НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Румяна Желева – такава, каквато иска да бъде

Утре кандидатът за европейски комисар Румяна Желева ще бъде изслушана в Европейския парламент. Ще бъде и поразпитана.

В навечерието на тази процедура, аудиовизуалната служба на Европейската комисия изготви видео портрети на всички кандидати. Те са снимани в координация с екипите на съответните кандидати и до голяма степен представят образа им такъв, какъвто те биха искали да бъде.

Ще видите Румяна Желева да пие кафе във виенската сладкарница срещу паметника на съветската армия, да чете жълт вестник, докато чака Бойко Борисов в студиото на Дарик радио, да играе тенис…

Ето как Румяна Желева и нейният екип си представят образа на еврокомисаря Желева:46 коментара

 1. Еврокомисарката ни Румяна Желева си взе жилище за 500 000 евро в Брюксел

  Външният ни министър Румяна Желева се задоми с нов апартамент в Брюксел, за скромната сума от 500 000 евро.
  Парите били преведени посредством банка в офшорна зона на Европа. Информацията излязла след проведено журналистическо разследване, от което се научи за доста тъмни неща, около нашите политици.
  На мушката най-вече е Румяна Желева, която само преди седмица се сдобила с луксозно жилище, намиращо се на пъпа на Брюксел, за което много странно не плащала наем. Именно този факт озадачил разследвачите, които си наврели носа по навътре и разбрали каква всъщност е работата.
  http://angelyordanov.blogspot.com/2010/01/8_10.html

 2. Искрено впечатлен съм. Крепка вяра, светски маниери, прес-ориентация, спортен дух… какво повече могат да искат тези хора от нея?

 3. jordan

  Нали имаше официална транслитерация на кирилица в латиница ? Защо тогава Jeleva, а не Zheleva – или закона пак не важи за „наште“

 4. Доста повърхностно…

 5. Аз се чудя кой е написал CV-то на госпожата, което е поместено в сайта на ЕП. Много зле.

 6. Къде са клиповете на останалите комисари – не мога да ги открия никъде 🙁

 7. Хм, след като е христианка (и го набляга), защо не се кръсти, когато пали свещичката?

 8. Погледнах няколко CV-та на кандидат-комисарите – нашата Желева се очертава като най-голямата парашутистка от списъка като гледам :/

  Не става ясно как така кариерата и започва през 95та година като член на борд на директорите.. при други кандидати автобиографията им започва от 70те или поне 80те години.

 9. NPaine

  г-н Бедров, Румяна Желева разбива досегашния модел за назначения по високи европейски постове: нито е курв@ която спи с който трябва, нито е номенклатурно отроче. Мисля че това достатъчно добре описва защо толкова много я мразят комунистите и защо има такива атаки срещу нея. Прецедентът създава правилото, успешното назначение на г-жа Желева, би било многократно по голяма победа за рационалните българи, от назначението на дъщерята на един партизанин (и.е. национален предател, терорист и т.н.) за шеф на Юнеско.
  И не, това че си шеф на клон на която и да било банка, не означава че си дупе и гащи със собствениците, нито ще си баш мафиот като тях. Да твърди един човек обратното означава да няма никаква представа за реалния работен процес в една банка.
  Знам че ще прозвучи като слух, но тъй като не желая да задълбавам : има субективни фактори влиящи на желанието на Барозу на задържи Кунева.

 10. NPaine, това че не е нито ‘курва’, нито номенклатурно ‘отроче’ добре. Проблема е че не е нищо друго положително. Може би най-голямото им постижение е че ми е ‘градска’.

 11. NPaine

  harma,
  караш ме да се превръщам в защитник на човек, който като цяло ми е безразличен. За какви постижения говориш? Какво очакваш повече от нея? Кунева с какъв опит влезе в комисията?
  Честно казано, леко презирам хората които са завършили социология, а и не разбирам какво точно изучава въпросната наука. Факт е обаче че докторат от немски университет, независимо каква е областа, е изключително голямо постижение не само за българин, а и за немец по принцип. За мен докторантурата на Желева е достатъчен довод да ме убеди, че жената е кадърна. Дипломата за доктор е нещо „материално“, нешо което се вижда, а най-големите постижения за които ти говориш са въпрос на лична интерпретация…а и повярвай ми това да си доктор в бяла държава, не е като да си доктор в България.

 12. Както казва сама тях „чуство за безсилие“

 13. А мутреска да е случайно?

 14. Костадин

  Много слаб клип! Ако концепцията е била да покажат, най-добрите и черти – хубаво разбираме какво Желева или PRите й смятат за най-важно. Но НИТО една от тези черти нямаше връзка с ролята и бъдещите й задължения като еврокомисар.

 15. Dian Lane

  Хайде, да кажа нещо и аз. Изпълнена съм с противоречиви чувства относно госпожа Желева. От една страна, очевидно има пропуски, но пък, показва някакъв капацитет за развитие. За обвързаностите на нейния съпруг зная, че се раздухаха и отнесоха до Брюксел от изданията на Тошо Тошев. (Но по този признак, не би трябвало и Борисов да е премиер, Цецка да е председател, БДШНИМ да е министър и т.н.) От друга страна, на принципа виж кой я хули у нас, а още по-лошо и в Европа, решавам, че трябва да подкрепя госпожата. В едно нещо, обаче съм съвсем сигурна: ако трябва да избирам между нея и Кунева-Пръмова, нямам никакви колебания. При всичкото си много-говорене и качества да се пласира добре, предишната еврокомисарка не направи нищо за България, но пък много за себе си. А фактът, че Бокова се обажда по въпроса, след като трябва просто да се гръмне, слага ударението на дискусията.

 16. Ralitza
 17. Дзвер, може и случайно да е мутреска :))
  Ама, оттам-нататък нищо не е случайно 🙂
  Както и нейната биография все ще е „оттам-нататък“…

  NPaine, манипулацията ти, че я мразели комунистите (само) е прозрачна и елементарна.
  И за каква омраза иде реч тук. Фактите омраза ли са??
  Извинявай, но не съм бил комунист, не съм и няма да бъда 🙂

 18. Dream on

  Пичове, достатъчно не познавам кандидата за еврокомисар, за да мога обективно да кажа дали подкрепям или не. Все пак си има механизми за номиниране на кандидати за еврокомисари, ако са спазени и се получи одобрението от ЕП, то те стават членове на Европейската комисия и представляват определен ресор именно в тази ЕК. С това искам да обърна внимание на тези които очакват Еврокомисаря от България да прави „нещо“ за България. Не, няма да прави, защото в рамките на ЕК не представлява България, а представлява целия Европейски съюз по отношение на неговия ресор.
  Когато се налагат санкции на дадена държава от страна на ЕК, комисаря от съответната страна е длъжен да защитава интереса на ЕС, а не на страната си.
  Защитата на националните интереси става по време на заседанията на Европейските съвети на ниво министър-председатели и съответни министри, както и в Европейския парламент.

 19. By Стойчо, 11.01.2010 @ 11:40

  Хм, след като е христианка (и го набляга), защо не се кръсти, когато пали свещичката?

  Сигурно не е християнка?!!.

 20. @alisa, според мен е христианка, колкото Гоце или Добри Джуров. Във всеки случай не знае как да се държи в черква, което значи, че не е искрена в клипа си. Иначе не отричам правото й да се поправи, но все пак не бива и да ни лъже, нали?

 21. Dian Lane

  Dream on, да уточня, наясно сме с функциите на комисията. Имах предвид, че Кунева не извоюва нищо за България като водеща преговорите по присъединяването(не случайно е прозвището й „Madam Yes“), освен че си извоюва правото да стане еврокомисар.

 22. Dream on

  Dian Lane, нужно беше това уточнение, съгласен съм с теб.
  То като чета Лисабонския договор (виж ми акъла?!), въобще се чудя какво точно някой от преговарялите е извоювал за България?

 23. Астор

  Заставам зад тези,които утре биха приели със задоволство избирането на Желева!Женската“тактика“на Кунева чрез Борозу е типична за призхода и,и до нищо няма да доведе.
  А към тези,които са и противници/но не от червените редици/и които са готови да демонстрират против Закона интерфеис,ще задам един въпрос-Когато хомосексуалистите демонстрират за повече лични права и свободи,ВИЕ бихте ли манифестирали редом до тях?!Нали като демократи признаваме правото им,но съвместна демонстрация…?

 24. Благодаря ти Ralitza за клиповете адреса (http://ec.europa.eu/avservices/video/video.cfm?sitelang=en&type=1)

 25. в нашият или в конкретният случай може спокойно да кажем че какъвто е ресора, такъв е и евро комисаря-напълно измислен, та чак безсмислен. както си личи и от смешното клипче с което се опитва да ни се представи в някаква измислена персонална неиндивидуална безличност

 26. Dian Lane

  Апропо, клиповете като цяло не са професионално направени. И другите кандидати не са кой знае колко добре представени.

 27. Belomore

  Не е истина, просто покъртително…

  Това нелепо клиширано видеонедоносче да не го е правила рекламната агенцийка на Иван Киров Киров???

  И така, последно – Джелева или Йелева? 🙂

 28. Demirel

  К’во да коментирам – класически клип.
  Какъвто народът, улиците и обноските му – такава и кандидатката му за комисар.
  Френски чар над клекало не се култивира.
  Я, па я тре’аше да се исбръснем, па тогаа да пишем, май…

 29. Ако в ЕС познаваха българската реалност, този клип щеше да се превърне в бестселър, подобно на клипа с интервюто на английски на Стоичков. Тази женица е безнадеждна… Както и онзи, дето „си обича МВР“.

 30. И да се епилираш ще си останеш дърво обрасло с мъх,изяждано от дървеници.

 31. Астор

  Динята е ЗЕЛЕНА отвън,а отвътре ЧЕРВЕНА.Що е то??

 32. След омерзението „Бокова“ вече ми е все тая.

 33. Астор

  Днес ще бъде нанесено поредното круше на недоброжелателите на БГ.Ще ПОЗЕЛИНЕЯТ от злоба.Така,както 20год.ги разяжда отвътре най-великия българин в периода-Христо Стоичков.Пазете си жлъчката-ще се самоотравите!Английския няма да ви спаси!

 34. Belomore

  Случката „Бокова“ действително е омерзителна, но сравнението между Бокова и Джелева/Йелева е още по-трагично…

 35. На клипа Желева се е снимала с някакви слъчеви батерийки!? Как се връзва това с мораториума на ГЕРБ върху изграждането на ВЕИ!?

  Защо, след като не са мафиоти, тимаджийте бяха официално напуснати от съпруга на Желева!? С едномесечно предизвестие, което е започнало да тече почти месец преди началото на скандала…

 36. Gemelnik

  Само не разбрах за какво и беше това с църквата? Едва ли ходи всяка събота и едва ли изобщо вярва….

 37. Повечето от нашите въпросе са защо? Аз мисля,че защото така е решил ББ. Какво казва той сега?

 38. Belomore

  @NK

  Е как какво – тройната коалиция е виновна 🙂

 39. дарина

  Имам само 3 думи: Това Е Ужасно!

 40. shivach

  Егати тъпото нещо тоя клип ! Тази Желева е най голямото разочарование в кабинета на Бойко Борисов. Не външен министър, не еврокомисар – 3 автогола във второто полувреме е това чудо на стоматологията.

 41. Ужас !!!Румяна Желева била най- големият акционер в ЦКБ, Централна кооперативна банка, която е собственост на ТИМ. Нашите варненски мафиоти от много години си правят каквото поискат, а вече и в София. Накъдето се завъртиш ЦКБ, Армеец, Мартинели … Популярният от скоро израз- “ че го отвлечем, дори и президента да е“ съм го чувал преди повече от 10 години, от представители на същата групировка.
  Симпатизирах на правителството. До там ли я докараха- да търсят и правят пари от мафиоти. Много жалко !!!

 42. Боро

  Ужас !!!Румяна Желева била най- големият акционер в ЦКБ, Централна кооперативна банка, която е собственост на ТИМ. Нашите варненски мафиоти от много години си правят каквото поискат, а вече и в София. Накъдето се завъртиш ЦКБ, Армеец, Мартинели … Популярният от скоро израз- “ че го отвлечем, дори и президента да е“ съм го чувал преди повече от 10 години, от представители на същата групировка.
  Симпатизирах на правителството. До там ли я докараха- да търсят и правят пари от мафиоти. Много жалко !!! …

 43. Това наистина е невероятно парадиране и опити да се представи човек такъв, какъвто не е.

  Тази сигурно е за пръв път е влязла в църква, незнам от колко години… Дали въобще познава отец Станой – определено не е била на погребението му преди по-малко от месец. Харесала си е една празна църква, в която да влезе без никой да я види, един свещеник с когото да позира за снимка… вървейки 10 метра и една свещичка, която и тя не знае защо пали. ТОВА НЕ Е ВЯРА, ТОВА НЕ Е ХРИСТИЯНСТВО И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ГО РАЗБИРАТ ПО-ДОБРЕ ОТ РЕЖИСьОРА НА КЛИПА!!! Смешно е да парадираш с неща, които не разбираш. Всеки европеец знае, че ходенето на църква – означава да отидеш на богослужение.

  Играта на тенис? Смешно е! Ако това представлява – един ден на… по обед не е нормално да отидеш да играеш тенис, а следобед да си вършиш работата. Ако има хора, които играят тенис ще разберат, че показаното всъщност вероятно не е от човек, който редовно играе тенис.

  Не се прави, че правиш неща, от които разбираш и които правиш редовно, защото ставаш за смях.

 44. а що пък да не е протестантка, Желева, де?
  Пък за да изтъкне колко ще е хуманна, айде на църква…

 45. дух куче

  това е страшно смешен клип! и доста неудобен за гледане! не разбирам защо няма кадър как ходи на гледачка, например. съвсем логично би било…

 46. Сюжетът е от чалга клип.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *