили навреме от мъките хората с бели престилки.
  Това ли е демокрация? Това ли е ЕС? Това ли е свободен избор? Гнус ме е! Събудете се, хора!

 12. SILANCE

  Сиси,пишещият тук Рони ще отиде пак да гласува.Единстве-
  ният /и най-бърз/ начин да противодействаш на гаденето и
  нарастващото отващение е да започнеш да действаш от своя
  „окоп“.Тогава няма да е толкова важно как гласува Рони, защото хората като теб ще са наложили спазването на пра-
  вилата,дори от „политиците“.

 13. todoroff

  Бягайте братя, бягайте от България и никога не поглеждайте натам. Аз се спасих. Направете го и вие, докато можете. Нищо чудно след известно време да не ни искат никъде по света.(Не че сега много ни искат де)

 14. Заглавието кърти. Но наистина не разбирам този негативизъм, който се лее напоследък. Аз също живея в чужбина, за да уча, но каквото и да съм видял в БГ то няма да ме накара да спра да си обичам родината, а да ме разубеди да се върна.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *