НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Има ли добри изобщо в тоя филм?!

mafia-guysОчевидци ми разказаха следната случка: пред сградата на бившата Държавна сигурност на столичния булевард „Черни връх“ спират два джипа. Във въпросната сграда днес работят служители и на ГДБОП, и на контраразузнаването, което е част от ДАНС. Просто сградата е разделена на две части. Но входът откъм булеварда е един. И спират двата джипа в средата на булеварда пред тази сграда. От тях изскачат няколко мъже, които на бегом влизат в двора на въпросната сграда и започват да пребиват друг мъж. Очевидците твърдят, че побоят е станал зад бариерата в двора на въпросната сграда. Т.е. на територия на ГДБОП и ДАНС.

Разбира се, никой не потвърждава подобна случка. Имаме само свидетелския разказ и странното усещане, че нещо под повърхността ври. По същото време над повърхността премиерът Бойко Борисов обвини бившия премиер Сергей Станишев, че е изгубил или изнесъл общо 9 секретни справки. Станишев пък намекна за кръг около премиера, който носел звучното име „котараците“. А малко по-рано бившият заместник-председател на ДАНС и автор на въпросната справка Иван Драшков казва по една национална телевизия, че ДАНС е действала като организирана престъпна група. Идеологът на другото крило Стефан Гамизов пък се показва по друга национална телевизия и се заканва да съди Драшков.

Още 10 години да беше поживял писателят и носител на две награди „Оскар“ за адаптиран сценарий  Марио Пузо. Още само 10 години да беше поживял, за да вземе наготово този заплетен мафиотски сюжет. Само че дори и в „Кръстникът“, дори и за малко, все пак се появяват добри и честни ченгета. В нашия сюжет такива не се виждат.

снимка: gorillaconvict.com13 коментара

 1. Прав сте.
  Ще има все повече зрелища и все по-малко хляб.
  За съжаление, в момента уж трябва да има кампания за нов кмет на София, а компроматната война няма да позволи в медиите да се процеди нито една от многото теми, които биха могли да се обсъдят.
  Колкото и изборът на новата кметица да изглежда предрешен, би могло да се поговори, например, за предстоящите две нови линии на метрото, за чистотата, за разбитите алеи в парковете и тротоарите на улиците.
  Защото дупките по улиците се ремонтират и запълват, но не и дупките по тротоарите.
  Защото наистина, тази година градът е малко по-чист, отколкото беше, но при цената, дадена за това, би могло да е още в пъти по-чисто.
  А за екокатастрофата на Витоша да не говорим.
  Всички са се вторачили в онази малка територия около Алеко, за която скиорите си скубят косите с пишман-еколозите, а не виждат какво става по-нататък от ски-пистите…
  С една дума, проблемите на милионния град и на прекрасната планина над него изобщо няма да станат тема за разговор скоро.
  Компроматната война с тези справки от „Клю-клю-ейджънси прес“ ще продължи сигурно до края на годината.

 2. Значи режисьорът на „Финикс“ (с Рей Лиота, Антъни Лапаля и Даниъл Болдуин) може спокойно да бъде „нает“ като правителествен глашатай. С една единствена отговорност, в трудовата си характеристика, подпечатана с множество кърв… червени правителствени печати:

  – сценариране на мафиотско ежедневие, с цел превръщането му в реномиран социален филмов блокбастър 🙂

 3. Нашият сюжет напомня на нещото, което би се получило, ако Тарантино правеше сапунки.

 4. Spirographus

  Не се виждат, защото добрите ченгета (ако ги има), не биха се бутали под прожекторите за да влезнат в сценария…

  …освен ако една банда мутри не ги пребие показно в двора на ДАНС – тогава щат, не щат, влизат в сценария (не знам дали случаят е такъв, говоря хипотетично).

 5. krlkirilov

  С една дума, „България“. Това обяснява всичко.

 6. Plamen Slavov

  Ако не ги е страх мутрите от ГДБОП и НСС, от как ще станем нормална държава?

 7. Знам ли, ама едно блато се превръща в тресавище или езеро,според мераците на обитаващите в блатото.

 8. Абе добри 100% няма, но съм сигурен че следващата стъпка на развитие е лошите да почнат да се „намаляват“ един друг – нещо на което му се казва естествен подбор. При толкова много интереси, при толкова много участници лично според мен е неизбежно. Според мен ни очакват все по интересни „новини“ около скандала, дано само не пострадат невинни граждани.
  Но иначе цирка е пълен, китайците неслучайно си имат проклятие за интересните времена.

 9. И между другото някой беше обявил че отвличанията в последно време се правят от бивши и настоящи военни и полицаи… в момента има явна война между клановете в службите, а преди седмица бе отвлечено момче, син на близък на близък на премиера (поне според жълтите вестници), а пък вчера някаква влиятелна фигура според вътрешния министър, тества реакцията на МВР.
  Връзките между събитията вижда ли ги някой или аз си фантазирам само?

 10. добрите ченгета ги изтребват много внимателно по всички начини така щото никога да не се издигнат и да попаднат всред наще хора, да си пишат там дознанията и рапортите

 11. 10 стинки

  Тоз казал нещо на оня, оня пък наковладил трети… Начи,по въпроса кога ше се опрайм. Докато им плащаме на тия, никога няма да се опрайм. Никога означава, че надежда няма. Няма за какво да живейм!

 12. Добро и честно ченге е равносилно на ЖИВ ТРУП. Затова този персонаж липсва в станалия вече досаден сценарий. Чунким не знаем, че от Освобождението насам МВР е постоянно извън закона. Чунким не знаем, че България е страната на неограничените НЕВЪЗОМОЖНОСТИ…

 13. Sh-t-t-t-t-t-t

  Bai Boika ni oprava v momenta.
  I ni vadi ot krizata.

  Ne mu prechete a samo se vazhishtavaite.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *