НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Румяна Желева – Unplugged

Ще четете много коментари, ще чуете много реакции. Ето откъде тръгна всичко – откъси от изслушването на кандидата за европейски комисар от България Румяна Желева пред Европейския парламент на 12 януари 2010г.

В следващото видео се говори на английски и на български. Насладете се:99 коментара

 1. Belomore

  Ние не.

 2. Доре

  Румяна Желева трябва да бъде подведена под съдебна отговорност за документна измама и други нарушения на българското законодателство. А ние се занимаваме какви мръсници били БСП, Първанова и други, че я натопили и колко не българи сме да не я подкрепяме!
  Гласувал съм за ГЕРБ, но кажа ли че Румяна Желева е некомпетентна и много зависима, излиза че съм червен, или защитавам конкурентни/политически интереси или се казва, какво толкова виж ги другите колко са по-лоши.

 3. След двете последни управления,започва да ми липсва управлението на НДСВ.

 4. Трябва да си сляп и за предпочитане глух, за да продължаваш да твърдиш, че Р.Желева става за това, за което я препитваха вчера. Пълен резил.
  Тая жена е срам за страната си, а също и за нейната съдебна система!

 5. 10 стинки

  а бре, маскари! Някой знае ли тука какво значи НДСВ. Кое се стабилизира при тях? Кое по-точно беше нестабилно преди това? М?
  От новото миризливо лайно, дай да се върнем на старото, щото е оветряло вече и не мирише толкоз…
  Акъл имате ли вие да приказвате таквиз простотии. Айде кат е тъй да възкресим бай Тошо. Тогаз сигурно хептен ви е било добре по детските градини. Детско щастие…
  Който драпа да се върне миналото, не носи нищо ново и нищо добро. Утре всички недоволни – на протест! Като почнат да се осират още, да си дават оставката и толкоз! Ако има някой по-кадърен и заинтересован(аз) да иде. Кат няма… ще го ядем, щото сме прости и не се учим. НДСВ искали! амсалаци!

 6. До паразитно включващото се и адски дразнещо „Fifi“:
  НДСВ, чрез лицето Милен Велчев, продъни външния дълг на България.
  НДСВ, чрез лицето Симеон Борисов, ограби държавата ни с няколко хиляди декара гори и незаконно върнати други имоти.
  НДСВ по най-груб и безпардонен начин подкрепяха мафията при прането им на пари и съсипването на българските курорти.
  Мястото на НДСВ е в най-черната част на новата българска история.

 7. С колко % се повиши заплатата при Станишев и при Борисов? НИЩОЖНО малко.
  А колко % увеличиха цените при БСП и ГЕРБ? Стократно!
  На практика увеличението на заплатите е прах в очите, защото плащаме по-скъпи данъци. Освен всичко друго сега има и много повече такси! ИСКАМ СИ 2003-2004 ОБРАТНО! Тогава се живееше много по-лесно. Всичко беше в пъти по-евтино.

 8. Освен това в НДСВ нямаше аграрни муцуни като Желева Крокито и Цецка Цачева – Бухала.

 9. Димитър

  Абе какво ти пука за някакви си гори бе? Изобщо не ми пука за никакви гори. Ти горите ли ядеш и обличаш?

 10. да keen

  Медиите предричат, че на следващите избори ще има червен картон за ГЕРБ, обаче няма да гласуват хората за БСП – ще гласуват за НДСВ. Така поне казва пресата. Истината е, че управленията на БСП и ГЕРБ си приличат – водят се от максимата „гаф след гаф“.

 11. При НДСВ все още имаше култура. Каква култура имаме след 2005 година? Никаква! Боклуци като Преслава станаха много известни именно при Станишко и сега при Бойко съвсем ще се затвърдим като мутраджийска и чалгаджийска държава, където всички се кланят на Андреа, селянката Преслава и други подобни отрепки.

 12. Спас

  Spirographus,
  знаеш ли? Ти си доста прав в съжденията си.
  И аз мисля така за себе си.

  Но това не ме отказва да МИСЛЯ и да НАСТОЯВАМ на това, което МИСЛЯ до като не се убедя,че не мисля правилно.

  Обаче, повечето коментари тук ми говорят за КОМПЛЕКСИРАНИ, значи МАНИПУЛИРАНИ, НЕСВОБОДНИ хора. Никакъв аргумент не помага в такава ситуация.

 13. @spas

  „be very concrete“ , ако мога да цитирам идолката ти.

  Една дума – позор. Не знае английски, не знае география, щяла да ходи on the ground в аденския залив (не знае какво е залив, та питащия го замени с ‘шелф’) , военна хуманитарна мисия в Афганистан, ще преговаря с талибаните. Пък въпроса с финансирането на операциите, на какъв принцип да става.

  Малей , ужасТ. СРАМ.

  Избрано творчество :

  „Кризи и природни бедствия стават всекидневно, включително и от моята кандидатура направиха криза“ – интервю за „Стандарт“

  „ЕК е работила с над 200 неправителствени организации, включително и ООН“ – пресконференция в МВнР.

  „На дипломация се учих по курортите на България. Работех от 15-годишна по къмпингите и контактувах с много чужденци, знам каква е цената на хляба“ -интервю за в. „Труд“

  „Била съм в Близкия изток – и в Грузия, и в Египет“- пресконференция в МВнР

  „Не толкова от близо, от три метра ще ме снимате – като Анджелина Джоли“ – реплика към фоторепортерите в НС

  „Ходих няколко пъти до тоалетната, видях се с Клинтън и Лавров“- пред журналисти в Брюксел.

  „Aз съм тук, защото няма какво да крия, така че смятам, че няма за какво да говоря.“

  „…в сътрудничеството с ООН аз ще сътруднича с ООН и с организациите към ООН.“

  Това с Лавров кърти мивки .

 14. А , Дневник са направили извадка. Чети и се раздвай на „професионализма“ на госпожата :

  http://www.dnevnik.bg/evropa/2010/01/13/841913_iz_otgovorite_na_rumiana_jeleva_po_resora_i/?ref=rss

 15. Младен

  Спас: те твоите аргументи са направо смешни понякога

 16. За пореден път се убедих, че НДСВ въпреки пустите гори си бяха по-добре от БСП и ГЕРБ… Омръзна ми от Бойко, от Желева, Дянков, Волен, Станишев, Доган, Цачева и други подобни селяни. Поне в НДСВ нивото на английския е по-високо и като цяло са по-интелигентни, а ГЕРБ и БСП са селски хора – елементарни и прости. Те нямат нужда от култура и интелигенция. Бойко – първи фен на чалгарката Ивана, Станишев – фен на Преслава.

 17. А КЪДЕ Е МУРГИНА? НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ ЛИ?

 18. Лелеееее, мн. е зле ?! „Изчервих“ се пред кампютъра от срам ??? От ГЕРБ толкова ли нямат кадри ??? Къде са тръгнали да „срамят“ България !!!

 19. Спас

  Ето как Аз МИСЛЯ за г-Желева.

  (Нещо като) АКСИОМИ:
  МИСЛЕНЕТО съществено зависи от ЗНАНИЕТО (образование, култура, опит) и от ЕЗИКА.
  МИСЛЕНЕТО може да се МАНИПУЛИРА (обработва, възпитава, насочва) съзнателно или несъзнателно от средата (семейство, махала, училище, университет, работа, общество).

  СЛЕДСТВИЯ:
  ОГРАНИЧЕНОТО ЗНАНИЕ ОГРАНИЧАВА МИСЛЕНЕТО.
  Поради тази причина един МИСЛЕЩ човек НИКОГА НЕ ЗНАЕ ДОСТАТЪЧНО. За всеки НОВ проблем (работа) той има нужда и от НОВО знание. Един човек, който показва, че ТЪРСИ ЗНАНИЕ, обикновено е МИСЛЕЩ.
  МАНИПУЛИРАНОТО мислене Е ОГРАНИЧЕНО (НЕСВОБОДНО).

  Кандидатурата на г-жа Желева е за позиция Европейски Комисар.
  ДОПУСКАМ, че необходимият кандидат е МИСЛЕЩ човек, защото Мислещият човек е способен като да добива НОВО ЗНАНИЕ така и да създава НОВО ЗНАНИЕ (нов подход, ново решение).

  Г-жа Желева има ВИСОКО образование, служи си и с Немски и с Английски език, които неща са база на едно плодотворно МИСЛЕНЕ.
  Г-жа Желева показа, че в нейния подход ПЪРВОТО е НОВОТО ЗНАНИЕ, с което, за мене, тя отново показа, че е МИСЛЕЩ човек.

  Манипулираното мислене казва: Да, ама тя не знае (НЕЩО СИ).
  Та какво като не знае НЕЩО СИ? Няма да МОЖЕ да го научи?
  Манипулираното мислене казва „Срам“, „Позор“ – ЕМОЦИИ, заместващи РАЗУМ? Не става.

 20. Д.Кърпачев

  В подобна среда е немислимо за мен, как г-жа Желева въобще издържа! Евала и! Никой на нейно място не би се справил по-добре.Това не бе дебат свързан с ресора и, а истински фарс, иницииран от жалките остатъци от БСП и от още по-жалката Първанова.

 21. Аз не мога да разбера вие как очаквате да има адекватни отговори от страна на Румяна Желева, при условие, че бе подложена на едно целенасочено унижение. Ако някой от вас(критикуващите) го залеят с ледена вода, как бихте се справили на изпит?! У нея липсваше самоувереност, а аз напълно оправдавам това и я разбирам. Тук не става вече дума за политика, а малко човечност, дори патриотичност го наречете. Какво означава била неподготвена, не познавала материята? Само вие форумджиите ли четете и следите новини…ами най-малкото говорим за външен министър на България.
  Срам ви е от Румяна Желева, пък не ви е срам, че ще ни коментират в Европа като неподкрепящо се общество, да не кажа по-груба дума. От това по-голям срам има ли?!

 22. Не знам за политик, ама определено не се справя с говоренетона английски… Фейл??

 23. Nikita

  Не знам кое е подвеждащо и кое не, но подобно поведение от българска страна е недопустимо, още повече, че обвинението беше изказано мн злобно и не на място и на английски да й говори е най-малкото неуважение към Румяна Желева. Дори и да има истина в това, което се казва има начин тия неща да се уредат и то интелегентно, за да не се компроментира държавата, но явно някои хора действат подмолно и са чакали своя „звезден миг“, за да блеснат на гърба на всички българи и на страната ни. Така е когато човек си е прост, само не знам защо имат такова самочувствие – „Царят“ ли им го даде ?!

 24. TheSaint

  wertyusa, на унижение се подложи тя сама.. ако си отговаряше точно и ясно без да увърта нямаше да я притиснат толкова.. а колкото до компетенциите и – преди месеци тя, външния министър на България, на една пресконференция сложи Египет и Грузия в Близкия Изток.. така, че няма защо да се чудим че не знае къде е Аденския залив и що е то Сомалия.. жалко, защото не мисля, че ни подхожда да ни ръководят амбициозни малоумници

 25. Минаващ

  „сложи Египет и Грузия в Близкия Изток“
  Че защо тя да ги слага бе чожум? Те са си там.
  Я виж тука: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Middle_east_graphic_2003.jpg (Грузия се казва GEORGIA.) пък и тука: http://en.wikipedia.org/wiki/Middle_East.

  Изобщо смисълът на „Близък Изток“ се е променял във времето, но Египет се разглежда като негова част доста отдавна. Сега не виждам никаква причина държавите Армения, Азербайджан и Грузия (наред с Турция и Иран) да не са част от Близкия Изток, който по обща дефиниция е област, която обхваща ЮГО-ЗАПАДНА АЗИЯ и ЕГИПЕТ.

 26. RoujkaBG

  Румяна Желева е нарушила българското Законодателство, за което трябва да й бъде потърсена съдебна отговорност и понеже си има политически чадър има и наглостта да се явява при това неподготвена и без нужните качетва пред ЕП.
  Гадничко е, че именно червените евродепутати поставиха на дневен ред нейната нередовност и я представиха пред Европа като закононарушител, каквато си е, благодарение точно на тия същите червени бг и европейски депутати в държавата ни царят хаос и разруха. Мястото на тази персона не е в ЕП, а в съда.

 27. Seldunus

  Fifi, млъкни малко де, разбрахме че си за НДСВ, стига толкова. Като ти се живее в 2003 си живей назад във връмето, слушай си опера и т.н. Имал съм преки наблюдения как НДСВ участваха на някои избори, и повярвай ми имаше някои определени хора, които си живееха по-добре тогава.

 28. Истината е, че тази кандидатура беше голямо излагане пред Европейският парламент. Сигурно всички български политици имат повече или по-малко вина. Аз обаче съм си българин и най-много си обичам и държа на България! Истината е, че ако полицай ме документира с радар с превишена скорост, няма да ми прости, защото му обяснявам как не съм направил ПТП и последният ми акт е от преди 7 години. За мен казусът с г-жа Желева е същият и не виждам причина да й прощавам поне аз, като гражданин на България, слушайки обясненията й, как фирмата не работела! Законите са за всички и хубави или лоши, трябва да се спазват! Най-вероятно това ще бъде поуката от нейният опит да стане еврокомисар. Другото е работа на политиците. За нас, като избиратели, ще има пак работа след 3 години.

 29. Вихра Карапетрова

  „ПРЕДСТАВЯНЕТО“ НА ЖЕЛЕВА
  1. ВИЖТЕ КАК И СТОИ „ШАНЕЛ – чето“ (от къде ли е взела пари да си го купи) – КАТО НА ГОДЕНА ЦИГАНКА, ЧЕ И ОБИЧКИ СИ Е СЛОЖИЛА!
  А ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КОЛКО ПО-СКРОМНО СА ОБЛИЧИНИ ДРУГИТЕ ЖЕНИ В КОМИСИЯТА.
  2. ВЪОБЩЕ НЕ Е „СМУТЕНА“, КАКТО ИСКА ДА Я ИЗКАРА БОЙКО – НАПРОТИВ – ДЪРЖИ СЕ НАГЛО И НАХАЛНО!
  3.ЕЗИКЪТ И Е ПРОСТ, ЕЛЕМЕНТАРЕН И СЕ ЧУВСТВА ДИАЛЕКТА.
  4. ДЕПУТАТИТЕ СЕ ПОДХИЛВАТ ЕХИДНО(Нно това тук е избегнато), ДОКАТО Я СЛУШАТ, А ТЯ ИЗЛЪЧВА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЗЛОБА И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ВЪПРОСИТЕ, ОТПРАВЕНИ КЪМ НЕЯ.
  5. ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИТЕ С ПОВТАРЯЩИ СЕ КЛИШЕТА, КОИТО СА БЕЗ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ.
  ВСИЧКО ТОВА СЪЗДАДЕАВА ОБРАЗА НА ЕДНА НАГЛА, ЗЛОБНА, НАДУТА И НИСКО ИНТЕЛЕГЕНТНА ХИТРА СЕЛЯНКА (КАКВАТО В СЪЩНОСТ СИ Е ТЯ – НИЩО ЧУДНО, ЧЕ ДРЕХИТЕ И СТОЯТ КАТО КРАДЕНИ)

 30. Вихра Карапетрова

  ОЩЕ НЕЩО: КАК САМО РАЗДРУСА РЪКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА – ТОВА ДА НЕ Е ПРЕОБЛЕЧЕН В „ШАНЕЛ“ МЪЖ

 31. всъщност истината е, че дори да загърбим въшливите отчети, които е качила в търговския регистър на Глобъл консулт (в тези от 2007 има очевадна грешка, която може да е техническа, а може и да е просто защото някой е “съчинявал” отчета), както и да е, та ако загърбим тоя въпрос, следва следващия:
  Защо тя може да твърди, че не е взела никакви пари от продажбата на фирмата, след като в касата на дружеството има 20 хил лв (по официални данни), което означава, че същата тази госпожа е получила печалба от продажбата в размер на 15 хиляди лева (разликата между 20 хил и 5 хил лева основен регистриран капитал). Т.е. тя твърди, че не е взела пари за фирмата, пък видиш ли все едно е подарила едни 20 хил лв на новите собственици?!? Как стават тея неща? Следователно тук тя е трябвало да декларира доход и да плати данък – 1500 лева, укрити данъци!!!

  Ако загърбим и този малък административен проблем, минаваме на следващия – абсолютната алогична себичност царяща сред герберите. Значи, видиш ли “крехкото създание” било атакувано грозно, и поради тази причина объркало някои неща…Брях… Ами сега като е външен министър, какво правим при преговори с Русия, например… лижем задници (не е задължително да е само Русия), естествено, виж в това ни бива (като оближеш гъза на някого той определено не се интересува дали си сгафил или не си).

  Била професор в Магдебурския университет, в интернет пише – това е един от най-новите университети в Германия… икономическата му специализация, не бих казал, че е по-забележителна от тази на нов български университет.

  Отиваме и до т.нар плюене от страна на българите, ех, ех, колко е крив космоса 🙁

  Но нищо, дано разумът възтържествува!

 32. Това е срам за България. Първанова кой я пита да се обажда. Не осъзнава ли, че само вреди на нашата родина…

 33. Венко

  На предложението на г-н Ангел Грънчаров бих отговорил така:
  Аз пък предпочитам Румяна Желева да стане еврокомисар, а Тафров да стане министър на външните работи. Така сомалийците може да останат непосетени, но пък ние ще си имаме свестен министър на външните работи. Което от чисто егоистична точка ми се струва къде по-добре.

 34. Spirographus

  Съгласен съм с Венко напълно

 35. Доре

  http://19min.bg/news/8/25398.html?&#comments
  Да видим дали ще съдим сега някой друг освен 3 дивизионни бандити

 36. sandy048

  Западната дипломация винаги се е намесвала несправедливо и унизително спрямо България !! Така е и сега !! Да не би техните комисари да са учили някъде за това ??Какво е това надменно поведение !! България равноправен член ли е или не ?? Това имаме , това изпращаме !!

 37. Приличаше на чалгаджийка в М

 38. в Миланската скала. Нещо се бъгнах. Извинете.

 39. телец

  На-трагичното е, че БКП чрез Кунева и употребената отвред Първанова /Защото нея я употребиха и чужди и свои/все още манипулира нещата.

 40. agapoula

  Мисля,че много от коментиращите тук не могат да са сигурни в това което казват.Аз съчувствувам на РЖ,защото не е очаквала тази атака,и после се е оплела.Ходила сам на изпити,и съм се притеснявала не защото не знам,а заради самия изпит,камо ли пред ЕП.И като ти направят и такъв номер.Ние всички тук надали знаем политическия начин на изразяване,винаги говорят с подтекст.Английският и е добър,но с акцент,характерен за източно европейските страни,а не както казва Вихра с диалект.Ами като не правите разлика между диалект и акцент,не се изказвайте.КОнфликти на интереси имат всички политици в БГ,жалко че тя не се е усетила да я закрие като е нямала дейност.Аз дето нямам никакъв бизнес имам 2,3 фирми,и не помня закрила ли съм ги или не,имаше някаква истерия на времето да имаш фирма,защото демократите след 9ноември промиха мозъците на вс.и едва ли не ако нямаш фирма,не можеш да работиш или вършиш някаква дейност.Плашеха че ще стават скъпи,и какво ли не,не си спомням.Та политическия начин на изказване не е никак разбираем,да не кажа непонятен.Аз слушам някакво интервю с някой политик,и после в новините слушам интерпретацията на журналистите и си викам не ставам за политик,аз не разбирам контекста на речите и изказванията им.Може и да не съм права,но си мисля че не съм толкова глупава,просто говорят на политически език.

 41. Велков

  Ясно е, че Желева е жертва. Жертва на политически игри и на собствената си наивност. Не я опрадавам. Казвам само, че се срамувах много повече, когато министър-председател беше човек без собствено лице и пол. Министри, които претендираха (и претендират) за професионализъм, а сключваха секретни договори с явна загуба за страната ни (Р.Овч.), министри, които се срещаха с мафиоти и пикаят в шадрафани (Р.Пет.), министри, които явно защитаваха чужди интереси (П.Дим.). Изобщо, Бъгария е пълна с парадокси. Парадоксите (изключенията) са правило и следователно трудно можем да обобщаваме.
  Важното сега е, че стремежът към нормалност е налице и той трябва да се поощрява.

 42. непредубеден

  Не се наемам да тълкувам истинските мотиви на г-жа А. Първанова, но де юре позицията й е безупречна – знае за извършено нарушение и подава сигнал. Естествено, че български гражданин много по-добре ще познава реалиите в България, а един евродепутат си има общи отговорности и задължения, не зависещи от криворазбран патриотизъм или солидарност.
  Или пък нашите престъпници, дето вършеят из Европа и по света, нашите служби ги закрилят от любов към родината и българщината?!
  В края на краищата, докато не си кажем кривиците, пък макар и срамни и позорни, няма да ги преодолеем.

 43. непредубеден

  „Аргументът“, че „е, айде, имала фирми, ама те не са имали оборот“ може да се окаже разковничето и към укриване на доходи. Още повече тя периодически ги е продавала преди деклариране на собственост, след което не е „забравяла“ да си ги откупи обратно…
  А ние в Абсурдистан добре знаем, че тарикатите, които изплуват във властта живеят над закона.

 44. Любомир

  Spirographu, пич – ти си написал тоооочно това което аз щях да напиша – просто си ме изпреварил с ден-два :))

  Цитирам

  Обаче и аз като ники666 едвам изтраях да гледам частта с конкретните въпроси по портфолиото и компетенцията/ите и. Много слаба, много неподготвена… На конкретни и специфични въпроси отговаря общо, повтаря се, хъ-ка, ъ-ка, не си завършва мисълта, несвързани и нелогични изречения. Нямаше въпрос по който да отговори стегнато и точно, без увъртания и общи приказки/клишета. Английския и беше много слаб. Пълна боза!

  Край на цитата…

  Аз живея от около 3 години в Канада – и лично познавам около 5 българи (4-ри момичета и едно момче) които говорят Английски, Френски, и Немски(или Италянски в случая на 2-те момичета) АБСОЛЮТНО ПЕРФЕКТНО без почти никакав акцент, и с изключително голям речник + много добра дикция. Действително в България докато живях, таакаа и не се запознах с такива хора с такъв капацитет :(( толкова да ми е мъчно как такива хора прооосто ни напускат държавата за по-добър живот нейде из света… Аз за политическия аспект няма да коментирам защото 4-та година уча Бизнес Администрация в UBC – Университет на Британска Колубмия – Канада, и ще специализирам със счетоводство а не с политически дисциплини. По отношение на западните езици обаче…. добре бе мааамаму стара как може г-жа Желева да има дори смелоста да отиде на такова изслушване от такъв мащаб – като тя БУКВАЛНО ЕДВАМ ПРИКАЗВА НА ЗАПАДНИ ЕЗИЦИ…+ мисълта и тече бавно, с мнооого хъкания, мъкания и т.н. ОК – ясно, че има много стрес и притеснение, ама за да претендираш за тоя пост трябва и можене… Както казах не се интересувам много от политика и наистина може пък и да е компетентна (на роден Български обче) г-жа Желева – знам ли, Вие ще ми кажете, но коолкото и да е умен човек, без добри ораторски и презентаторски умения въобще няма място в каквито и да е било политически дейности. Както казва „Spirographu“ – аз точно както него на моменти спирах звука, защото главата ми щеше да се пръсне от срам, просто игличке ме побиваха по цялото тяло, когато чувах г-жа Желева какво говори, и как го говори…

  Моля се някой мноого по-представителен човек да замени г-жа Желева от тоя тоолкова нелеп за нея пост..

 45. НИЯ

  ЛИЧНО АЗ,
  АКО БЯХ НА МЯСТОТО НА Р.ЖЕЛЕВА ЩЯХ ДА ГОВОРЯ САМО НА БЪЛГАРСКИ
  УНИЗИТЕЛНОТО ТУК Е НЕ НЕЙНОТО
  ИЗЛЪЧВАНЕ,ОБЛЕКЛО И МАНИЕРИ А ТОВА НА ДРУГИТЕ,Т.НАР.ЖЕНИ,ДАЖЕ НЕ СА СИ СРЕСАЛИ СЛЕД СТАВАНE
  ДЕН ЛИ Е НОЩ ЛИ Е,НЕ СА НАЯСНОqТ. Е.НЕ СА В ЧАС
  ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ЗА НАШЕГО БРАТА,ЖИВЕЕЩ ЗАД ГРАНИЦА-АКЪЛ НЕ ИСКАМЕ.

 46. непредубеден

  НИЯ, ТИ ПИТАЙ ОЩЕ КАКВА КОЛА КАРАТ ТИЯ КИФЛИ И КОЛКО КВАДРАТА ИМ Е ХАПАРТАМЕНТА, ТА СА СИ НАДВИЛИ НА МАСРАФА ДА СЕ ЗАЯЖДАТ С НАШЕТО БУЛЧЕ!

 47. Б.Р.

  Ето още едно мнение, цитат от в.Стандарт:

  Старата соцгвардия заложи капан на Желева
  Мартин Дилън, журналист

  На 12 януари в Брюксел онези, които тъгуват по примитивната студенина на комунизма, получиха шанса да демонстрират атавизма си по време на изслушването на Румяна Желева. Тяхното поведение прие формата на непристойна, порочна атака на живо пред тв камерите. Онова, което се случи, бе гадна игра на отгатване на думи, предназначена да изложи и провали кандидатурата на Желева за еврокомисар. Зад нея можеше да се съзре дългата ръка на българската стара гвардия, сега маскирана като социалистическа партия. Хора, които намират утеха в подобно скроени идеолози в Русия и сред т.нар либерална левица в държавите членки на ЕС като Германия и Холандия.
  Словесните атаки срещу Желева носеха отличителния белег на добре режисирана, злостна стратегия, която направи България смешна. Водач на обвиненията стана българският евродепутат Първанова, ястреб, който преследва собствените си интереси в удобната роля на заговорник. Тя беше подпомогната от холандката Саргентини, член на групата на зелените, която беше готова да сграбчи Желева в ноктите си, напомняйки ми на вълк с пяна на устата. Нейната решителност да превърне изслушванията в ЕС в боксов мач я накараха да забрави, че подобни събития се подчиняват на правила и традиции, изискващи спазването на благоприличие.
  За мен най-депресираща част от безвкусната драма бе ролята, която Първанова изигра. Тя бе твърдо решена да накара останалите страни от съюза да повярват в лъжи, с които да отстрани политическия си опонент. Нейното поведение бе наистина примитивно, по начин до болка познат на балканските народи. Какво постигна с тази си философия? В стила на онези, от чиито политически кръг тя и Кунева произхождат. Първанова и другите създадоха обстановка, в която бе невъзможно Желева да говори свободно по време на изслушването. Тя се чувстваше като заек, хванат в капана на фаровете на ловците, решени да я унищожат.
  (Авторът е британски разследващ журналист и писател, работил дълго в Би Би Си)

 48. Фифи

  Уродливи грозилища като Желева и Цачева са за някой цирк, не за политиката.

 49. It was some sort of pleasure getting to your site the other day. I got here just now hoping to get interesting things. And I was not disappointed. Your ideas for new tactics on this subject matter were helpful and a great help to me. Thank you for creating time to write out these things and for sharing your thinking.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *