НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Органът се оказа бая голям орган

logo1Добре, че някой идиот не е написал закон, който да задължава всички журналисти да членуват в Съюза на българските журналисти. Не им завиждам на лекарите. При тях няма мърдане.

Имам някакви мътни спомени, че преди много години в-к „Поглед“ беше с големи снимки и един от малкото в популярния днес таблоиден формат. Останалите бяха големи чаршафи – удобни за увиване на разни неща. После този вестник ми изчезна.

И така до днес. В доклада на комисията по досиетата прочетох 10 /десет/ пъти името на в-к „Поглед“. Я, ама то още имало такъв вестник?! Има го и то какъв! Ей, такъв!

4 съсобственици, 2 главни редактори, 3 членове на редакционния съвет и 1 редактор на в-к „Поглед“ са ченгета. Това е рекорд. Това е и виц. Вестникът, който се води орган на Съюза на българските журналисти, е рекордьор по брой на ченгета в българския печат.

Затова никой от свестните колеги не иска и да чуе за Съюза на българските журналисти. И пак да кажа – добре че членството не е задължително. Иначе трябваше да лепя плочки. Но пък то не е късно.19 коментара

 1. Мунчо от "Под Игото"

  Г-н Бедров,
  назовете вестници без ченгета?

 2. Мунчо, четете внимателно доклада – Дневник, Капитал, Експрес, Държавен вестник, Позвънете, Стършел

 3. Observer

  Не съм особено изненадан от новината за вестниците и ченгетата. Навсякъде картинакта е една си съща. Това, което обаче ме ужасява е търпимостта ни към тези хора, овчата, тъпа, малоумна, олигофренична, комплексарска търпимост!

 4. Добре е когато знаем Истината- кой,кой е.За останалото ще се погрижат хората и Историята.

 5. Господин Бедров, никога не е късно за плочните. Не унивайте.
  🙂

 6. *плочКите

 7. Астор

  До „МУНЧО от комунистическото иго“-мисля,че в ДУМА няма агенти-там всички са фронтоваци и се бият до последна капка кръв.А на капитанския мостик украинчето Дмитриевич гордо развява разпарцаления червен байрак!

 8. Аз пък си мисля, че някак си все така става, че в най-подходящите моменти излизат доклади за групи хора, които точно в този момент трябва да бъдат контролирани или оплюти. В случая какво по-добро от:
  1. да скараш журналистите помежду им.
  2. да всееш недоверие към журналистите в обществото.

 9. Г. Георгиев

  Към „Observer“:

  Наистина „търпимост“ли е това?
  И не само към тези хора и тези неща!

 10. gezatop

  За лепенето на плочки човек трябва да е член на камарата на строителите с шеф С.Пешов.

 11. Иване, „Поглед“ от едно време си е ченгесарски вестник. Както и о’Бозе почившия милиционерски вестник „Антени“.

  Има няколко вестника, които не са предоставили данни на Комисията за проверка, между които е и „Дума“. В един от тези вестници работи журналистка, която си е ченге, та дрънка. От месеци произвежда дадзибао срещу „враговете“ на АЕЦ „Белене“ и останалите руски проекта в България.

 12. Красимир Иванов

  Не мога да разбера цялата тази тъпня-този бил,онзи бил. Ами то в онези времена сигурно си е било яко да си агент на ДС. Аз лично се чувствам засегнат,че никой не ми е предложил да стана сътрудник поне. Защото сега, след 13 години в БА и две висши, нямаше да рина западноевропейски обори,а щях да си ръководя някое вестниче и тъпоъгълни т.н. журналистчета щяха да ми лъскат обувките с езичета! 😉

 13. тези лепящи плочки изкарват повече пари от журналистите в България

 14. Красимир, като не може да разбереш, не е нужно да се „хвалиш“

 15. Toli Uzunova

  Отново половинчати истории: ..“Оказало се, че 80 души не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона за досиетата“..и още: За първи път в такъв документ на Комисията се констатира „непълно и неточно изпълнение на задълженията от страна на органите по чл. 21, ал. 2 и ал. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност ..“..и пак: ..“Проверени били само работещите по трудови правоотношения“.
  Излиза, че 80% от журналистите са били агенти, но поради удобно разписания закон не са огласени. Авторът на този сайт е едно от малкото хубави изключения. Но той затова и няма вече телевизия.

 16. Toli Uzunova, напълно съм съгласен с теб.

 17. Астор

  А да не забравяме,че много от доносниците са превербувани и по силата на закона не ги оповестяват.Реално над 80% от ръководители и водещи журналисти са продажни ченгета.То си личи от писането и говоренето им-манипулативно и тенденциозно подвеждащо слушатели/зрители/.

 18. Тия изроди публикувах куп мои неща и до ден днешен не са ми платили и стотинка. Заебете ги, не се знамавайте с тях!

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *