НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

А ако до всяко добро същество не застане още едно…

22470_1290461189151_1458894839_30812167_1423656_nНовата година пак ще започне с протести. В социалната мрежа Facebook вече започна организацията на „Национален протест: България не е Биг Брадър! 2010 не е 1984!“ за 14 януари 2010г. Положението е Deja Vu: отново промени в Закона за електронните съобщения, които разрешават на МВР почти безконтролен достъп до данните от интернет и телефонния трафик. Да, предвиден е съдебен контрол. Но когато данните са ти вкъщи, чрез т.нар. интерфейс в МВР, съдебното разрешение става твърде пожелателно.

БСП и ДПС не успяха 5 /пет/ пъти с тези поправки. Трябва да признаем ролята на НДСВ в блокирането на бившите вътрешни министри Румен Петков и Михаил Миков. Сега ГЕРБ и Атака вече приеха на първо четене това, което БСП и ДПС не успяха.

Разбира се, че гражданите трябва да протестират. Милиционерите /и малкото полицаи сред тях/ винаги ще искат да имат достъп до всичко. Работата на политиците е да ги удържат. В случая удържането не сработи. Затова има нужда от протест.

Протестът обаче ще бъде успешен, ако доведе след себе си успешно политическо действие. Вече съм писал, че изразът „нашият протест не е политически“ е глупав. Всеки протест е политически, защото настоява за промяна в политиката. Т.е. политиците, които са против промените в ЗЕС, трябва да участват в протеста. Миналата година студентите казваха, че не искат политици на техния протест и сами доказаха наивността на тази позиция.

Депутати от Синята коалиция и РЗС вероятно ще дойдат на протеста. Винаги са били против, нормално е.

Обаче…

Петима депутати от БСП също започнаха кампания против промените в ЗЕС. Дори направиха сайта Аз протестирам. Ще се изненадате колко добре са го направили. Ще се съгласите с всичко, написано от тях. Ще ги харесате. Вероятно те също ще дойдат на протеста. Имат това право.

Ако изтрием паметта си, ще ги приемем като съмишленици. А ако си припомним как точно тяхната политическа сила занимаваше цялата държава в продължение на една година с ината си да наложи безконтролното следене в интернет…

Циничният прочит на тази ситуация е следният: не е важно какви и кои са, важно е сега да помогнат за каузата.

Но как ще се почувствате в компанията им на площада?52 коментара

  1. Ако до всяко добро същество
    застане по един полицай
    ах ще настане такъв живот ….

  2. Всичко е чудесно ,ако намеренията на участниците са искрени и благородни.Имената на членовете на БСП фигуриращи в сайта -azprotestiram-за мен са символ на цинизъм ,лицемерие и безочие.Мотивите им са еднозначни-както многократно са го доказвали.Те целят единствено и само лични облаги и използване на ситуацията за користни цели.
    Никога не забравяйте ,че добрият комунист е само мъртвият комунист-нему правилата на демократичната игра са му чужди,той не умее да се извинява ,нито да благодари,мечтае за лична революция ,а не за обща еволюция.

  3. яаааа нещо ново в житието на г-н апостолов вече е станал и хакер.откъде ги вадиш тези фантазиии бе мизерабъл защо не си гледаш пенсийката вместо да пишеш неща които не разбираш.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *