НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Тактическото удобство изяде политическия смисъл

photo_verybig_297348Докато Бойко Борисов съобщава по един министър на ден, а днес – дори двама, докато Станишев се бетонира на върха в БСП и не дава дума да се продума за оставка, докато другите коментират меморандуми и декларации, един друг народен любимец успя да се измъкне от инфекциозното отделение. Там, където на вратата има червен кръст и написана диагноза, където не пускат никой да влиза, нито пускат обитателите да излизат. Защото е заразно. Дори много заразно. Волен Сидеров успя да избяга от изолатора и сега е залостил с гърба си вратата отвън и отблъсква всеки опит да бъде върнат обратно в изолатора.

Последната седмица е седмицата на Атака. Въпреки, че Волен Сидеров не е сред най-често показваните лица, последната седмица е неговата седмица. Той получи това, което 4 години не успя – Атака да бъде приемана като легитимна политическа сила наравно с всички останали. Волен Сидеров получи това, но не го постигна той. Постигна го Бойко Борисов. Как се случи това, знаете всички. Тактическите интереси на ГЕРБ и Атака съвпаднаха удивително. Бойко Борисов измъкна изпод „Синята коалиция“ килимчето на незаменимостта и съвсем обърка Яне Янев, който изобрети новия термин „опозиция, която подкрепя правителството“. Гласовете на Атака бяха основният инструмент в това упражнение. А самата Атака очевидно се харесва в ролята на този точно инструмент. Защото така беше извадена от изолатора.

Независимо дали на Бойко Борисов му харесва или не, новото мнозинство ще си спечели името „Мнозинството на ГЕРБ и Атака. И това ще бъде напълно коректно. Тази ситуация ще породи въпроси, на които засега няма разумни отговори. В основния документ на Атака, наречен „20 точки на партия Атака“, в точка 15 пише: Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия. В точка 16 пък пише: Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй. Този договор се нарича Договор за присъединяване и отмяната му означава напускане на Европейския съюз. Номерът със земята – също. Точка 13 пък казва кратко и пределно ясно: Напускане на НАТО.

ГЕРБ отсега ще трябва да си намери отговор на въпроса: Какво търси такава партия в тяхното управляващо мнозинство. Досега Атака беше в изолатора, защото има за какво. Защото все още не се е отказала от заразните точки. ГЕРБ отвори вратата на изолатора и ще си носи тази отговорност. Така става винаги, когато позволиш тактическото удобство да изяде политическия смисъл.

снимка: Дарикнюз52 коментара

 1. Росен

  Иване, тука няма да се съглася с тебе. Не зъзприемам думата изолатор. Какво искаш да кажеш, че 400 000 души са за изолатор ли!?! Аз лично също подкрепих атака. И не смятам, че съм за изолатор. Аз съм университетски преподавател за твое сведение.
  Още преди много векове един мъдрец беше казал: Не съдете, за да не ви съдят!

 2. To By soms, 23.07.2009 @ 12:12
  Демонизирането на Иван Костов продължава с неотслабващо темпо и след като ГЕРБ взе властта. В демонизирането му, по доста префинен начин, се включват и Б.Б. и Ц.Ц. и Божидар Димитров.В подмятанията на Президената от типа „можем да минем и без Костов“,които Борисов отминава с мълчаливо съгласие, се крие кодовото послание към „машината“ да продължи очернянето на Костов.
  В това, съпоставимо единствено с пропагандните кампании по времето на „социализъма“, набивано в умовете на неинформираните и нетренирани да различават истината от лъжата хора, охулване на един човек, се крие опасната за статуквото истина, че Костов е заразителен пример на независимост от тайните центрове за моделиране на властта в България. Освен, че е единствената, макар и малка, вътрешна, публична, политическа заплаха за властта им, Костов е на вбесяващата ги позиция на морален контра-пункт на дълбоко неморалната политическа измама, която ни пробутват с поредния фалшив „спасител на България“,в лицето на ГЕРБ и лидера им. В същност, това е поредният спасител на статуквото от опасността Костов.
  Дори с петте си депутати, ДСБ и Костов е толкова опасно явление, че огромната машина за манипулации още по-настървено го утвърждава като „Врагът“.. За да не могат хорицата, втренчени в „зловещият виновник за всичките им беди Костов“, да различат истинските врагове на демокрацията, истинските крадци на благата им, истинските предатели на националните интереси, истинските омърсители на името и истинските убийци на бъдещето на България.
  Като се ликвидира явлението Костов, пред зложелателите на България се отварят безкритичните хоризонти за безгранична злоупотреба с властта.
  Не съм сигурен, че това вече не се случва,
  като гледам колко много са слепи и глухи за истината.

 3. Димитър

  Когато Атака дойде на власт всички вие туркофили и евреи ще гниете в урановите мини!Смърт за турчина ахмед доган и за всички негови турски слуги! Ето това ще се случи когато вземем властта! Долу русофилската организация бсп! Долу сепаратистите от дпс! Гнийте в ада кучета! Незабавен съд за изродите които унищожиха държавата ни! България е българска и тук ще се говори на български! Никога няма да ви дадем България! Ще се борим докрай! Атака никога няма да умре! На следващите избори ще имаме над 500 000 избиратели! Атака! Победа! Масови гонения на турци, поругаване на джамии, никаква толерантност! Ние от Атака обещаваме, че като дойдем на власт първото нещо което ще направим е да възродим уранодобива и да изселим всички турци и цигани!

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *