НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Защо една седмица не видяхте записа от Кочан

dogan_kochanВсички вече знаете наизуст откровението на Ахмед Доган за порциите, за инструментите, за властта. Наистина е запомнящо се. Реакциите са гневни. Но не само те са важни. Изказването е направено на 18 юни, четвъртък – точно преди една седмица. Срещата е била публична, а не тайна и закрита за журналисти, както беше съобщено първоначално. В залата е имало журналисти. Две камери са снимали. Всичко. Преди една седмица. Логично е да се запитате защо тогава чак снощи се появиха кадрите, в които Доган говори за порциите, за инструментите и за властта.

От името на моята професия, ви се извинявам, че сте били лишени от правото си да бъдете информирани в продължение на една седмица. Това е само илюстрация на тъжното положение, в което се намират медиите у нас. Положението става още по-тъжно и незавидно по време на избори. Преди седмица вие видяхте репортажи от същата предизборна среща, но не чухте нищо за порциите, за инструментите, за властта. Знаете ли защо? Защото това бяха платени предизборни репортажи, в които който плаща, той поръчва.

Това е тъжната медийна картина. Колегите, които са били в залата, не са ви информирали. Или така са преценили, или някой друг така е преценил. Резултатът е, че в продължение на една седмица кадрите не виждат бял свят. Докато вчера представителите на ГЕРБ в Благоевград не обявиха, че разполагат със запис. Същия запис, който големите медии можеха да ви покажат още миналата седмица. А защо не го направиха? Вероятно отговорът и на този въпрос е скрит в порциите, в инструментите и във властта.48 коментара

 1. положението с медийната свобода е трагично. мислиш, че гледаш новините, а се оказва, че си в рекламния блок

 2. Мила

  Доган е един откровено изтрещял хронинчно болен алкохолик.Само политик със замаглена от алкохолни пари мисъл може да плещи подобни и други глупости и тъпотии.Добре би било приятили те на Доган да се вземат в ръце и да подложат Доган на лечение,щото в противен случай“най-великия български политик“ има голяма опасност да гушне чемширчето от чернодробна цироза.И тогава КВО ПРАЙМ?

 3. „От името на моята професия, ви се извинявам, че сте били лишени от правото си да бъдете информирани в продължение на една седмица.“
  Защо поемате чужди грехове г-н Бедров? Аз лично не извинявам никого за това.Защото ми се отказва дори правото да бъда информирана.

 4. Ами има леко объркване. Аз лично гледах този клип още на 18-ти, в новините на БТВ. Тази сутрин, като видях, как всички сутрешни блокове само с това се занимават се зачудих, защо нищо не се случи в промеждутъка от 18-ти, до днес. Отговор все още нямам. Имам само съмнения.

 5. Човека - карма

  Имайки предвид биографията на Доган са възможни най- различни сценарии. Примерно:
  Уговорили са се да го скрият на заден план и сега той може да играе камикадзе и да си говори каквото му дойде на ум. Целта на този план е да дискредитира ДПС и да нахъса националистите и да могат Герберите да изкарат повечко симпатизанти до урните. кой печели: отново ДС и свързаните със старата номенклатура.
  Възможно е и да е със замъглено съзнание, но главно от упражняването на власт. Тогава Русите ще го ползват за докарат нещата до ръба на възможното, при което кой печели ?
  каквито и да са сценариите ИМ , все се въртят около това да се занимаваме с ТЯХ , а не с реалните алтернативи (Синя коалиция, Зелени…). За това и от дузина години ни набиват за ченгета, ДС, НСБО, ДАНС, Разпад на държавноста. Целта е обезверяване и затъпяване, отдръпване на интелигентните и способните. Целта е опошляване и омерзение, чувство за безнадежност, несигурност и страх.
  и понеже лесно ни натупаха началото на годината сега се чувстват така сигурни и самодоволни.
  Жалко

 6. Тюх, не остана време да проверя от кога е записа 🙁 Браво Иване!

 7. Схемата, Схемата.а.а!!…Само Иван Костов е нещо друго. Всичко останало е схемата на криминалната конспирация.

 8. Наистина е жалко, че медиите у нас не реагират сами на подобно нещо, а едва след партиен подтик.

 9. Всъщност гласоподавателите на Доган няма кой и какво да ги спре. Ние нека си лаем, той керванът си върви.

 10. След първоначалния лек шок доколко този човек се е изпуснал из ръце започвам да се замислям.
  Той колкото и да е изперкал не може да не знае какво говори пред журналисти. Дали не е извадено малко от контекста изказването?
  Как пък точно Герб го оповестиха тоя запис. Защо не някой журналист с будна съвест.

  Някой има ли някакви отговори :)?

 11. watmark

  Г-н Доган, може да е всичко друго, но е цинично откровен. И понеже живем в страна, където няма общество и където политическата коректност не съществува, той може да си позволи да бъде откровен. Какво е казакл Доган, което не знаем. От депутатите нищо не зависи. Факт. Властта е другаде. Факт. Така е било винаги. Факт. България е фасадна демокрация. Дори и чужденците го разбраха. А медиите? Те действитело скиха Догановите откровения. Таква е и задачата им. Да прикиват властовите издънки. Слугинаж. Добро утро българи. Май ви събудиха. За кратко. Не се тревожете, обаче, ще ви приспят отново. С избори…. Нека ви лощ.

 12. Зелен Бетон

  Доган знае много добре какво точно да каже, и кога точно. Особено в предизборно време.

  Тази му порция от лафове има за цел именно да възбуди поредния взрив на негодувание. Защото при такова негодувание електоратът на ДПС се мобилизира. А лидерът сочи с пръстче отгоре и вика – ето, казах ли ви, още малко, и пак ще почнат да ни сменят имената…

  Убеден съм че до изборите ще има още такива „откровения“ – защото ми се струва, че този път целта е максимална мобилизация на ДПС.

  „Услужването“ с гласове на европейските избори беше с цел да не се загатне за реално възможния резултат на ДПС на парламентарните. Очаквам тези гласове сега ДПС да си ги прибере. По този начин хем ще намали броя на партиите в следващия парламент, хем ще засили позициите си в него до степен пак да остане незаобиколим фактор при съставяне на правителство.

  Ако бях по-конспиративно мислещ, щях да предположа, че внезапното внимание на медиите към тази предизборна случка е услужливо подсказано. Без значение дали разгласилите го са се усетили, че са манипулирани, или не.
  _________________________________

  Има един-единствен начин да направим сечено на Доган – и то така, както той не очаква: ако посрещаме подобни негови словесни въдички не с „На нож!“, а с мълчание. Все едно, че нищо не е казал.

  Или с присмех. Това даже ще е още по-добре.

  Разбира се, същевременно вадейки си съответните изводи.
  _________________________________

  Докато гледам и слушам ставащото, обаче, ме интересува нещо съвсем друго. Не догановите словесни въдички.

  Интересува ме как така тоя екземпляр се изхитри да си направи СОБСТВЕН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ. И то в рамките на една демократична (най-малкото по документи) държава.

 13. Г-н Станишев, вие сте задължен да коментирате арогантното изказване на Доган в Кочан? Защо ли? Защото той признава какво е корупция в България! Не, той е престъпник и Ваш партньор! С него потъвате и Вие! Това го знаете и затова се въздържате от коментар. Но от днес избирателите вече знаят как да гласуват! И без вашето изказване! За корумпирани престъпници като Вас и Доган няма да гласуваме! Ще гласуваме за Сините за да изметат този политчески боклук, който Вие, Доган и “царя” олицетворявате. Такава мотивация да отидем на изборите сме нямали от 20 г.!

 14. Професор Людмил Георгиев от ЦС на ДПС, току-що в предаването на Иван Бедров, благодари за безплатното разпространение на клипа. Според него, това е огромна услуга за ДПС и популяризиране на лидера им. Цялата ситуация, според професора, им носи дивиденти пред собствения електорат и допълнително 20-30 хиляди гласа на 05.07 !
  Стана ли Ви ясно, защо излъчиха скандалната част на записа от 18.06 чак сега?

 15. Хесапов

  Просто трябва да се гласува!!!
  Всички, които казват „това не ме засяга“, „е..л съм му майката“, „все тая“, „ще стане без мен“, „нищо няма да се промени“, „ще ходя в Турция на плаж“ и подобни дивотиии трябва да гласуват. Тази път е мноооого по-важно от 1990 година!

 16. Мери

  Защото това бяха платени предизборни репортажи, в които който плаща, той поръчва.Прав сте господин Бедров за платените предизборни репортажи отразяват това което им се поръчва, но не винаги, защото се оказа , че когато си казал истината за доган и дори понякога и платения ти репортаж не може да се излъчи или това което се пуска е посмекчено, за да не се обидят ДПС.Пазарджишки вестник свали подготвен за печат материал от пресконференция на Синята коалиция-Пазарджик , защото водачът Даниел Митов казал думи, които хулят ДПС.Авъпросното ДПС ще се изкърти къде да си рекламира тук водачът Делян Пеевски и да ни убеждава колко добре може да работи той .Наистина може за обръчите на ДПС.И същия този Пеевски иска да купи и трите пазарджишки вестници.Така че много трудно е да се пребориш с Догановите хора-В Пазарджик вече сме сериозно притеснени, че Делян Пеевски и не само той може да се окажат депутатите, които ще ни представляват в новия парламент.И това ако не е подигравка не знам какво е.Журналистите нямат право да пишат лошо за тях.Държат всичко, а всички цигани стоят за тях , защото им се обещава какво ли не, плаща им се вода , дават им се пари и не им пука на какво прилича Делян Пеевски.Жалко но факт ако не се гласува масово от българите и то за партии, които имат шанс да влязат Доган ще стане след тези избори най-малко два пъти по силен.

 17. Доган и Сергея се готвят заедно да изкарат още един мандат!Както е тръгнало,може и да успеят.С помощта на бате ви Бойко!После да няма усуквания,че не сте знаели!

 18. Гяур

  човекът си е прав. Така е. Освен това- 120 секции избирателни в турция и 50 000 хиляди с автобуси. Тези хора гласуват по 2 пъти. Резултатът му на 5-и ще е впечатляващ! Няма от какво да се плаши. Ние да му мислим.
  Да купуваме чалми докато са евтини!

 19. Преди малко гледах интервюто по темата по ре:тв с някакъв професор на ДПС, като пълен селянин звучеше. Основният му аргумент беше, че това са предизборни приказки на Ахмед Доган за пред избирателите и било естествено малко да преувеличи. После почна да се хвали колко гласа сте им спечелили с шума по случая.

  Бедров, при такъв аргумент ето така трябваше да го затапиш:
  „Значи Ахмед Доган е излъгал избирателите си и всъщност няма властта, с която се хвали?“

 20. Що ви е страх от Доган? А и като пишете разни умници, оправете си правописа, те турците пишат по-добре!

 21. Сега остана въпроса,на 5-ти ще ходим ли на риба или ще гласуваме?

 22. Хесапов

  Мобилизация, гласуване и ако трябва на улицата!

 23. Хесапов

  Повтарпям, не чакайте призив. Ако решете, че има лъжа излизайте и палете!!!!!

 24. fregata

  „От името на моята професия, ви се извинявам, че сте били лишени от правото си да бъдете информирани в продължение на една седмица.“
  Не се извинявайте г-н Бедров! Не казахте на кои телевизии са били камерите! Но ние проучихме:)
  Информирани сме и то от БНТ- http://www.youtube.com/watch?v=O86omdOtBnI/
  Нима тогава не е имало журналисти в залата и не са чули думите на Доган? И до сега са мълчали? Или вече си мисля, че ни вкарват в някъкъв сценарий? Разликата в качеството на двата клипа е очевиден. Толко за журналистиката.
  А, и поздравления за достойното и професионално поведение след репликата на професор Людмил Георгиев, не я чух добре, но беше нещо за 4-ти километър. Повечето журналисти биха постъпили по-съвсем различен начин!

 25. Според мен, единственото добро от тази шумотевица е, че повече хора ще отидат да гласуват.

 26. shivach

  Така е ! Да отидем да гласуваме ! И да го направим за партии , които имат шансове да влезнат , че да не се пилеят гласовете .

 27. Има и друг въпрос: защо ГЕРБ толкова късно показва записа? А защо другите медии са мълчали? И кои са ДРугите медии?

 28. Светослав Бацоев

  Може да са търсили на кой да го продадат за най-много пари и Герб са платили най-добре, ама им е трябвало 1 седмица да търсят купувач. Ако все пак е имало журналисти от националната телевизия работата понамирисва.

 29. Seldunus

  Г-н Бедров, както много други случаи и това е сценарий. Имам чувството че сценария не е свършвал никога в България.
  Хората, които са ръководили държавата преди 25 години и сега са същите. Или техни последователи. Тези хора не позволяват в държавата да стават „случайни“ неща особено когато се отнася до избори.

  Направо се уморих от сценарии 🙁

 30. Защо ли имам усещане за безнадеждност?!! Защо ли всеки път схемата се повтаря?!!! Доган и ДПС правят правителство и управляват не защото са спечелили избори, а защото спечелилите изборите партии (без значение кои – БСП, СДС, НДСВ…) искат властта за лична употреба, а не за да управляват, нямат политика по отношение на държавата. За съжаление само ДПС имат ясна политика и тя не е в полза на държавата. Дори влизането в ЕС не можа да стане коректив на управлението страната ни. Затова смятам, че всяко гласуване е обречено…

 31. Seldunus е прав, ама много прав! Не ме изненадва изказването на Доган. Това е истината. Харесва ни, не ни харева – това е, това сме си заслужили!
  Тъжно!

 32. G-n Bedrov,
  Za6to ne kajete koi sa bili tezi medii, 4e da znaem da ne gi gledame i slu6ame? Kakvo tolkova gi kriete?
  Ot imeto na va6ata profesia triabva da se izvinite zatova, 4e jurnalistite v Bg vse s pero galiat i upravnicite, i neeti4nite biznesi. V Ruse strelial „predstavitel na politi4eska partia“, „opredeleni medii ne izlu4ili izkazvaneto za6toto bilo platen reportaj“
  Jurnalistite otraziavat istinata – kajete ia, kakvo Vi spuva?

 33. Веско

  Забележе те, че това е една предизборна среща в едно българско село. Присъстват около 40 човека.
  Извод: За Доган е важен всеки глас. За него е важно да говори дори на 40 човека, въпреки че знае, че има механизми да ги накара да гласуват. Той, за разлика от българите „гъбари“, е осъзнал невероятната сила от гласуването в условията на демокрация в ЕС. Аз лично не знам как могат да бъдат „събудени“ тези „хора“, които пропиляват своето, нашето и на децата ни бъдеще……..Бесен съм!!!

 34. я, копирах статията и им я пратих и от вести.бг взели, че я публикували, хаха супер! разбира се, отдолу пише, че иванбедров.ком е източникът: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2254911

 35. ventchi

  За мен е пределно ясно че това е ПР ход. Това и изказването му в шоуто на Слави Трифонов са си чисти реклами. Разликата в двете е, 4е в първото Доган беше в позицията на невинно нападнат и зенита на случката беше исказването му на конгреса на ДПС, а сега прави послание на избирателите си АЗ СЪМ ВЛАСТТА и демонстрира сила и непоклатима позиция, което му е нужно за идващият вот. Медиите са смотани. Не реагираха както трябва и на изявата му в шоуто на Слави, сега пак така.

 36. бай петко

  Смешни хора сте 🙂 аз не мога да разбера как чак сега видяхте какви са медиите 🙂 каквито хората такива и медиите … всеки път се смея как „смели“ журналисти задават „неудобни“ въпроси на политици 🙂 ако бтв и нова са частни телевизии … как да е … ако излезе някой „таен“ документ …то си мислите че журналит си е направил труда да го намери … това обикновено са компромати … а и в повечето случаи са доста дискусионни 🙂 а и да не забравяме правило номер 1 в бг – журналиста помни 3 дни … иначе рискува да не бъде актуален 🙂 не ми се коментира … какво да коментирам неща който са очевидни зашото ги гледаме всеки ден!

 37. бай петко

  все пак искам да допълня че в случая не са виновни медиите … да видим дали ще се случи нещо след като вече е в ефир това видео … помислете по добре над това … медиите не са добри … но каква ще е реякцията на така наречените „власт имащи“? това което виждам като реакция е реакция на мишоци … по-точно не мога да го кажа … страхлива …явно доган наистина има власт … ако някой има друго обяснение да го каже

 38. MYUMYUNE ISLYAMOVA

  SKIPI SINARODNITSI AZ SIM RODENA V BULGARIA I SIM GORDA CE JIVEYA POD FLAGA NA BULGARSKOTO ZNAME …KOGATO AZ MISLYA ZA DOBROTO BIDESTE NA NASATA RODINA BULGARIYA NIKOY NEMOJE DA PROMENI MOYETO MNENIYE S KAKVOTO I DA E BILO ISKAZVANE …NE MOGA DA RAZBERA ZASTO NEMOJEM DA ZAJIVEEM V MIR BRATSTVO V SISEDSTVO I RAZBIRATELSTVO V NASATA RODINA BULGARIA …NEMOGA DA RAZBERA ZASTO TOLKOVA ZLE SE VIZPRIYE IZKAZVANETO NA AHMED DOGAN ZA VLASTA…NORMALNO E SLED VSICKI NAPATKI POSLEDNITE GODINI SRESTU NEGO I NA NEGO DA MU PISNI I DA IZRECE NESTO KOYETO POSTOYANNO SE KOMENTIRA I NEGO GO BOLI…I TOY E COVEK KATO VSICKI NAS …NAPRAVIL E MNOGO PREZ VSICKITE GODINI ZA NASATA RODINA…NEKA DA OTSENIM I NEGOVITE POSTIJENIYA I POMOSTI ZA VSICKI KOYITO E PRAVIL…ZASTO V EDIN MOMENT VSICKO TOVA GO ZABRAVYAME… ISTINATA E V TOVA CE G-N AHMED DOGAN E MNOGO DOBIR I UMEN POLITIK …NEKA DA TSENIM DOBRITE NI POLITITSI…SERGEY STANISEF SISTO E MNOGO DOBIR POLITIK …POZDRAVLENIYA I ZA NEGO…ZASTO SI PLUYEM POLITITSITE VINAGI PRED IZBORITE I SAMO NA DRUGIYA DEN KATO RAZBEREM CE E SPECELIL OPREDELENIYA POLITIK I POCVAME FALBI I DA GO VDIGAME V NEBESATA A DO VCERA SISTIYA COVEK GO PLUYESE…DO KOGA STE JIVEYEM SIS LITSEMERIYE I LIJI …NEKA DA DADEM PIT NA TOZI KOYTO UMEYE DA NI UPRAVLAVA DA UPRAVLAVA …DA TSENIM UMNITE…TOY E UMEN POLITIK…NA EDNO OT GORNITE IZKAZVANIYA CETOH ZA G-N DOGAN CE E ALKOHOLIK SRAM I POZOR ZA TOZI KOYTO GO PISSI NITO MU E VREMETO NITO MU E MYASTOTO NA TOVA VASE IZKAZVANE …IMALI VIOBSTE POLITIK ILI COVEK KOYTO NE PIYE…ALKOHOLA NA TOZI SVYAT NE SE PROIZVEJDA SAMO ZA AHMED DOGAN PIYAT GO VSICKI ZATOVA E ZA VSICKI…ZATOVA AZ VI SIVETVAM SKIPI SINARODNITSI NEKA PODKREPYAME UMNITE HORA NYAMA ZNACENIYE KOY KAKIV E VAJNO TOY VITRE V NEGO DA E COVEK…SPORED MEN ZA DA E DOSIL DO TUK G-N AHMED DOGAN NE E SLUCAYEN POLITIK NITO PIK E SAM TE VSICKI SA NASITE POLITITSI ZAEDNO ZAEDNO UPRAVLYAVAT NASATA RODINA ZA DA VIRVIM NAPRED…SPORED MEN NIYE NAYISTINA VIRVIM NAPRED SIS VSICKI TYAH…DA SA JIVI I ZDRAVI I DA UMEYAT DA IZKARVAT STRANATA NI OT VSYAKA EDNA SITUATSIYA…ZATOVA AZ JELAYA USPEH NA VSICKI NASI POLITITSI I KOYTO E NAY UMEN I DOBIR DA SPECELI I DA MU JELAYEM USPEH A NE KRITIKI DO KOGA S TEZI JALKI GROZNI POD VSYAKAKVA KRITIKA UBIDI KIM NASITE POLITITSI TE VSICKI SA NASI NYAMA ZNACENIYE KOY KAKIV E …SIS UVAJENIYE KIM MOYATA NATSIYA KIM VSICKI BULGARSKI GRAJDANI PODKREPAYTE GI TE SA NASI POLITITSI…

 39. Зелен Бетон

  Ако това последното е израз на нечие чувство за хумор – шапка му свалям на човека. Блестящ сарказъм!

  Ако обаче е написано чистосърдечно – прочетете го внимателно и си дайте сметка какво значи промиване на мозъци.

  За да съществува такова нещо днес, 20 години след края на комунистическия режим, значи нещата никак не са добре.

 40. fregata

  Абе, Зелен Бетон ти майтап ли си правиш с предложението да прочета написаното от MYUMYUNE ISLYAMOVA!?
  Още на първото изречение се вбесих! Няма ли някой да обясни на тази г-ца или г-жа, че писането на латиница почти никъде не се толерира в България! А писането с Caps-loock е еднозначно на викане, крещене!
  6 год. съм учил медицина, и знам някоя и друга дума по латински. Ама поскоро бих предпочел да прочета някоя рецепта на колега пишещ като мен с „краката си“, отколкото написаното от MYUMYUNE ISLYAMOVA. Много сложна задача:)

  Но най-вероятно твоето второ предположение е вярно.
  Жалко! Наистина „нещата никак не са добре“

 41. plamensi

  Neznam dali gore napisanoto ot g-ja MYUMYUNE ISLYAMOVA e 6ega ili ne,no nikude ne 4eta az sum bulgarka,gordeq sum 4e sum bulgarka a 4eta“gorda sum 4e jiveq pod flaga na bg znameto“,“bulgariq e moqta rodina“ i t.n.tova koeto me kara da se gnevq e vuzmojnistta, koqto se dava na hora ,koito ne nari4at sebe si bulgari da imat prust v upravlenieto i re6avaneto sudbata na bulgariq?????Tova go nqma nikude drugade po sveta!!!!

 42. Тетевен

  Do kokoko
  Ти се виж колко гешки от всякакво естество си ни поднесъл!! Пишеш точно по турски!

  Що? ви е страх от Доган? А? и? като пишете разни умници?, оправете си правописа,? те? турците пишат по-добре!

 43. А.НАЙДЕНОВ

  Доган е легенда, изградила се сама в политиката,затова той си позволява да говори такива мисли за депутатите и изобщо за политиката.Къде обаче и пред кого….то се видя.Той не е очаквал такава бурна реакция от нашето почти умряло гр. общрство,а камо ли от журналята.Важно е, че има реакция,и тя показва че сме живи,……докъде я докарахме,какви мисли…

 44. А.НАЙДЕНОВ

  ЗА изборите:ДПС-8 мажоритарни и 36 пропорция.залагайте.

 45. Краси Луканов

  Аз лично знаех за това изказване дни преди да бъде огласено, но не се изненадах от мълчанието. Просто медийната ни действителност е такава. Много малко колеги си дават сметка за могъществото на Първанов по отношение на медиите. Тошо тошев и Венелина Гочева служат безотказно на Гоце. Батков също. За държавните БНТ и БНР да не говорим. И уж търсещият вечно новина Бареков е личен журналист на Пернишкия цензор. В масовия „Уикенд“ по едно време понаписваха нещо за Гоце, но след едно привикване в ДАНС и те млъкнаха. Де що остана друга медиа – беше купена от ДПС. Това е положението.

 46. you have an incredible blog here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

 47. constantly i used to read smaller posts that also clear their motive, and that is also happening with this paragraph which
  I am reading at this time.

Споменавания

 1. Оттук-оттам 27/06/09 | спанак.орг - [...] Мълчанка или любопитна информация около “концентрацията на властта”. [...]

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *