НЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА

Кой сега я получава?

Може и да ми се смеят, да ме обвиняват в какво ли не, но за мен АТАКА все още е кауза„, казва Огнян Тетимов на 10 юни – шест месеца след като е напуснал парламентарната група на „Атака“. Кой е той ли?

От днес Огнян Тетимов, Валентин Иванов и Димитър Карбов са новите депутати на СДС, според


прочети повече

Кого може да бием?

Парламентът реши на първо четене да приравни побоя над лекар с побоя над полицай. Мотивът е, че случаите на посегателство над лекари зачестявали и това не било добре. Така е, не е добре. Лекарите не трябва да бъдат бити. Никой не трябва да бъде бит. И учителите не трябва да бъдат бити, и журналистите не трябва да бъдат бити, и готвачите не трябва да бъдат бити. Но никой не променя закона заради тях.

Когато Народното събрание приема подобни


прочети повече

Нормални сутрешни въпроси

В рамките на три дни в студиото на БНТ гостуваха началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов Румяна Бъчварова и Цветлин Йовчев, началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Въпрос: Нормално ли е в нормалните държави да получаваш отговорите не от


прочети повече

Решихме да ни заобичаш

В задачата се пита: Ако депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов е получил 100 хиляди лева, заради което е обещал „да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя“, то колко пари получават други хора, които обещават да упражняват влияние върху длъжностни лица от държавната администрация на централно равнище за някои по-сериозни неща от спор за земеделска земя?

Тази задачка ви я давам само, за да си представите мащаба на далаверата. Потенциалната де, иначе


прочети повече

Два въпроса с един отговор

Репортери от Sunday Times се срещат с ковчежника на Консервативната партия Питър Крудъс. Не знаем как е започнал разговорът, но по някое време Крудъс казва, че сумата от 200-250 хил. паунда може да осигури на дарителя вечеря с министър-председателя Дейвид Камерън. „Но не с минстър-председателя Камерън, а с гражданина Камерън“, уточнява Крудъс в направения със скрита камера запис, който изданието разпространи.

Финансистът веднага подаде оставка, премиерът


прочети повече

Каза ли Симеон Дянков, че ББ е популист?

Директорът на здравната каса Нели Нешева и заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова си вършеха добре работата, но станаха жертви на популизъм“, каза министърът на финансите Симеон Дянков в сутрешния блок на БНТ.

Доколкото си спомням и двете бяха отстранени по личната воля на министър-председателя. Ако не си спомняте, ще ви припомня:


прочети повече