НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Човеците на годината

Никой нямаше да ми повярва, ако бях казал, че съм много зает и така нямаше как да откажа 🙂 Озовах се в ролята да представя церемонията по връчването на наградата Човек на годината 2009. Всъщност бях и член на журито и така ще трябва да поема част от отговорността за точно тези наградени.

lad_ivan_2

Теодора Захариева е Човек на годината 2009. /подробно за наградените/ Решението беше единодушно. Радвам се, че се запознах с тази жена.

lad_ivan_4

От ляво на дясно: Теодора Захариева, Капка
Панайотова – носител на награда за цялостен принос в защита на правата на хората с увреждания, Иво Инджев – най-номиниран /14 пъти/ на сайта humanoftheyear.org, Донка Панайотова – втора награда за работата й за десегрегация на училищата, Веселина Георгиева от „Спаси, дари на…“ – с най-много получени гласове на сайта на наградата, Антони Де Ла Реа от „Гласуване без граници“ – втора награда за мобилизацията в защита на правото на глас на българите в чужбина, арх.Калина Павлова – специална награда за гражданска доблест и смелост да се опълчи срещу олигархията във Варна.

снимки: Ладислав Цветков19 коментара

 1. Честито на печелившите.

 2. Благодарим от сърце на всички приятели на инициативата „Спаси, дари на…“, които ни подкрепиха! Благодарим ви не само за тази награда, която е и ваша! Благодарим за доверието ви, без което този сайт нямаше да е възможен! Благодарим за постоянството и любовта, с които дарявате шанс за живот на болните деца!
  Особено сме щастливи, че нашата смела, упорита и енергична приятелка Теодора Захариева стана Човек на годината 2009! Честито, Теди! Бъди все така безкомпромисна към своеволията в здравеопазването. Ти си светлинка и надежда за толкова много хора!

 3. Гласувайте за Иво Инджев в класацията „Ченге на годината“ 🙂
  http://www.stancianegra.com/2009/12/blog-post_4122.html

 4. Браво на наградените за себеотрицанието им при следване на истината и справедливостта, за стоицизма им да не се подмамят от тихото, спокоино живуркане, а да защитават понякога невъзможни каузи.

 5. заинтересувах се от „черната“ класацията на г-н Николай Павлов и, като разбрах годините му си обясних, защо ми предлага да участвам в чалга-номинации. според мен, става въпрос за опит и за вкус.
  често само първото е поправимо.

 6. ДА, Браво на наградените за това, че мислят и отстояват правата на всички нас, които кротко си живуркаме. Иска се нещо повече от смелост, за да се опълчиш на държавната месомелачка. Достойни българи, уважение и респект.

 7. Seldunus

  Хубаво е когато нещата са прости. На снимките се вижда просто едно нещо. Личности, които се изправят и заявяват своята позиция, позицията на много хора, позицията която трябва да бъде изказана. Защото сме хора.

 8. Опитът е качество което има значение – когато има интелигентност! Пази боже от глупци с опит! Защо само Гоце да е лош – че бил агент, а Иво е добър? Стига с двойни стандарти, стига лицемерие, стига цензура, стига сме броили грешките на другите, а своите НЕ! Или вие като опозиция – сте поредният театър! Четете Георги Марков – задочни репортажи и писма – моля образовайте се! Призна ли си ,сам, Иво Инджев, сам?

 9. Duhai ti supata s tozi nickname.

 10. Някакъв болшевик-самозванец се е нарекал ДСБ?! В такъв случай „ник-а“ му трябва да се превежда като „Дърт Социалистически Боклук“.

 11. belt,престани да се държиш като свадлива бабичка на митинг и опитай да се аргументираш. Чалга кое? Явно си ядосан, че в класацията присътва любимата ви шпионка ген. Атанасов и Иво Инджев – агент Ивайло, редом с Гоце 🙂 Ами на един фронт са действали и тримата

 12. Дърт Социалистически Боклук – го кажи на: Иван Костов! . . . Или го кажи на: Българските работодатели – Дерзайте Свине в Бизнеса: ДСБ!

 13. Казах го и ще повторя: щом са номинирани 2 ченгета, работата е ясна- плюй и отмини!

 14. Г. Георгиев

  До кога ще живеем с двойни стандарти в тази имитация на държава?Какво прави сред тези хора индивид като Иво Инджев?Как е възможно някой с подобна биография да бъде номиниран за каквото и да било?Този човек знае ли значението на думата „МОРАЛ“?Какво ви става бе,хора?До кога ще я караме така?

 15. Уважаеми, г-н Николай Павлов,
  За мен Вашата „класация“, публикувана тук, е провокация, но в това мое мнение няма нищо обидно. На български думата означава „предизвикателство“ – Вие съзнателно провокирахте аудиторията и получихте моя отговор. Това, че сме на различни мнения не бива да Ви очудва.
  Сега за „чалга-класацята“: Определяйки един независим журналист, какъвто е г-н Инджев, единствено като „ченге“, Вие ми натрапвате едностранчивото си виждане без никаква обосновка. За мен повърхностните обобщения и лековатите квалификации са белег на чалга-култура. Разбира се, културната, етническата и политическата принадлежност са въпрос на личен избор. И вкус – който аз не споделям.

 16. Г-жа Захариева не познавам, но знам , че не си връща заемите и нейни бивщи познати ги плащат на банките! все си мйисля , че е дълбоко неморално, да си човек на годината , а да предадеш хората , които са ти повярвали!

 17. Уважаеми, обосновката ми е съвсем ясна – всички номинирани са „труженици на тихия фронт“. С изключение на Красьо, който е по-скоро шега (но пък знае ли човек). Това, че според вашите субективни критерии Иво Инджев е „добро ченге“ и не следва да се поставя редом с „лошите“, не е проблем на моя вкус.
  Бъдете здрав!

 18. Уважаеми, г-н Павлов,
  Наистина е непродуктивно да се спори за вкус – особено в сумрачната област, предложена от Вас. Макар в спора да се ражда истината, раждането е болезнен процес и затова повечето от нас се зиграват с онова, което предшества раждането. Пожелавам на всички да не остават на прага на истината.
  За мен беше полезно да поговорим.
  Весели празници!

 19. Mamoulian

  Николай Павлов, точно в тази ли тема трябваше бе, говедо! Малко уважение нямаш ли към Теди Захариева, ако не към читателите на блога! Пиши си в своята черна и нечетена станция и спри да спамиш! Бетер Грънчаров си станал!

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *