НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Резиденцията и циганската махала

image358Тримата доскоро управлявали ни мъже нямат вид на такива, които пият много вода. Става дума за Станишев, Доган и Царя. Когато бяха в кадър, винаги ги виждахме с чаша шампанско. Все си намираха повод за наздравици. Когато не са били в кадър, пак се съмнявам да са наблягали точно на водата. Не изглеждат такива хора. Оказа се обаче, че са ни оставили сметка за вода на стойност 50 хиляди лева. Сметката е получена на адреса на явочната им квартира, популярна още като резиденция „Лозенец“ – единственото място, където през последните години ги виждахме заедно.

Сега се оказва, че резиденцията дължи 50 хиляди лева за вода. Но водата си тече. В циганската махала в Пазарджик близо 500 къщи бяха натрупали общо 30 хиляди лева задължения за вода. Т.е. по по-малко от стотина лева на къща. Но водата не течеше. Беше спряна. Всички знаете за този случай, защото преди изборите мистериозен фен на ДПС плати водата на целия квартал и водата потече. В други цигански махали вероятно е същото, но просто не го знаем. Който не си плаща сметките, бива отрязан. И с водата, и с тока принципът е един и същ – или плащаш, или си на сухо.

За резиденция „Лозенец“, собственост на Министерството на отбраната, този принцип не важи. Явочната квартира на бившите трима големи очевидно е извън правила и принципи. И понеже в циганската махала в Пазарджик не бяха провеждани срещи на бившите трима големи, правилата и принципите там важат. Няма как да искаме т.нар. обикновени граждани да спазват правилата, когато т.нар. необикновени отказват да ги спазват. Това е деморализиращо. Случаи като този правят системата ръждясала.

Но случката е важна и заради нещо друго. А някой знае ли колко неплатени сметки стоят по рафтовете на старото правителство. След като 50 хиляди за вода са нещо дребно и забутано в ъгъла, колко ли подобни изненади още може да има. Преди години неизвестен фолк славей възпя думите „За милиони няма закони няма закони, за кокошка няма прошка“. Сега идва ред за резиденцията и циганската махала да станат част от поредния фолк хит. Така бившите управляващи оставят поне нещо след себе си – вдъхновение за чалга индустрията.

снимка: София за нас10 коментара

 1. открито

  Това е основният проблем на държавата, нали? А циганите?

 2. Киров

  Че то това си е практика на комунистите – все да са на аванта.

 3. След като си утоляваха жаждата с шампанско,тогава за какво са ползвали толкова много вода? 🙂

 4. статията не е за циганите бе, интелектулец

 5. както виждате не са само комунистите, и НДСВ,и ДПС да не говорим за висшите шоенни на техните запои и празненства.Всеки от тях смята,че държавата и народът в нея са им длъжни

 6. Проблем с блога ли има или умишлено ми се трият коментарите?

 7. Здравеца

  еми 50 000 делено на 3 (щото нали са трима) прави 16 666, 66 лв. на калпак. Бойко да ги осъди да бръкнат в партийните каси и да платят, то е елементарно.

 8. торбалан

  то така направиха и с пенсиите,те ги дигнаха и оставиха други да ги плащат

 9. Като не си плащат водата да им спрат и тока 😉

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-06-04&article=280453

 10. Еее, торбалане, ама намалиха министърските заплати. Хайде сега, недей да бъдеш дребнав 😉

  Щях да мога да оставя и коментар по темата, но нямам представа каква е тая резиденция – държавна собственост ли е, що ли. От кого се ползва, към сметката на чие ведомство се води и т.н.

  А иначе двойният морал си е класика, как иначе.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *